2018. június 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Folytatódnak tematikus napjaink, melyekben a legszentebb Oltáriszentségre figyelünk. Júniusi mottónk: „Állhatatosan kitartottak az apostolok… a kenyértörésben és az imádságban.” Már több mint 2000 éve kitart az Egyház az apostolok tanításában és a kenyértörésben. Akik nem tartottak ki, azok elszegényedtek. Akik kitartanak, meggazdagodnak. A teljes gazdagság Jézus Krisztus, az Oltáriszentségben. A mai nap folyamán, elmélkedjünk ezen igazságok felett tematikus műsoraink során. Tartsanak velünk!
 
Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíksomlyón a Salvator-kápolnában tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Szentségimádás Gyergyószentmiklóson
A gyergyószentmiklósi Szent István-templomban minden hónap 20-án, 19 és 22 óra között szentségimádást tartanak, 21 órától az ifjúság vezetésével. Várnak mindenkit, aki találkozni akar az Oltáriszentségben lévő Jézussal.

25 év a szenvedélybetegek szolgálatában – Konferencia Marosvásárhelyen
A Bonus Pastor Alapítvány tevékenységének 25 éves évfordulója alkalmából nemzetközi jubileumi konferenciát tart június 23-án, szombaton a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében. Jelentkezni még a mai nap folyamán lehetséges. Regisztráció és bővebb információ a www.bonuspastor.ro internetes oldalon lehetséges.

Keresztelő Szent János-búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében a Palánka és Gyepece közt lévő Magyarcsügésen a helyi templom védőszentjének búcsús szentmiséje június 23-án, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik.
Háromkúton június 23-án, szombaton délelőtt 11 órakor a búcsús szentmise keretében Tamás József püspök megáldja a felújított templombelsőt és az új harangot. A homoródfürdői kápolna búcsúünnepét szombaton déli 12 órától ünneplik. A szentmisén Salamon József gyimesbükki plébános prédikál. Hátszegen június 24-én, vasárnap déli 12 órakor a búcsús szentmise homíliáját Bodor Attila teológiai tanár tartja. Kirulyfürdőn egy évben egyszer, Keresztelő Szent János tiszteletére tartanak zarándoklatot a szabadtéri misézőhelyre. Idén a vasárnap déli 12 órakor kezdődő szentmise szónoka Simon Imre segesvári segédlelkész. A parajdi plébániatemplom búcsúját szintén vasárnap déli 12 órától ünneplik. A szentmisén Nagy László nyárádselyei plébános prédikál. A csíkdelnei Keresztelő Szent János-templom búcsúja is vasárnap délután fél 1 órakor lesz. Az ünnepi szentbeszédet Nagy József csicsói plébános tartja. A bögözi templomban az ünnepi búcsús szentmisét szintén június 24-én, vasárnap délután fél 1 órától tartják. A szentbeszédet Hajdó Vilmos nyugalmazott plébános mondja. Gyergyótekerőpatakon a Szent János-napi ünnepi szentmise ugyancsak vasárnap délután fél 1 órakor kezdődik. A szentmisén Sajgó Balázs a gyulafehérvári főegyházmegyei Caritas lelki igazgatója, a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia kisegítő lelkésze prédikál.
Június 24-én, vasárnap délután 1 órakor kezdődik a szőkefalvi templom búcsúja. A szentmise főcelebránsa és szónoka Jakubinyi György érsek. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti. Marosvásárhelyen a belvárosi Keresztelő Szent János-templom búcsús szentmiséjét vasárnap délután 6 órakor tartják. Ünnepi szónoka Székely Dénes teológiai tanár, kolozsmonostori plébános. A szentivánlaborfalvi egyházközségban szintén délután 6 órakor ünnepelnek. Itt a búcsús szentbeszédet Varga Rezső kézdikővári plébános tartja.

Hittantábor Magyarfenesen
A szászfenesi és magyarfenesi plébániák szervezésében hittantábor lesz július 1-7 között, a magyarfenesi római katolikus plébánián. A tábor mottója: „József köpönyegében”. Jelentkezni Szőcs Csaba plébánosnál vagy Chinda Péter kántornál lehetséges.

Lelkigyakorlat-kóstoló Gyergyószárhegyen
Gyergyószárhegyen lelkigyakorlat-kóstoló lesz július 7-én és 8-án Bajkó Júlia és Vormair Emese segítőnővérek kíséretével. A programban lesznek közös imák, személyes csendek, testgyakorlatok. Jelentkezni a vormairemese@gmail.com e-mail-címen lehet június 22-ig.

III. Csakis-Családos Keresztény Fesztivál Kézdivásárhelyen
Július 6-7. között harmadik alkalommal szervezik meg a Családos Keresztény Fesztivált. A szervezők, a sportcsarnokban és környékén megtartandó eseménnyel egy nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnének biztosítani a családoknak. A fesztiválnak programja és légköre kimondottan Keresztény, ahol áhítatokkal, előadásokkal, lelkigondozói- és fórumbeszélgetésekkel kívánják erősíteni a családokat Isten segedelmével. Emellett sok játék, gyerekfoglalkozás, ifjúsági program, vetélkedő, sport és koncertek várják a résztvevőket. A fesztivál fő előadója Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos családgondozó. Esténként zenei élményt szolgáltat, dicsőítést vezet a Reménység együttes, Csiszér László és Szabó Balázs.  Részletek az esemény Facebook oldalán olvashatók, a Csakis Családos Keresztény Fesztivál név alatt.

Időjárás: Ma a sok napsütés mellett egy-egy zápor helyenként zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél zivataroktól távol mindenütt gyenge, mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. 

MRE - Hírszolgálat, 2018. június 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment