2018. július 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Búcsú Marosszentgyörgyön
Szabadtéri búcsús szentmisére várják a Kármelt szerető híveket Marosszentgyörgyre, a Kis Szent Teréz kármelita kolostor nővérei. Ma délután öt órakor ünnepi esti dicséretet énekelnek, majd szentolvasót imádkoznak. Az ünnepi szentmise délután hat órakor kezdődik, főcelebránsa Székely János szombathelyi megyés püspök.

Szentségimádás Gyergyószentmiklóson
A gyergyószentmiklósi Szent István-templomban minden hónap 20-án, este hét és tíz óra között szentségimádást tartanak, kilenc órától az ifjúság vezetésével. Várnak mindenkit ezen a pénteken, aki találkozni akar az Oltáriszentségben lévő Jézussal.

Lelkigyakorlat Csíkszeredában
Július 20-22 között Dr. Gál Péter atya tart lelkigyakorlatot a csíkszeredai püspöki kápolnában. A lelkigyakorlat témája kérni Jézustól a megkülönböztetés ajándékát, illetve az egyéni, és családi múlt terheitől való szabadulást.

Nyilas Misi ösztöndíj-pályázat
A kolozsvári Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület pályázatot hírdet ösztöndíj-támogatás céljából a 2018/2019-es tanévre. A pályázatot a 2017/2018-as tanévben magyar nyelvű oktatásban részt vevő,6–10. évfolyamon tanuló, tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja mint magánszemély nyújthatja be folyó év július 31-ig. Egyébb információkat, részleteket a 10.00–16.00 óra között hívható 0264-531153-as, vagy a 0787-671137-es telefonszámokon, vagy a nyilas_misi@yahoo.come-mail címen kaphatnak.

Lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat lesz Darvas Piroska segítőnővér vezetésével Csíkszentdomokoson, a Szent Margit lelkigyakorlatos házban augusztus 2-7 között. Elemei: teljes csend a lelkigyakorlat alatt, napi impulzus, közös elmélkedés, személyes kíséret. Érdeklődni és jelentkezni a 0743-753494-es telefonszámon lehet.

Isten like-ol engem? – Lelkigyakorlatos tábor Székelyszálláson
Isten like-ol enegem? mottóval lelkigyakorlatos tábor lesz fiataloknak a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia szervezésében Székelyszálláson augusztus 11-14 között. Lelkivezető: Hajlák Attila-István segédlelkész. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-698166-os telefonszámon vagy a Boldog Özséb plébánián lehet.

CSIT 2018
Továbbra is zajlik a regisztráció az idei csíksomlyói ifjúsági találkozóra, mely augusztus 14-18-ka között lesz megtartva Csíksomlyón. Várják a 14 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a csit.fif.ma oldalon. Idén is lehet számítani élményalapú, dinamikus előadásokra, mély beszélgetésekre, színes szabadidős foglalkozásokra, szentségimádásra, ifjúsági szentmisékre, színházi előadásra, táncra, valamint dicsőítő koncertre. A szállásokon a helyek számra korlátozott. A jelentkezés az 50 lej előleg kifizetésével válik véglegessé. Aki július 20. előtt regisztrál, ingyen pólót kap.

A Csíksomlyói passió hazatér
A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai nagyszabású előadás keretében adják elő a Passiót a csíksomlyói nyeregben. Jézus szenvedéstörténetének különleges, csíksomlyói értelmezését a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében és a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával augusztus 18-án este nyolc órától láthatják az érdeklődők. A több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével megvalósuló előadás ingyenesen tekinthető meg.

Ferences fiúcsapat-tábor Assisi 2018
Az öröm és a remény embere címet viseli a fiúcsapat tábor, amely augusztus 26 – szeptember 2. között Assisiben (Olaszország) kerül megszervezésre. Egy bő hetes programról van szó, amelynek keretében elzarándokolnak Assisibe, és azon helyekre, ahol Szent Ferenc, ez a csodálatos ember felnőtt és rátalált az igazi öröm és boldogság Forrására – ennek köszönhető, hogy úgy kezdtek rá tekinteni, mint az öröm és remény emberére. A cél Szent Ferenc életén keresztül megérteni, hogy mekkora fejlődésre képes az ember, felfedezve saját feladatát az Egyházban és a világban, embertársai javára. 17-35 év közöttiek jelentkezését várják, részvételi díj: 100 euró. A helyek száma: 14 – tehát korlátozott! Érdeklődni a 0746-774701-es számon Tibor testvérnél, vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 27. – szeptember 7. között kéthetes rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak Magyarózdon, a Terápiás Otthonban. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezni augusztus 21-ig lehet a 0265-254460-as telefonszámon.

Időjárás: Ma a sok napsütés mellett ismét több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében megerősödhet, akár viharossá is fokozódhat a nyugati, északnyugati szél. Napközben 26-30 fokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. július 16.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Szászvároson tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Kármelhegyi Boldogasszony-búcsúk
A Gyímesfelsőlokhoz tartozó komjáti templomban ma délelőtt tizenegy órától tartják a Kármel-hegyi Boldogasszony búcsút, prédikál Csintalan László csíkdelnei plébános.
Szabadtéri búcsús szentmisére várják a Kármelt szerető híveket Marosszentgyörgyre, a Kis Szent Teréz kármelita kolostor nővérei. Ma délután öt órakor ünnepi esti dicséretet énekelnek, majd szentolvasót imádkoznak. Az ünnepi szentmise délután hat órakor kezdődik, főcelebránsa Székely János szombathelyi megyés püspök. A temesvári egyházmegyében Máriaradnán, a Kármel-hegyi Boldogasszony-zarándoklat búcsús szentmiséje szintén ma délelőtt 11 órakor kezdődik. A szentmise főcelebránsa Vinko Puljić bíboros, szarajevói érsek lesz.

Kolping családos hétvége Székelykeresztúron
Székelykeresztúron Kolping családos hétvége lesz július 20-án. A „Szeretetnyelvek a családban” kérdéskört beszélik át Kiss-Miki Melinda és Levente irányításával. További információ, jelentkezés a 0755-171146-os telefonszámon.

Ferences focitábor 2018
Augusztus 6-12 között az erdélyi ferencesek 9-12. osztályos fiúk részére focitábort szerveznek Gyergyószárhegyen. Minden nap lesz színvonalas edzés, mérkőzés, a futballozás mellett pedig – természetesen – még szentmise, közös túrázás-kirándulás, közösségépítő és lelki programok. További információk Tibor testvérnél a 0746-774701 -es telefonszámon (vagy az frtibi@gmail.com email címen), illetve Hugó testvérnél a 0753-173263-as telefonszámon (vagy az frhugoofm@gmail.com email címen).

CSIT 2018
Továbbra is zajlik a regisztráció az idei csíksomlyói ifjúsági találkozóra, mely augusztus 14-18-ka között lesz megtartva Csíksomlyón. Várják a 14 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a csit.fif.ma oldalon. Idén is lehet számítani élményalapú, dinamikus előadásokra, mély beszélgetésekre, színes szabadidős foglalkozásokra, szentségimádásra, ifjúsági szentmisékre, színházi előadásra, táncra, valamint dicsőítő koncertre. A szállásokon a helyek számra korlátozott. A jelentkezés az 50 lej előleg kifizetésével válik véglegessé. Aki július 20. előtt regisztrál, ingyen pólót kap.

Isten like-ol engem? – Lelkigyakorlatos tábor Székelyszálláson
Isten like-ol enegem? mottóval lelkigyakorlatos tábor lesz fiataloknak a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia szervezésében Székelyszálláson augusztus 11-14 között.
Lelkivezető: Hajlák Attila-István segédlelkész
Érdeklődni és jelentkezni a 0742 698 166-os telefonszámon vagy a Boldog Özséb plébánián lehet.

Zarándoklat Medjugorjéba
Augusztus 13-18 között zarándoklatot szerveznek a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba. Az út ára 120 euró és 300 lej előleg, ez tartalmazza az út költségeit, autópályadíjakat, öt éjszakai szállást napi két étkezéssel. A programban szerepel lelki vezetés, szentmise, szentségimádás, a Cenacolo közösség látogatása, imák a jelenések- és a kereszt hegyén, fátyol vízesés látogatása, valamint egy nap a horvát tengerparton. Lelki vezető: Kopácsi Ferenc atya. Jelentkezni augusztus 1-ig lehetséges a 0742-285803-as telefonszámon. Az autóbusz Kézdivásárhelyről indul, és útközben felveszi a csíkszeredai és székelyudvarhelyi zarándokokat.

Kiképzés belső gyógyító szolgálatra Csíksomlyón
Az Áradat Egyesület és az Új Hajtás Katolikus Közösség szervezésében kurzust Csíksomlyón, a Jakab Antal Házban. Célja, hogy képzést adjon a belső gyógyítás szolgálatára. Mi okozza a belső sebeket, hogyan tárjuk fel ezeket? A kiengesztelődés szerepe a belső gyógyulásban, hogyan imádkozzunk másokért gyógyulásért? A kurzust Beke Tünde-Lídia OSB obl. vezeti. Érdeklődni és jelentkezni a 0754 872 640-es vagy a 0746 181 984-es telefonszámokon lehet, illetve a gyogyitoszoba@gmail.com e-mail-címen.

Ferences fiúcsapat-tábor Assisi 2018
Az öröm és a remény embere címet viseli a fiúcsapat tábor, amely augusztus 26 – szeptember 2. között Assisiben (Olaszország) kerül megszervezésre. Egy bő hetes programról van szó, amelynek keretében elzarándokolnak Assisibe, és azon helyekre, ahol Szent Ferenc, ez a csodálatos ember felnőtt és rátalált az igazi öröm és boldogság Forrására – ennek köszönhető, hogy úgy kezdtek rá tekinteni, mint az öröm és remény emberére. A cél Szent Ferenc életén keresztül megérteni, hogy mekkora fejlődésre képes az ember, felfedezve saját feladatát az Egyházban és a világban, embertársai javára. 17-35 év közöttiek jelentkezését várják, részvételi díj: 100 euró. A helyek száma: 14 – tehát korlátozott! Érdeklődni a 0746 774 701-es számon Tibor testvérnél, vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Időjárás: Ma a sok napsütés mellett ismét több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében megerősödhet, akár viharossá is fokozódhat a nyugati, északnyugati szél. Napközben 26-30 fokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. július 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment