2018. február 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Mária Rádiós önkéntestalálkozók
Ma délután négy órától Csíksomlyón, a ferences kolostorba várjuk találkozóra az önkénteseinket. Holnap Maroshévízen lesz munkatársunk, Szilágyi László, aki a délelőtti szentmisék végén beszél majd a rádióról a jelenlevőknek. Hétfőn, február 5-én, délután három órától Székelyudvarhelyen, a Szent Pio lelkigyakorlatos házban lesz az önkéntes-találkozó. Kedden, február 6-án, Marosvásárhelyen, a Deus Providebit házban délelőtt tizenegy órakor kezdődik a találkozó. A következő helyszínek Kézdivásárhely, a Boldog Özséb plébánia, ahol szerdán, február 7-én déli egy órakor várjuk önkénteseinket, valamint Sepsiszentgyörgy, ahol február 8-án, csütörtökön délután két órától kezdődik az önkéntestalálkozó a Krisztus Király plébánia hittantermében. 
A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban ma este hat órától kezdődik a szentmise az ünnepélyes Mária-köszöntőn, ezt megelőzően, délután öt órától engesztelő imaórát tartanak. A szentmise után rózsafüzér-imádkozás lesz, majd gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Orgonakoncert Bethlenfalván és Csíksomlyón
A bethlenfalvi templomban ma délután az öt órakor kezdődő szentmise keretében Pálmai Árpád karnagy, egyházzenész tart orgonakoncertet. 
Holnap, február 4-én, a fél tizenegy órás szentmise végén a csíksomlyói kegytemplomban tart orgonakoncertet a karnagy.
Mindkét helyre várják az orgona muzsika kedvelőit.

Házasság hete a Szatmári egyházmegyében
Február 1-jén kezdődött el a Házasság hete Szatmárnémetiben. A rendezvénysorozat következő programja holnap délután öt órától kezdődik a Filharmónia dísztermében, ahol fesztivál és ünnepség lesz „Családjaink közössége-közössgeink családjai” címmel. 
Február 6-án, kedden délután öt órától mühelymunkára várják a fiatalokat, együtt járó párokat a Székesegyház plébánia Szent István termébe. Az eseményekre a 0744-137568-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Alsójárán, holnap pedig Aranyosgyéresen tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Nagyváradon, a Szent Katalin-telepi plébániatemplomban lesz az örökös szentségimádás napja.
Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat. 

Lelkigyakorlat felnőtteknek Kézdivásárhelyen
A Mária Iskola Lelki Család szervezésében lelkigyakorlat lesz felnőtteknek február 5-8. között a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánián. Moderátor: Hajlák Attila-István segédlelkész. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-698166-os telefonszámon lehet. 

Gyászfolyamat az orvos életében – találkozó Székelyudvarhelyen
Február 9-én, pénteken este hat órától a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban orvosok találkozója lesz Gyászfolyamat az orvos életében címmel Jakabos Barnabás jezsuita atya vezetésével. Az est folyamán szupervíziós módszerrel tekinthetik át, orvosként hogyan lehet jobban kísérni, elengedni a haldoklót. A találkozóra előzetes bejelentkezés szükséges. 
Bővebb információ, valamint jelentkezés a 0266- 210537-es és a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail címen lehet február 7-ig.

Lelkinap Csíkszeredában
A Remény csoport szervezésében lelkinapot tartanak a csíkszeredai Millenniumi templom alagsorában február 17-én, szombaton reggel 9 és délután fél 5 óra között. Előadást tart Bátor Botond pálos és Székely Csilla szociális testvér, tanár, pszichológus. A szentmisét Darvas Kozma József esperes-plébános mutatja be. Érdeklődni a 0746-138763-as telefonszámon lehet, Nagy Enikő Zelma szociális testvérnél. 

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután hat órától az ünnepélyes Mária-köszöntőbe kapcsolódhatnak hallgatóink. Holnap két szentmisét is  közvetítünk: délelőtt tíz órától, a hét plébániatemplomából, Nyikómalomfalváról, délután hat órától pedig a csíksomlyói kegytemplomból.
 
Időjárás: Ma országszerte várható kiadós csapadék: a hegyvidéken havas eső, havazás, síkvidéken eső. A szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. Napközben hazánk nagy részén +7, délkeleten meg 9-16 fok várható. 
A hétvégére marad a szeles idő, még sokfelé kell számítani vegyes halmazállapotú csapadékra, nyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra számíthatunk, majd éjjel  nyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Mindenhol jelentősen  visszaesik a hőmérséklet, a legtöbb helyen 5 fok alatt maradnak a maximumok. 

MRE – Hírszolgálat, 2018. február 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment