2018. június 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a Fenyőkúton tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, ma délután 6 órától: Gábor Ferenc: Fekete – Kőrös völgyi székely-magyar vértanúság  című könyve bemutatójára kerül sor, a városháza gyűléstermében, Csíkszeredában. Várnak minden érdeklődőt!

Kamarezene est Désen
Ma délután 6 órától kamarazene est lesz a dési római katolikus templomban. Fellépnek: a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes és Incze Róbert, a szatmárnémeti filharmónia klarinétosa. Várnak minden zenekedvelőt!

Keresztény Agora Szatmárnémetiben
A Keresztény Agora Kulturális Kör keretén belül, a szatmárnémeti székesegyházi plébánia szervezésében június 16-án, holnap délelőtt tizenegy órától Székely Dénes teológiai tanár, kanonok, kolozsmonostori plébános tart előadást Az idők jelei – Jön a világvége? címmel. Várják az érdeklődőket a Scheffler János Lelkipásztori Központ, második emeleti díszteremben.

Örmény katolikus búcsú Szamosújváron
Június 16-án, holnap délelőtt 11 órától a szamosújvári örmény katolikus székesegyházban búcsús szentmisét tartanak Világosító Szent Gergely, az örmények apostola tiszteletére. Az ünnepi szentbeszédet Miguel Maury Buendía apostoli nuncius, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete mondja.

Mária áhítat Kovásznán
Június 16-án holnap este hét órai kezdettel Mária áhítatot tartanak Kovásznán szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Lelkinap Szőkefalván
Június 17-én, vasárnap, a jelenések évfordulóján lelkinap lesz Szőkefalván „Gyógyulásom a Fény Királynője mellett…” mottóval. A program déli tizenkét órakor kezdődik. Az imanapba hallgatóink délután négy órától tudnak bekapcsolódni, amikor szentségimádást, rózsafüzér imát, majd öt órától a lelkinapot záró szentmisét közvetítjük.

Orgonamegáldás Borzonton
A borzonti Szent István tiszteletére épült templomban június 17-én, vasárnap déli tizenkét órai kezdettel Tamás József püspök szentmisét mutat be, amelynek keretében megáldja az újonnan felszerelt orgonát.

Könyvbemutató Brassóban
Június 21-én csütörtök este fél hét órai kezdettel Bodó Márta Nőszirom. Beszélgetések keresztény értelmiségi nőkkel című interjúkötetét mutatják be a brassó-belvárosi plébánia és a Pax Romana szervezésében az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. A szerzővel a marosvásárhelyi Lector Kiadó szerkesztője, Szőcs Katalin beszélget. Várnak minden érdeklődőt.

25 év a szenvedélybetegek szolgálatában – Konferencia Marosvásárhelyen
A Bonus Pastor Alapítvány tevékenységének 25 éves évfordulója alkalmából nemzetközi jubileumi konferenciát tart június 23-án, szombaton a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében. Jelentkezni június 20-ig lehetséges. Regisztráció és bővebb információ a www.bonuspastor.ro internetes oldalon lehetséges.

A józanság útján – lelkigyakorlat szenvedélybetegeknek
A Gyulafehérvári Caritas KI-ÚT konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat négy napos lelkigyakorlatos találkozót szervez szenvedély-betegeknek és hozzátartozóiknak június 28 – július 1-je között Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban. Jelentkezni június 25-ig lehet Mezei Hajnalnál a 0737-300.980-as telefonszámon vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro  e-mail címen.

KMB – Családos hétvége Gyimesfelsőlokon
A Katolikus Magyar Bibliatársulat kisgyerekes családokat hív közös hétvégére június 29. és július 1. között Gyimesfelsőlokra, a Bagolyvár panzióba. Ez a tábor jó alkalom a házaspári kapcsolat elmélyítésére, közös családi nyaralásra az Ige fényében. Jelentkezni június 17-ig lehet a beata.dimeny@gmail.com e-mail címen vagy a 0729 834 004 telefonszámon.

Gitártábor Tasnádszántón
Minden lehetséges annak, aki hisz! mottóval rendezik meg idén az immár hagyományossá vált gitártábort Tasnádszántón július 18-22 között. Részvételi díj: 50 lej. Jelentkezni július 1-ig lehet az esemény facebook oldalán, az ott található űrlap kitöltésével és visszaküldésével. Egyéb részletek, információk a 0747-931349-es telefonszámon kaphatóak.

Időjárás: Felhőszakadás és szélvihar csapott le több városra az elmúlt napokban. A következő napok időjárását a térségünk fölött hullámzó hidegfront és egy hozzá kapcsolódó légörvény határozza meg, így a hét végéig nap mint nap számítani kell csapadékra. Ma is hasonló időben lesz részünk. Eső, zápor, zivatar főként az ország keleti felén alakulhat ki. Marad az élénk, több helyen erős északi-északkeleti szél. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután 18-27 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2018. június 15.
 

About the author

maradmin

Leave a Comment