2018. június 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán az altorjai plébánia-templomban tartják az örökös szentségimádási napot.  
Holnap, június negyedik vasárnapján Almásfegyverneken és Magyarcsékén lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.
Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Múzeumok éjszakája Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Ennek keretében Ferences rendi életvitel címmel Kakucs Béla  Szilveszter, esztelneki rendházfőnök tart eladást ma este hét órától. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

Bérmálás Szilágysomlyón
Holnap a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 25 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét a szilágysomlyói plébániatemplomban. A fiatalok felkészítését Kuglis Gábor plébános végezte.

Búcsúk a hétvégén
Június 24-én, holnap emlékezünk Keresztelő Szent János születésére.
Hátszegen holnap déli tizenkét órakor a búcsús szentmise homíliáját Bodor Attila teológiai tanár tartja.
Kirulyfürdőn egy évben egyszer, Keresztelő Szent János tiszteletére tartanak zarándoklatot a szabadtéri misézőhelyre. Idén a vasárnap déli tizenkét órakor kezdődő szentmise szónoka Simon Imre segesvári segédlelkész.
A parajdi plébániatemplom búcsúját szintén vasárnap déli tizenkét órától ünneplik. A szentmisén Nagy László nyárádselyei plébános prédikál.
A csíkdelnei Keresztelő Szent János-templom búcsúja vasárnap délután fél egy órakor lesz. Az ünnepi szentbeszédet Nagy József csicsói plébános tartja.
A bögözi templomban az ünnepi búcsús szentmisét szintén holnap délután fél egy órától tartják. A szentbeszédet Hajdó Vilmos nyugalmazott plébános mondja.
Gyergyótekerőpatakon a Szent János-napi ünnepi szentmise ugyancsak vasárnap délután fél egy órakor kezdődik. A szentmisén Sajgó Balázs a gyulafehérvári főegyházmegyei Caritas lelki igazgatója, a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia kisegítő lelkésze prédikál.
Szintén holnap délután egy órakor kezdődik a szőkefalvi templom búcsúja. A szentmisét, melynek főcelebránsa és szónoka Jakubinyi György érsek, rádiónk élő adásban közvetíti.
Marosvásárhelyen a belvárosi Keresztelő Szent János-templom búcsús szentmiséjét holnap délután hat órakor tartják. Ünnepi szónoka Székely Dénes teológiai tanár, kolozsmonostori plébános.
A szentivánlaborfalvi egyházközségban szintén délután hat órakor ünnepelnek. Itt a búcsús szentbeszédet Varga Rezső kézdikővári plébános tartja.
Közeledik Szent László király ünnepe is, néhány egyházközségben már most hétvégén megtartják a búcsút.
Csíkszépvízen holnap fél egy órakor ünnepelnek. A szentmise főcelebránsa és szónoka Miguel Maury Buendía apostoli nuncius, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete.
A felvinci plébániatemplom búcsúja holnap délután 6 órakor kezdődik. A homíliát Ambrus Ábel kapnikbányai plébánosa tartja.
Szerdán, június 27-én reggel fél 9 órakor a szépvízi templomtól keresztalja indul a kicsi Pogány-havas felé és a Szent László-emlékhelyen 11 órától szentmisét mutatnak be. Az ünnep szónoka Puss Sándor SJ Felvidékről.
Június 27-én, szerdán délelőtt 11 órakor lesz a nyújtódi templom búcsúja. A szentmise szónoka Bereczi István gelencei plébános.
Színtén szerdán fél 1 órakor kezdődik Küküllőkeményfalván a búcsús szentmise. A szentbeszédet Bartos Károly kézdisárfalvi plébános mondja.
A nagyváradi egyházmegyében holnap tartják a Szent László tiszteletére emelt, mezőbikácsi templom búcsúját. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Bărbuț Péter, köröstarjáni plébános.

Családi délután Székelyhídon
Június 24-én, holnap családi délutánt tartanak a székelyhídi római katolikus plébánián. A program keretében délután három órai kezdettel Dr. Csókay András, Prima Primissima közönség-díjjal kitüntetett idegsebész tart előadást a templomban. Egyébb információk, jelentkezés Ozsváth József plébánosnál, a 0744-789652-es telefonszámon.

III. Csakis-Családos Keresztény Fesztivál Kézdivásárhelyen
Július 6-7. között harmadik alkalommal szervezik meg a Családos Keresztény Fesztivált. A szervezők, a sportcsarnokban és környékén megtartandó eseménnyel egy nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnének biztosítani a családoknak. A fesztiválnak programja és légköre kimondottan Keresztény, ahol áhítatokkal, előadásokkal, lelkigondozói- és fórumbeszélgetésekkel kívánják erősíteni a családokat Isten segedelmével. Emellett sok játék, gyerekfoglalkozás, ifjúsági program, vetélkedő, sport és koncertek várják a résztvevőket. A fesztivál fő előadója Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos családgondozó. Esténként zenei élményt szolgáltat, dicsőítést vezet a Reménység együttes, Csiszér László és Szabó Balázs.  Részletek az esemény Facebook oldalán olvashatók, a Csakis Családos Keresztény Fesztivál név alatt.

Időjárás: Ma is számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, az időnként erősen megnövekvő felhőzetből  alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé lesz élénk,  erős az északnyugati szél, és bizony hűvös időre készülhetünk. Hajnalonként többnyire 6-10, napközben 16-22 fokot mérhetünk. Havazott 2000 méter magasan a Fogarasi havasokban. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka 3-4 fokra is lehűlhet a levegő Erdély keleti részén, északon pedig 6-8 fokra lehet számítani. A tengerparton legkevesebb 13-14 fok lesz. Vasárnap enyhül az idő, 19 és 25-26 fok közötti hőmérsékleti értékek várhatóak, és csak rövid zárporok lesznek az ország északi, központi és keleti részén, főleg a hegyvidéken.

MRE - Hírszolgálat, 2018. június 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment