2018. január 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Maroskeresztúron tartják az örökös szentségimádási napot.  Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Elhunyt Bodó György plébános
Gyimesközéplok plébánosa 2018. január 11-én délután hunyt el a csíkszeredai kórházban.
Bodó György 1972. december 4-én született Zabolán, gyulafehérvári teológiai tanulmányai után 1998. június 21-én szentelték pappá. Káplánként tevékenykedett Brassóban, a Szent Péter és Szent Pál-plébánián 1998–2006 között. Ezt követően, 2010-ig Kolozson teljesített szolgálatot, ellátva Mócs, Katona és Nagysármás katolikusait is. Kolozson felújíttatta a plébániát, illetve a templombelsőt, és a katonai istenházát is. 2010-ben nevezték ki utolsó állomáshelyére, ahol kijavíttatta a templomot és a közösségi házat, ravatalozót építtetett, iskolát szerzett vissza és tett használhatóvá, belekezdett egy sportcsarnok és egy óvoda építésébe is. A plébániai élet szervezése mellett támogatta a nehéz helyzetűeket, szorgalmazta a katolikus oktatást, alakította a közösség életét és támogatta a szórványban élőket.
Az elhunyt végakarata szerint testét a gyimesközéploki templom kertjében helyezik örök nyugalomra ma a déli szentmise után. Az örök világosság fényeskedjék neki!

Keddi beszélgetés Kolozsváron
A kolozsvári taizés csoport szervezésében 2018. január 16-án, kedden este fél nyolctól Hogyan valósul meg Isten kegyelme életünkben? címmel Kerékgyártó Imola tart előadást az evangélikus templom gyülekezeti termébe.

Remete Szent Pál ünnepe Hargitafürdőn
Hargitafürdőn Remete Szent Pál napján, január 15-én a délután hat órakor kezdődő szentmise keretében három pálos szerzetes megerősíti fogadalmát. Rendjük patrónusának ünnepén ősi, középkori pálos hagyomány szerint megáldják a gyermekeket. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti, valamint szeretettel várják a híveket a búcsús szentmisére!

Gyermektalálkozó Temesváron
A Temesvári Családpasztorációs Központ szervezésében 2018. január 20-án, szombaton délelőtt fél tizenegy órától gyermektalálkozó lesz a józsefvárosi plébánián. A találkozó témája: Én is Isten gyermeke vagyok!

Előadás Kolozsváron
Január 23-án kedden délután öt órai kezdettel Látjátok feleim… címmel Albert Júlia színművész irodalmi összeállítására kerül sor a kolozsvári Szent Mihály Nőszövetség dísztermében. Köszöntőt mond Veres Stelian plébániai kormányzó. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.  

Karriermenedzsment tréning Szatmárnémetiben
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet karriermenedzsment tréninget szervez 16 és 25 év közötti fiataloknak, akik szeretnének elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A részvétel ingyenes. Jelentkezni a 0261 10 464-es telefonszámon lehet hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, január 19-ig.
Kezdési időpont: január 25., csütörtök, délután három óra.
Helyszín: Szent Pál Nyitott Szociális Központ, Szatmárnémeti, Lükő Béla utca 15.
A tréning témái: az álláskeresés módjai és lehetőségei; a munkaerőpiac sajátosságai és elvárásai; önéletrajz és motivációs levél készítése; felkészülés az állásinterjúra. Az öt hetes tréninget követően a Caritas szakemberei vállalják, hogy segítenek a dolgozni kívánó fiataloknak a képességeiknek, végzettségüknek és igényeiknek egyaránt megfelelő munkahely megtalálásában.

Együtt az imában-Székelykeresztúron
A székelykeresztúri Élet a lélekben plébániai imacsoport megalakulásának kilencedik évfordulójára imanapot szerveznek január 27-én, szombaton, „Jöjjetek hozzám mindnyájan”- mottóval. Az imanap reggel tíz órakor kezdődik és délután öt órakor hálaadó szentmisével zárul. Várnak mindenkit a közös ünneplésre!

Apa-lánya lelkinap
Az apa és lánya közötti különleges kapcsolat erősítésére, mélyítésére, gyógyítására szerveződnek a Gyulafehérvári Főegyházmegyében immár negyedik éve, a Segítőnővérek Kongregációja és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ összefogásával. A legközelebbi ilyen eseményre január 27-én, szombaton kerül sor Székelyudvarhelyen, a Kis Szent Teréz plébánián, „Dönts-vállald!” mottóval. A lelkinapra az édesapákat 14 és 18 év közötti lányukkal együtt várják. A lelkinapra előzetes bejelentkezés szükséges, amely a www.csalad.ro oldalon a bejelentkezési űrlap kitöltésével lehetséges.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap a hét plébániatemplomából, Tasnádszántóról hallhatják a szentmisét, délelőtt tíz órától, majd este hat órától Sepsiszentgyörgyről, a Krisztus király templomból.
Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: Kelet felől érkező hideg, száraz levegő hozza vissza a telet. Visszatér a fagyos időjárás, ma országszerte  számíthatunk csapadékra, mely délen főként eső, máshol havas eső, havazás formájában hullhat le.
Vasárnap napközben északon, északkeleten napos, máshol többnyire felhős idő várható elszórt hószállingózással, hózáporokkal. Helyenként élénk lesz a keleties szél. Hajnalban országszerte fagyni fog és délután is csak -3 és +3 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2018. január 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment