2018. július 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kudzsíri templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, időzzünk az Oltáriszentség jelenlétében engesztelve bűneinkért és hálát adva mindazért, amivel az Úr megajándékozott minket.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban ma este tíz órától virrasztás van, amelyet az rádiónk élő adásban közvetít. Várnak mindenkit aki az Úr Jézus jelenlétében szeretne eltölteni néhány órát.

Régi korok zenéje Sepsiszentgyörgyön
Július 8-án vasárnap a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban a fél 11 órai szentmisét követően fellép a budapesti Erdődy Kamarazenekar. Koncertjük alkalmával régi korok zenéjét szólaltatják meg, melyre mindenkit szeretettel várnak.  

Megemlékező szentmise Székelylengyelfalván
Hajdú István főesperes halálának 7-ik évfordulója alkalmából, megemlékező szentmisét mutatnak be Székelylengyelfalván július 8-án, vasárnap déli tizenkét órától a helyi templomban. Várják a környékbelieket szeretettel az együtt imádkozásra.

Nemzetközi ifjúsági vezetőképző konferencia Kolozsváron
Július 9-13 között nemzetközi ifjúsági vezetőképző konferencia lesz Kolozsváron, a Manréza Lelkigyakorlatos Központban, ifjúsági közösségek vezetőinek. A konferencia meghívott előadói Chris McGee Angliából, Gavin Farley Ausztriából és Eric Flury Svájcból lesznek. Jelentkezni a 0740 627 593-as telefonszámon lehet. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Koncert a temesvári székesegyházban
Július 10-én, kedden este 8 órától a temesvári Szent György székesegyházban Johann Trummer, osztrák orgonaművész lép fel. Műsoron Johann Sebastian Bach, a száz évvel ezelőtt született Josef Friedrich Doppelbauer és Franz Schmidt zeneszerzők művei szerepelnek. A koncertre a belépés díjtalan. Szeretettel várják a zenekedvelőket.

Lelkigyakorlat Csíksomlyón a Mária-kertben
Július 13-15 között lelkigyakorlatos találkozót szerveznek a csíksomlyói Mária kertben, Bőjte Csaba ferences szerzetes vezetésével, A lelkigyakorlat célja, hogy átgondoljuk, s ha szükséges megreformáljuk a saját életünket! Az elmélkedések, közös imák, éneklések mellett, szentségimádásokra, személyes lelkibeszélgetésekre, szentgyónásokra lesz lehetőség. További információk Biró Juliannánál a 0740 099 347-es telefonszámon vagy a csiksomlyo.mariakert@gmail.com e-mail-címen kaphatók.

Régizene koncert Esztelneken
Július 15-én, déli tizenkét órától régizene koncert lesz az esztelneki ferences templomban. A spanyol aranykor zenéjét a nagykárolyi Carmina Renascentia együttes szólaltatja meg. Várják a környékbelieket is, a nem mindennapi zenei élményre.

XXVI. Bolyai Nyári Akadémia vallástanároknak
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége felkérésére a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban tartják a XXVI. Bolyai Nyári Akadémiát a római katolikus vallástanárok részére július 9-14 között. A továbbképző célcsoportját a Gyulafehérvári, a Nagyváradi, a Szatmári és a Temesvári Egyházmegyékben tanító hittanárok képezik. Érdeklődni lehet a 0740-062966-os telefonszámon vagy a laszlo.gal@romkat.ro e-mail-címen. Szeretettel várják a vallástanárok jelentkezését.

FerBiT 2018
Bátorság, Téged hív! – ezekkel az örömteli szavakkal kerül megszervezésre július 21-27. közti időszakban a XI. ferences biciklitúra a következő útvonalon Csíksomlyó – Szováta – Szamosújvár – Zsibó – Kaplony – Máriapócs. Máriapócsról a hazautazás autóbusszal lesz, a bicikliket erre a célra felszerelt autók fogják hazaszállítani. Jelentkezni július 15-ig lehet a www.ferbit.ro oldalon. Várják szeretettel az érdeklődőket, kalandvágyókat.

Szülők Iskolája 2018
A Gyulafehérvári Főegyházmegye családmunkacsoportja immár harmadik alkalommal rendezi meg idén a „Szülők Iskolája” nevet viselő családos tábort Szelterszen, július 31 – augusztus 4. között. A tábor célja főleg a kisebb vagy kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek nyújtott megerősítés és támasz. A résztvevők meghitt, lazább együttlétre számíthatnak, ennek érdekében a szervezők úgy alakítják a tábor napirendjét, hogy a családok - szülők és a gyermekek - minél többet lehessenek együtt. Az idei téma a természetfeletti élet továbbadása, a családi ima lesz. A tábor lelki vezetője Szénégető István családreferens, marosvásárhely-remeteszegi plébános. További információk, valamint jelentkezés július 15-ig a család.ro oldalon.

Időjárás: Ma egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, mely következtében több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. Jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések is előfordulhatnak. A szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet napközben 26-32 fok körül alakul.

MRE - Hírszolgálat, 2018. július 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment