2018. február 9. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Mezőszengyelen tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, fogadjuk be Őt, engedve ezáltal, hogy mélyüljön a vele való személyes kapcsolatunk!

Önkéntes találkozók
Folytatódnak az önkéntes találkozók. Ma  délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánia hittantermében találkozunk önkénteseinkkel.
Holnap délután három órától Csíkszentmihályon szentmise lesz, melyet a farsangi bál követ, majd február 11-én, vasárnap a Mária Rádió munkatársaival találkozhatnak a délelőtti tizenegy órás szentmise végén. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Vitéz lelkek Atyhában
Ma este nyolc órától kezdődően Atyhában a kultúrotthonban hagyományos farsangi színdarabos bált tartanak. Szervezi az Élő Székelyföld Egyesület, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, valamint Korond Község Polgármesteri Hivatalával. A rendezvény Tamási Áron Vitéz lélek című színmű bemutatójával kezdődik a kultúrház színpadán, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Vitéz Lelkek nevű színjátszó csoportja előadásában. Ezt követi a farsangi bál, amelyen Dósa Béla és zenekara szolgáltatja a hajnalig tartó sóvidéki népzenét. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők Atyhába, az est bevételét a templom felújítására ajánlják fel.

Imanap Szovátán
,,A te arcodat keresem Uram” mottóval imanapot szervez a szovátai katolikus imaközösség holnap délelőtt fél tíz órától a helyi kultúrotthonban. Az imanap szentségimádással, illetve szentmisével zárul. Várnak mindenkit szeretettel.

Házasság hete 2018
Elkezdődött az idei Házasság hete egyházmegyékszerte.
Szatmárnémetiben ma délután hat órától, a szatmárnémeti baptista imaházban tartanak előadást Kulcsár Tibor és Anikó „A szeretet szenvedély és döntés – éltető sodrásban” címmel. Holnap több plébánián is lesznek házas-családos farsangi ünnepek, vasárnap pedig szintén a házasokat ünneplik a szentmisékben. Az eseményekre a 0744-137568-as telefonszámon lehet jelentkezni.
A gyulafehérvári főegyházmegyében is több helyszínen rendeznek programokat a házasság hetében.
Csíkszeredában holnapdélután három órától a Szent Ágoston templom hittantermében tartanak előadást Martini Csongor és Mária Kapcsolatunk erőforrásai címmel.
Székelyudvarhelyen, a Szombatfalvi Szent György plébánián február 13-án ünneplik a házasokat. Este fél hétkor házaspárok szentmiséje lesz, amit egy meghitt vacsora követ. Jelentkezni a 0742-067316-os telefonszámon lehet.
Egyébb programokról, részletekről a hazassaghete.ro oldalon olvashatnak. A rendezvényhez rádiónk is kapcsolódik, a jövő hét folyamán sok előadással, érdekes témákkal és tanúságtételekkel várjuk hallgatóinkat.

Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására
Főegyházmegyénkben az IFJÚSÁG ÉVE van. Február 11-én, farsang utolsó vasárnapján, az ifjúsági pasztorációs tevékenységek támogatására a Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz. A gyűjtést meghirdető érseki körlevél a RomKat.ro oldalon olvasható.

Asztrik érsek emlékmiséje Kalocsán
Február 11-én, vasárnap délelőtt tíz órakor Böcskei László megyés püspök is részt vesz a kalocsai székesegyházban tartandó szentmisén, amelyet Kalocsa első, szent életű érsekének, Asztrik érseknek a tiszteletére mutatnak be.

Márton Áronra emlékeznek Szovátán
A szovátai plébániatemplomban február 12-én, hétfőn a délután fél hat órakor kezdődő szentmise után vetített képes előadást tart Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár. Egyben bemutatja a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást Márton Áron püspök életéről és az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetet.

Szentmise Kolozsváron Márton Áron püspökké szentelésének 79. évfordulóján
Márton Áron püspökké szentelésénsek 79. évfordulóján,  február 12-én, hétfőn este hat órától ünnepi szentmisét mutatnak be a kolozsvári Szent Mihály templomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Holló László, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római-katolikus Teológia Karának előadótanára, az Erdélyi Római Katolikus Status Alapítvány elnöke. Mindenkit szeretettel várnak a közös ünneplésre.

Égjen a láng – Zenefesztivál Marosvásárhelyen
Február 17-18. között a marosvásárhelyi kultúrpalotába minden érdeklődőt szeretettel várnak a zenefesztiválra! Az Égjen a Láng mindazoknak szól, akik igazán gondolják, igazán érzik, hogy ebben a viharvert világban lehet mást, és lehet másképpen tenni egymásért, akik keresik a mindennapokban a csodákat, igyekeznek észrevenni embertársaik nehézségeit, akiknek a legnagyobb fegyvere az alázat és a békülésre való hajlam.

Időjárás: Ma keleten, északkeleten és az Erdélyi medence térségében még kialakulhat havazás, havas eső, gyenge eső, máshol változóan felhős-napos idő lesz jellemző. Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -6 és 0, délután 2 és 6 fok közötti értékekre számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. február 9.

About the author

maradmin

Leave a Comment