2018. február 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Önkéntes találkozók
Ma délután három órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban lesz a soron következő önkéntes találkozó. Holnap, február 6-án, Marosvásárhelyen, a Deus Providebit házban délelőtt tizenegy órakor kezdődik a találkozó. A következő helyszínek Kézdivásárhely, a Boldog Özséb plébánia, ahol szerdán, február 7-én déli egy órakor várjuk önkénteseinket, valamint Sepsiszentgyörgy, ahol február 8-án, csütörtökön délután két órától kezdődik az önkéntes találkozó a Krisztus Király plébánia hittantermében. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Házasság hete 2018
„Éltető sodrásban” mottóval rendezik meg idén a Házasság hetét szerte a nagyvilágban.
Szatmárnémetiben február 1-jén kezdődött el a Házasság hete. Ennek keretében február 6-án, holnap délután öt órától műhelymunkára várják a fiatalokat, együtt járó párokat a Székesegyház plébánia Szent István termébe. Február 8-án, csütörtökön, Fleisz Kinga pszichológus és Lepedus István családreferens tartanak előadást a Szekesegyház plébánia emeleti dísztermében. Az előadás címe: „Sejtettem, hogy ember nincs is – csak férfi van és nő” – a párkapcsolati boldogság ára. Az eseményekre a 0744-137568-as telefonszámon lehet jelentkezni.
A gyulafehérvári főegyházmegyében is több helyszínen rendeznek programokat a házasság hetében.
Marosszentgyörgyön február 9-én, pénteken várják a házasokat a Sólyóm vendéglőben, ahol Böjte Csaba atya lesz a meghívott vendég. Jelentkezni a mai napon lehet a 0744-799055-ös telefonszámon.
Marosvásárhelyen február 7-én a szerdai párbeszédek nyitják meg az idei házasság hetét. A téma épp a mottó lesz „Éltető sodrásban”. Meghívottak: Becsky Borbála pszichológus, Les Zoltán református egyetemi lelkész, valamint Cosma István és Kocsis Tünde családterapeuták. Várják az érdeklődőket délután hat órára a Deus Providebit ház Márton Áron termébe.
Egyébb programokról, részletekről a hazassaghete.ro oldalon olvashatnak.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Családpasztorációs Iroda szervezésében holnap újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A találkozók keddenként lesznek este 7-9 óra között. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Várják azok jelentkezését, akik az év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni még a mai napon lehet a következő elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com, 0743-138784 (Szénégető István) vagy adelasofalvi@yahoo.com, 0744-799055 (Sófalvi házaspárnál).

Örangyal farsang Kápolnásfaluban
A Szent Gellért alapítvány szervezésében február 7-én, szerdán délután négy órától farsangi mulatság lesz a kápolnásfalusi kultúrotthonban. Az „Őrangyal” értelmükben és/vagy mozgásukban korlátozott és egészséges fiatalok programja. Bárkit szívesen látnak.

Előadás és könyvbemutató Kolozsváron
Február 8-án, csütörtökön este hét órakor a kolozsmonostori plébánia közösségi termében Kónya Zoltán előadást tart Hol terem a jó házastárs? – Kötődéselmélet képekben címmel, majd bemutatja a „Házasság, frissítve” című könyvét. Az est házigazdája Székely Dénes plébános.

Betegek világnapja
Február 11-én, a betegek világnapján a csíksomlyói kegytemplom és pápai kisbazilikában lesz az idősek és a járó betegek zarándoklata. A szentmise, amelynek végén kiszolgáltatják a betegek szentségét, délelőtt fél 11-kor kezdődik.

Kísért imádság hete Csíkszeredában
Február 12-18 között Csíkszeredában szerveznek a szociális testvérek Kísért imádság hetét. Hívják mindazokat, akik a hétköznapi, megszokott környezetükben maradva szívesen végeznének lelkigyakorlatot, vagy új imamódokkal szeretnének megismerkedni, imaéletüket, hitüket elmélyíteni – vagy csak egyszerűen Jézussal együtt haladni a februári havas úton. További információ Farkas Ibolya testvérnél kapható a 0745-390189-es telefonszámon vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Még a mai nap folyamán lehet jelentkezni.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek Magyarózdon
A Bonus Pastor Alapítvány február 12-23. között kéthetes rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak a magyarózdi Terápiás Otthonban. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. További részletekről és jelentkezni február 8-ig lehet a 0265-254460-as telefonszámon.

Időjárás: Ma északnyugaton és az Erdélyi medence térségében havazás, hózáporok alakulhatnak ki, máshol gyengén, változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. A légmozgás nem lesz jelentős. A fagyos reggelt követően, délután -1, +5 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2018. február 5.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Felvincen tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Önkéntes találkozó
Ma délután három órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban lesz a soron következő önkéntes találkozó. Kedden, február 6-án, Marosvásárhelyen, a Deus Providebit házban délelőtt tizenegy órakor kezdődik a találkozó. A következő helyszínek Kézdivásárhely, a Boldog Özséb plébánia, ahol szerdán, február 7-én déli egy órakor várjuk önkénteseinket, valamint Sepsiszentgyörgy, ahol február 8-án, csütörtökön délután két órától kezdődik az önkéntes találkozó a Krisztus Király plébánia hittantermében. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Házasság hete 2018
„Éltető sodrásban” mottóval rendezik meg idén a Házasság hetét szerte a nagyvilágban.
Szatmárnémetiben február 1-jén kezdődött el a Házasság hete. Ennek keretében február 6-án, kedden délután öt órától műhelymunkára várják a fiatalokat, együtt járó párokat a Székesegyház plébánia Szent István termébe. Az eseményekre a 0744-137568-as telefonszámon lehet jelentkezni.
A gyulafehérvári főegyházmegyében is több helyszínen rendeznek programokat a házasság hetében. Részleteket a házassághete.ro oldalon találhatnak.

Vitéz lelkek Atyhában
február 9-én, pénteken este nyolc órától kezdődően Atyhában a kultúrotthonban hagyományos farsangi színdarabos bált tartanak. Szervezi az Élő Székelyföld Egyesület, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, valamint Korond Község Polgármesteri Hivatalával.
A rendezvény Tamási Áron Vitéz lélek című színmű bemutatójával kezdődik a kultúrház színpadán, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Vitéz Lelkek nevű színjátszó csoportja előadásában. Ezt követi a farsangi bál, amelyen Dósa Béla és zenekara szolgáltatja a hajnalig tartó sóvidéki népzenét.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők Atyhába, a z est bevételét a templom felújítására ajánlják fel.

Betegek világnapja
Február 11-én, a betegek világnapján  a csíksomlyói kegytemplom és pápai kisbazilikában lesz az idősek és a járó betegek zarándoklata. A szentmise, amelynek végén kiszolgáltatják a betegek szentségét, délelőtt fél 11-kor kezdődik.

Lelkinap Csíkszeredában
A Remény csoport szervezésében lelkinapot tartanak a csíkszeredai Millenniumi templom alagsorában február 17-én, szombaton reggel 9 és délután fél 5 óra között. Előadást tart Bátor Botond pálos és Székely Csilla szociális testvér, tanár, pszichológus. A szentmisét Darvas Kozma József esperes-plébános mutatja be. Érdeklődni a 0746-138763-as telefonszámon lehet, Nagy Enikő Zelma szociális testvérnél.     

Kísért imádság hete Csíkszeredában
A szociális testvérek szeretettel hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik a hétköznapi, megszokott környezetükben maradva szívesen végeznének lelkigyakorlatot, vagy új imamódokkal szeretnének megismerkedni, imaéletüket, hitüket elmélyíteni – vagy csak egyszerűen Jézussal együtt haladni a februári havas úton. A program Csíkszeredában lesz február 12-18. között. További információ Farkas Ibolya testvérnél kapható a 0745 390189-es telefonszámon vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Még a mai nap folyamán lehet jelentkezni.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek Magyarózdon
A Bonus Pastor Alapítvány február 12-23. között kéthetes rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak a magyarózdi Terápiás Otthonban. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. További részletekről és jelentkezni február 8-ig lehet a 0265 254460-as telefonszámon.

Időjárás: Ismét fagyos reggelek jönnek. Ma északnyugaton és az Erdélyi medence térségében havazás, hózáporok alakulhatnak ki, máshol gyengén, változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. A légmozgás nem lesz jelentős. A fagyos reggelt követően, délután -1, +5 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2018. február 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment