2018. január 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Székelysárdon, holnap pedig Nyárádszeredában tartják az örökös szentségimádási napot. Használjuk ki ezeket az alkalmakat, időzzünk az Oltáriszentség jelenlétében, engeszteljük és imádjuk Őt, kérve kegyelmét, hogy töltse el szívünket, lényünket az Ő szeretetével és békéjével. 

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket ma este hat órakor a helyi plébániatemplomba. 

Szentségimádás Nagyvárad-Szöllősön
Január harmadik vasárnapján, holnap a nagyvárad-szöllősi plébániatemplomban lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Búcsú Árpád-házi Szent Margit tiszteletére
Margittán holnap tartják az Árpád-házi Szent Margitról nevezett templom búcsúünnepét. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök.

Szentmise a Vártemplomban
Hlnap délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök.

Csoportos gyógytorna Kolozsváron
„Testünk a Szentlélek temploma” és ezért érdemes karban tartani mottóval csoportos gyógytornát szerveznek a szociális testvérek 50 év felettieknek György Noémi okleveles gyógytornász vezetésével. Az évek száma nem lehet akadály, hiszen az általunk ajánlott gyógytorna minden esetben egyéni, az aktuális állapothoz és a betegségekhez igazodik. Javítja a hangulatot, csökkenti a rossz mozdulatból származó törések, sérülések kialakulását. Az első alkalomra január 23-án kedden délelőtt tíz órától kerül sor a Szentegyház utca 7 szám alatt. Jelentkezni január 22, hétfő déli 12 óráig lehet Imre Editnél a 0741 114036-os telefonszámon. A jelentkezők hozzanak magukkal egy mozgásra alkalmas cipőt, ruhát és egy törölközőt. A részvétel díjtalan, a terem fenntartásához adományt elfogadnak. 

Apa-lánya lelkinap
Az apa és lánya közötti különleges kapcsolat erősítésére, mélyítésére, gyógyítására szerveződnek a Gyulafehérvári Főegyházmegyében immár negyedik éve, a Segítőnővérek Kongregációja és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ összefogásával. A legközelebbi ilyen esemény január 27-én, szombaton lesz megtartva Székelyudvarhelyen, a Kis Szent Teréz plébánián, „Dönts-vállald!” mottóval. A lelkinapra az édesapákat 14 és 18 év közötti lányukkal együtt várják. A lelkinapra előzetes bejelentkezés szükséges, amely a www.csalad.ro oldalon a bejelentkezési űrlap kitöltésével lehetséges.    

Farsangi bál a Mária Rádióval
Idén is lesz farsangi mulatság a Mária Rádióval, február 10-én Csíkszentmihályon. Délután három órától szentmise lesz a helyi plébániatemplomban, ezt követően kezdődik a bál a kultúrotthonban. Jelentkezni a 0744-472178-as telefonszámon lehet. 

Zarándoklat a Szentföldre
2018. július 17–21. között lelkigyakorlattal egybekötött zarándoklatra kerül sor a Mária Iskola Lelki Család szervezésében Jézus és a Szűzanya nyomában mottóval. A zarándoklat lelkivezetője Hajlák Attila-István atya. A tervezett úticélok közé Tel Aviv, Názáret, Kána, Kafarnaum, a Nyolc Boldogság hegye, a Tábor hegye, Ein-Kerem, Betlehem, illetve Jeruzsálem tartozik. Az anyagi fedezet 500 euróba és 900 lejbe kerül, ami a repülőjegyet, a szállást, a reggelit és a vacsorát, a belépőket, illetve a parkolást is tartalmazza. Jelentkezni a 0742 69 81 66-os telefonszámon lehet egészen addig, amíg a fennmaradt helyek be nem telnek. 

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este hat órai kezdettel ünnepélyes szentmisét közvetítünk Hargitafürdőről. Holnap reggel fél tíz órától Hargitafürdőről, este hat órától pedig a nagyváradi Székesegyházból közvetítjük a szentmisét. 
 
Időjárás: Ma több helyen alakulhat ki kisebb-nagyobb csapadék, mely eső formájában hullhat le. Havas esőre, kisebb havazásra a hegységekben van esély. Északon megélénkülhet a nyugati szél. A hajnali fagy után, délután 0-6 fok várható. Holnap napközben a középső és nyugati területeken  alakulhat ki havas eső, havazás, míg keleten szeles, változóan felhős időjárás ígérkezik. Az északnyugati szelet itt gyakran erős  lökések kísérhetik. A fagyos reggelt követően délutánra -3, +5 fokig  melegszik a levegő. 

MRE – Hírszolgálat, 2018. január 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment