2018. július 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Ministránszarándoklat Rómába
A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye 49 fiatalja Böcskei László megyés püspök vezetésével Nemzetközi Ministránszarándoklaton vesz részt az Egyház szívében, Rómában. Az eseményről bővebben a mai Déli magazinban hallhatnak.

Nyilas Misi ösztöndíj-pályázat
A kolozsvári Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület pályázatot hirdet ösztöndíj-támogatás céljából a 2018/2019-es tanévre. A pályázatot a 2017/2018-as tanévben magyar nyelvű oktatásban részt vevő,6–10. évfolyamon tanuló, tehetséges és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja mint magánszemély nyújthatja be még ma estig. Egyéb információkat, részleteket a 0264-531153-as, vagy a 0787-671137-es telefonszámokon, illetve a nyilas_misi@yahoo.come-mail címen kaphatnak.

Medjugorjei Ifjúsági Fesztivál 2018
Augusztus 1-6 között rendezik meg a 29. Ifjúsági Fesztivált Medjugorjéban. Az idei programban is szerepelnek a napi katekézisek, tanúságtételek, rózsafüzér imák és szentmisék. Rádiónk élő közvetítéssel jelentkezik a találkozó teljes időtartama alatt. Holnap este hét órakor bekapcsolódhatnak a rózsafüzér imába, majd nyolc órától közvetítjük a fesztivál ünnepélyes megnyitóját. Naponta délelőtt 10 és 13, illetve délután 17 és 22 óra között jelentkezünk (a részletes programot az internetes oldalunkon a műsornaptárban lehet megtekinteni). Tartsanak velünk!

Szentségimádás az alsódobói Isteni irgalmasság kápolnában
Minden hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. 15 órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd az örvendetes-, a világosság-, a fájdalmas- és a dicsőséges rózsafüzért. 18 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van.

Török Máté előadása Hargitafürdőn
Hargitafürdőn, a Szent István Templomban augusztus 2-án, csütörtökön délután a hat órakor kezdődő szentmisét követően Török Máté tart előadást „Napforduló” címmel, megzenésített versekből. Mindenkit hívnak és várnak a pálos szerzetesek.

Szentségimádás a családokért Temesváron
A temesvár-józsefvárosi plébánián minden hónap elsőcsütörtökén találkoznak az édesanyák, édesapák, férjek, feleségek, gyerekek, nagyszülők, hogy együtt imádkozzanak gyermekeikért, férjükért, feleségükért, szüleikért, unokáikért, elhunyt családtagjaikért, a családokért, a plébániaközösségért, a lelkipásztorokért, a betegekért és egymásért.

Orbán Laci emléknap Görbe-patakon
Az emléknappal Orbán László, néhai kolozsvári egyetemi lelkész égi születésének 10-ik évfordulójára emlékeznek augusztus 11-én délelőtt 10 és este 7 óra között.
Az esemény célja, az együttlét, találkozás, lelki töltekezés, régi emlékek felelevenítése, megosztása. Mindenkire számítanak, akit bármilyen emlék, élmény fűzött Laci tisztihez, Gyimes völgyétől Csíkszentgyörgyön, Rómán, Gödemesterházán át Kolozsvárig. Bővebben a találkozóról a facebook oldalon olvashatnak.

Kolozsvári Magyar Napok
Kilenc év telt el azóta, hogy először szervezték meg Erdély szívében, a kincses fővárosban a Kolozsvári Magyar Napokat. Mára a fesztivál Erdély egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé vált, mely egy héten keresztül várja Kolozsvárra a kultúra szerelmeseit – megtöltve a város utcáit és tereit. Idén a Mátyás-emlékév adja a Kolozsvári Magyar Napok történelmi keretét. Augusztus 19–26. között több száz rendezvény és több tucat zenei esemény várja az érdeklődőket. Folyamatosan bővülő programkínálat, koncertprogram, valamint további hasznos tudnivalók: www.magyarnapok.ro weboldalon érhetők el. Idéntől az Erdélyi Mária Rádió is médiapartnere a rendezvénynek.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 27. – szeptember 7. között kéthetes rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak Magyarózdon, a Terápiás Otthonban. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezni augusztus 21-ig lehet a 0265-254460-as telefonszámon.

Időjárás: Holnap reggelig meghosszabbította, és 21 megyére terjesztette ki a viharokra és felhőszakadásokra  figyelmeztető előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az újabb sárga jelzésű riasztás tegnap este 9 órakor lépett érvénybe, és Moldova északi részére, Erdély déli, keleti régióira, a Keleti- és Déli Kárpátokra terjed ki. A jelzett időszakban az érintett országrészekben heves széllökésektől és villámlásoktól kísért zivatarok, helyenként felhőszakadások várhatók. Jégeső is lehetséges. Négyzetméterenként 25-35 liter csapadék is hullhat.

MRE - Hírszolgálat, 2018. július 31.

About the author

maradmin

Leave a Comment