2018. február 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosújváron tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, fogadjuk be Őt, engedve ezáltal, hogy mélyüljön a vele való személyes kapcsolatunk!

Szent Rita imakoszorú Kolozsváron
A kolozsvári Piarista templomban a mai naptól kezdve minden csütörtökön, közvetlenül a reggel kilenc órakor kezdődő szentmise után, a szenvedő Krisztussal egyesülő Casciai Szent Rita, a látszólag lehetetlen ügyek pártfogójának, a nők, a gyermekek és a családok védőszentjének közbenjárásáért imádkoznak.
Az imakoszorú május 22-én, kedden Szent Rita emléknapján, a délelőtt kilenc órakor (magyar nyelvű) és délután hat órakor (román nyelvű) kezdődő ünnepi szentmise végén imádságos rózsa, illetve virágszenteléssel zárul.

Önkéntes találkozók
Folytatódnak az önkéntes találkozók. Sepsiszentgyörgy ma délután két órától kezdődik az önkéntes találkozó a Krisztus Király plébánia hittantermében. Holnap, február 9-én, Gyergyószentmiklóson délelőtt tíz órától a Szent Miklós plébánia hittantermében találkozunk önkénteseinkkel.
Február 10-én, szombaton Csíkszentmihályon délután három órától szentmise lesz, melyet a farsangi bál követ, majd február 11-én, vasárnap a Mária Rádió munkatársaival találkozhatnak a délelőtti tizenegy órás szentmise végén. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen
Minden hónap második csütörtökén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Ma este hét órakor várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére holnap este hat órakor szentségimádást, hét órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Mahajduda János székesegyházi segédlelkész.

Fogadalmi triduum Nagyvárad-Újvárosban
A 32 évig tartó török uralom alóli felszabadulás után, az 1693-ban újraalakított nagyváradi latin szertartású székeskáptalan fogadalmat tett, hogy hálaadásul a farsangi időszak utolsó három napján minden évben szentségimádást és szentmisét tartanak a Szent László templomban. Ennek megfelelően tartják a fogadalmi triduumot idén is február 11-13. között a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban: délután öt órakor szentmisét, hat és nyolc óra között pedig szentségimádást. A lelkigyakorlatos szentmisék főcelebránsa és szónoka Román János nagybányai esperes.

Házasság hete 2018
Elkezdődött az idei Házasság hete egyházmegyékszerte.
Szatmárnémetiben ma délután hat órától, Fleisz Kinga pszichológus és Lepedus István családreferens tartanak előadást a Szekesegyház plébánia emeleti dísztermében. Az előadás címe: „Sejtettem, hogy ember nincs is – csak férfi van és nő” – a párkapcsolati boldogság ára. Holnap, ugyancsak délután hat órától, a szatmárnémeti baptista imaházban tartanak előadást Kulcsár Tibor és Anikó „A szeretet szenvedély és döntés – éltető sodrásban” címmel. Február 10-én, szombaton több plébánián is lesznek házas-családos farsangi ünnepek, vasárnap pedig szintén a házasokat ünneplik a szentmisékben. Az eseményekre a 0744-137568-as telefonszámon lehet jelentkezni.
A gyulafehérvári főegyházmegyében is több helyszínen rendeznek programokat a házasság hetében.
Csíkszeredában február 10-én, szombaton délután három órától a Szent Ágoston templom hittantermében tartanak előadást Martini Csongor és Mária Kapcsolatunk erőforrásai címmel.
Február 12-én hétfőn délután hat órától a Csíkszentmihályi Polgármesteri Hivatal gyűléstermébe várják azokat a házaspárokat, korhatár nélkül, akik szeretnék elmélyíteni életre szóló kapcsolatukat. Az est témája: a szerető kommunikáció. Meghívott előadók: Kelemen Levente és Erzsébet, a Főegyházmegyei Családpasztorációs iroda munkatársai. A találkozó végén Tankó Szilveszter helyi plébános megáldja a házaspárokat. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni még a mai napon lehet Izsák-Székely Lórántnál, a 0729-956145-ös telefonszámon.
Székelyudvarhelyen, a Szombatfalvi Szent György plébánián február 13-án ünneplik a házasokat. Este fél hétkor házaspárok szentmiséje lesz, amit egy meghitt vacsora követ. Jelentkezni a 0742-067316-os telefonszámon lehet.
Egyébb programokról, részletekről a hazassaghete.ro oldalon olvashatnak. A rendezvényhez rádiónk is kapcsolódik, a jövő hét folyamán sok előadással, érdekes témákkal és tanúságtételekkel várjuk hallgatóinkat.

Időjárás: Ma országszerte várható csapadék, a hegyekben főként hó, máshol eső, havas eső formájában. Késő délutántól nyugaton már megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -2, +3, napközben 0-7 fokra készülhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. február 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment