2018. május 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a  gyergyószárhegyi ferences templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk nyitott szívvel az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé és kérjük, árassza ránk Szentlelkét, hogy megújuljunk hitben, reményben és szeretetben.

Bérmálás Kézdikőváron, Kézdiszárazpatakon és Brassóban
Ma délelőtt 10 órakor a kézdikővári templomban 29 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által. Kézdiszárazpatakon délután 5 órakor mutatja be a főegyeházmegye főpásztora a szentmisét a helyi templomban, amelynek keretében szintén bérmálás lesz.
Május 27-én, vasárnap a brassói Szent Péter- és Pál-plébániatemplomban délelőtt 10 órakor magyar nyelven, délután 5 órától román nyelven lesz szentmise, amelynek keretében Jakubinyi György érsek kiosztja a bérmálás szentségét.

Plébániai napok Gyergyóalfaluban és Nagybányán
Ma és holnap tartják Az Egyház mi vagyunk! mottóval a plébániai napokat Gyergyóalfaluban. A mai napon Szénégető István és Simó Irma tartanak előadásokat, a kolozsvári ferencesek pedig felállítják a hit útját, de élményszínház is van a fiatalok számára. Holnap, szombaton vetélkedőre, ügyességi játékokra, valamint kézműves foglalkozásokra számíthatnak azok, akik részt vesznek a programon.
Nagybányán szintén a hétvége folyamán tartják a plébániai napokat, melynek mottója: Erősödjetek meg belső emberré az Ő Lelke által (Ef 3, 16). A mai nyitó szentmise után zenész szentségimádás lesz a plébánia lelki megújulásáért, holnap a hittanosok játszanak rövid jeleneteket az imaéletről, majd csoportos beszélgetésre, Simon István előadására, valamint koncertre kerül sor. Vasárnap 17 órától Dr. Frigy Szabolcs tart előadást, majd májusi ájtatosság, szentmise, és retro est lesz. A szervezők szeretettel várják a helybelieket!

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai  Unió utánig előadássorozat
keretében ma este hat órától Dr. Balaton Petra Regionális gazdaságfejlesztés - A székely akció(1902-1914) címmel tart előadást a városháza gyűléstermében, Csíkszeredában. Várnak minden kedves érdeklődőt!

Orgonakoncert Gyulafehérváron
Holnap este hét órától orgonakoncert lesz a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban. Az előadó Nagy-Brittaniából érkezik. Eleni Keventsidou Athénban született, 9 éves korától játszik orgonán, a konzervatóriumot Athénban végezte. Több rangos koncert kötődik nevéhez világszerte, amint kitüntetések, díjak és elismerések is. Gyulafehérvári koncertjén több világhírű művész darabja lesz hallható.

100 tagú Székely Férfikórus csíkborzsovai fellépése
A Csíkborzsovai Férfikórus szervezésében holnap este 8 órától a 100 tagú Székely Férfikórus lép fel a csíkborzsovai templomban. A férfikórus csoportjai: a székelyudvarhelyi Székely Dalegylet Férfikórusa, a gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a sepsiszentgyörgyi Kónya Adám Művelődési Ház Magyar Férfidalárdája, a marosszentgyörgyi Harmónia Férfikórus és a csíkborzsovai Férfikórus. Szeretettel várják a muzsika kedvelőit!

Mária Rádiós önkéntes-találkozók
Hamarosan kezdetét veszi a júniusi önkéntes találkozók sorozata, melynek első helyszíne május 30-án este hat órai kezdettel lesz Nagyváradon a rádió épületében. Június 1-én, pénteken délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánián gyűlnek össze az önkéntesek, majd délután 15 órakor  Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban. Június 2-án, szombaton Csíksomlyón, a ferences kolostorban lesz a találkozó délután fél öt órától; június 3-án, vasárnap Gyergyószentmiklóson a Szent István templomban a délelőtti szentmisék végén találkozhatnak promóciós munkatársunkkal. Június 5-én, kedden 11 órától Marosvásárhelyen, a Deus Providevit házban, valamint június 6-án, szerdán fél öt órától Kolozsváron, a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében kerül sor az önkéntesek találkozójára. A további időpontokról és a helyszínekről a későbbiekben hallhatnak.

Ez az a nap! 2018
Június 2-án idén immár 18. alkalommal szervezik meg Budapesten az Ez az a nap! elnevezésű rendezvényt. Ez egy rendkívüli alkalom, amikor a keresztény hívők – felekezeti hovatartozástól függetlenül - összegyűlnek Jézus nevében Őt dicsőíteni, és kifejezni egységüket és elfogadásukat egymás felé. Az ökumenikus rendezvénynek a Budapest Aréna ad otthont. Az idei meghívottak között szerepelnek hazai és külföldi dicsőítő csapatok, mint pl. az angliai Worship Central, Pintér Béla, Prazsák László, Oláh Gergő, Dobner Illés, Csiszér László. A gyermekek számára külön programmal készülnek a szervezők. Jelentkezni, illetve jegyet váltani a www.ezazanap.hu oldalon lehetséges, ahol egyéb részletes információt is találhatnak.

Növénytermesztő képzés a Caritasnal
Újraindítja a nagy hagyománnyal rendelkező növénytermesztő képzését a Caritas vidékfejlesztés Gyergyószentmiklóson. A 360 órát tartalmazó akkreditált képzés június 30-án kezdődik. Jelentkezni június 28-ig lehet. A helyek száma korlátozott. Érdeklődni és jelentkezni a 0730-015195-ös telefonszámon lehetséges.

Időjárás: A hét második felében sem nyugszik meg a légkör fölöttünk, továbbra is meleg, de labilis légtömegek alakítják időjárásunkat, így vasárnapig nap mint nap számítani kell záporokra, zivatarokra. Ma kezdetben a nyugati, északnyugati országrészben lehet akár tartósabb eső is, délután pedig újra többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra. A hosszabb ideig felhős északnyugati országrészben 22–23, máshol 24–27 fokig melegszik délutánra a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2018. május 25.

About the author

maradmin

Leave a Comment