2018. január 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Készülvén a 2020-ban Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, már ebben az évben figyelmünket a legméltóságosabb Oltáriszentségre irányítjuk. Tematikus napjaink által szeretnénk mélyebben elmerülni ebben a titokban, több kérdésre választ találni, hogy  egyre közelebb kerüljünk a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítőhöz. „Keresztény életünk központja az Eucharisztia. Minél nagyobb szeretettel táplálkozunk belőle, annál inkább részesülünk Krisztus életében, szeretetében. Ajánljuk fel magunkat, mint a kenyeret és a bort, változzunk át Isten gyermekeivé oly módon, mint a kenyér és a bor Krisztus testévé és vérévé. Vegyétek tehát Kirsztus testét magatokhoz, hogy élet, szeretet legyen bennetek!” (vö. X. Piusz pápa.). A mai nap folyamán tartsanak velünk Önök is az év első tematikus napján.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán  Nyárádköszvényesen tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse egész lényünket.

Hit és politika: Jacques Maritain teljes humanizmusa
Ma este hat órakor Hit és politika: Jacques Maritain teljes humanizmusa címmel előadást tart Michael Durham Torre, a San Francisco-i Egyetem professzora a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kar Márton Áron termében.
Szervezők: Babeș–Bolyai Tudományegyetem Ökumenikus és Vallásközi Tanulmányok Központ, Ókori és Középkori Filozófia Intézet, Római Katolikus Teológia Kar, Ortodox Teológia Kar, Református Teológia Kar, Görögkatolikus Teológia Kar.

Búcsúk Árpád-házi Szent Margit tiszteletére
A gyulafehérvári főegyházmegyében Csutakfalván január 18-án, holnap délelőtt tizenegy órától tartják az ünnepi búcsús szentmisét. Főcelebránsa és szónoka Böjte Csaba OFM.
A nagyváradi egyházmegyében, Margittán január 21-én, vasárnap tartják az Árpád-házi Szent Margitról nevezett templom búcsúünnepét. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök.

Előadás Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében 2018. január 23-án, kedden délután öt órától Látjátok feleim… címmel Albert Júlia színművész irodalmi összeállítása hangzik el. Köszöntőt mond Veres Stelian plébániai kormányzó.

Karriermenedzsment tréning Szatmárnémetiben
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet karriermenedzsment tréninget tart 16 és 25 év közötti fiataloknak, akik szeretnének elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A részvétel ingyenes.
Jelentkezni a 0261 710464-es telefonszámon lehet hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, január 19-ig.
Kezdési időpont: január 25., csütörtök, délután három óra.
A képzés helyszíne, a Szent Pál Nyitott Szociális Központ,  Lükő Béla utca 15 szám.
A tréning témái: az álláskeresés módjai és lehetőségei; a munkaerőpiac sajátosságai és elvárásai; önéletrajz és motivációs levél készítése; felkészülés az állásinterjúra. Az 5 hetes tréninget követően a Caritas szakemberei vállalják, hogy segítenek a dolgozni kívánó fiataloknak a képességeiknek, végzettségüknek és igényeiknek egyaránt megfelelő munkahely megtalálásában.

Multiplikátor képzés Csíksomlyón
A Pro Educatione Egyesület és az Erdélyi Háló Egyesület multiplikátor képzésre hív minden olyan érdeklődőt, aki indíttatást érez magában arra, hogy korunk egyik aktuális kihívásában a migráns – menekült, migráció, menekültválság, tematikában szívesen elmélyülne, akár azzal a céllal is, hogy a megismert tartalmakat, üzeneteket más célcsoportoknak továbbadja.
A képzés 4 napos, 4 hétvégére beosztva (2018 február-március-április) zajlik Csíksomlyón, különféle szakterületek hiteles képviselőinek megszólításával (teológus, pszichológus, történész, szociálpedagógus, szociológus). Célja az informálás, érzékenyítés, párbeszédre hívás. A képzésen való részvétel ingyenes.
Várják azokat a jelentkezőket (is), akik a képzés végére egy konkrét célcsoporttal való foglalkozási tervet is összeállítanak, és ebben a témában foglalkozások megvalósítását vállalják. Jelentkezni január 26-ig lehet a következő elérhetőségeken: 0749 059459 vagy 0722 388651

Együtt az imában Székelykeresztúron
A székelykeresztúri Élet a lélekben plébániai imacsoport megalakulásának 9. évfordulóján imanapot tartanak január 27-én. Az imanap, melynek mottója „Jöjjetek hozzám mindnyájan”, szombaton délelőtt tíz órakor a plébániatemplomban kezdődik és délután öt órakor hálaadó szentmisével ér véget.

Farsangi bál egyedülállóknak
2018. február 3-án szervezik meg az "Egyedülállók bálját"
Székelyudvarhelyen a Kós Károly Líceum étkezdéjében, este nyolc órai kezdettel. Hívnak minden 35-60 év közötti egyedülálló nőt és férfit, hogy merjen kilépni a szürke hétköznapokból, és tapasztalja meg, az együttlét örömét vidám társaságban. Előzetes bejelentkezés szükséges a 0752 403522 telefonszámon január 30-ig. A részvételi díj 60 ron/fő.

Időjárás: Az éjjel többfelé esett a hó, majd havas eső, ónos eső várható. Főként délen, délnyugaton várható eső, zápor.  Délutántól feltámad a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -5, +3, napközben 1-7 fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2018. január 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment