2018. június 16. Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az altorjai kápolnában, holnap pedig Egerszegen tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat. 

Lelkinap Szőkefalván
Június 17-én, holnap, a jelenések évfordulóján lelkinap lesz Szőkefalván „Gyógyulásom a Fény Királynője mellett…” mottóval. A program déli tizenkét órakor kezdődik. Az imanapba hallgatóink délután négy órától tudnak bekapcsolódni, amikor szentségimádást, rózsafüzér imát, majd öt órától a lelkinapot záró szentmisét közvetítjük. 

Orgonamegáldás Borzonton
A borzonti Szent István tiszteletére épült templomban június 17-én, holnap déli tizenkét órai kezdettel Tamás József püspök szentmisét mutat be, amelynek keretében megáldja az újonnan felszerelt orgonát.

Szentmise a vártemplomban
A hónap harmadik vasárnapján, június 17-én, délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelen levő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Májernyik Mihály esperes-kanonok. 

Könyvbemutató Brassóban
Június 21-én csütörtök este fél hét órai kezdettel Bodó Márta Nőszirom. Beszélgetések keresztény értelmiségi nőkkel című interjúkötetét mutatják be a brassó-belvárosi plébánia és a Pax Romana szervezésében az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. A szerzővel a marosvásárhelyi Lector Kiadó szerkesztője, Szőcs Katalin beszélget. Várnak minden érdeklődőt.

Énekkari hangverseny Kolozsváron
Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a kolozsvári Visszhang kórus, melyre egy különleges hangversennyel készülnek. Várnak minden érdeklődőt június 23-án, szombat este hét órára a kolozsvári Piarista templomba, aki a kórusmuzsika varázsában szeretne eltölteni egy szép estét. A hangversenyen olyan művek hangzanak el, melyek a kórustagok kedvenc művei közé sorolhatóak. Szeretettel várnak mindenkit, hogy együtt, önökkel ünnepeljenek.

KMB – Családos hétvége Gyimesfelsőlokon
A Katolikus Magyar Bibliatársulat kisgyerekes családokat hív közös hétvégére június 29. és július 1. között Gyimesfelsőlokra, a Bagolyvár panzióba. Ez a tábor jó alkalom a házaspári kapcsolat elmélyítésére, közös családi nyaralásra az Ige fényében. Jelentkezni június 17-ig lehet a beata.dimeny@gmail.com e-mail címen vagy a 0729 834 004 telefonszámon. 

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Július 5–8. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban lelkigyakorlatot tartanak a magzati veszteségek, vetélés, halva születés és az abortusz lelki fájdalmainak feldolgozására, Anyaságod lelki sebei gyógyulhatnak! címmel. A lelkigyakorlat vezetői Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó, akik segítenek a gyógyulásban és a fájó múlt lezárásában, hogy újra teljes, szabad, örömteli életet lehessen élni. Előzetes bejelentkezés szükséges június 26-ig. Bővebb információ a 0266-210537-es, valamint a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen. 

Gitártábor Tasnádszántón
Minden lehetséges annak, aki hisz! mottóval rendezik meg idén az immár hagyományossá vált gitártábort Tasnádszántón július 18-22 között. Részvételi díj: 50 lej. Jelentkezni július 1-ig lehet az esemény facebook oldalán, az ott található űrlap kitöltésével és visszaküldésével. Egyéb részletek, információk a 0747-931349-es telefonszámon kaphatóak.

FerBiT 2018
Bátorság, Téged hív! – ezekkel az örömteli szavakkal gurul július 21-27. közti időszakban a XI. FerBiT.
Az útvonal: Csíksomlyó – Szováta – Szamosújvár – Zsibó – Kaplony – Máriapócs. A FerBiT tarisznyájából Assisi Szent Ferenc imádságos lelkülete, a vidámság, az együttlét öröme, a meglepetések sorozata az idén sem marad ki.
Máriapócsról a hazautazás autóbusszal lesz, a bicikliket erre a célra felszerelt autók fogják hazaszállítani. Jelentkezni július 15-ig lehet a www.ferbit.ro oldalon, további információkat pedig a biciklistak@gmail.com e-mail címen, vagy a 0741 940 171-es telefonszámon lehet kérni Bonaventura testvérnél.
Részletek a mai déli magazinban.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este hét órától ünnepélyes Mária áhítatot közvetítünk Kovásznáról. Holnap délelőtt tíz órától közvetítjük a szentmisét a hét plébániatemplomából Szilágysomlyóról, majd délután négy órától bekapcsolódunk a Szőkefalván tartandó lelkinapba.  

Időjárás: Hétvégén és a jövő hét elején újra nyáriasan meleg időben lesz részünk, szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Ma szórványosan várhatóak záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős északias szélre készülhetünk. Délután 24-30 fokot  mérhetünk. Holnap ismét alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Délután 26-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2018. június 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment