2018. nevember 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kézdivásárhelyi, kantai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, imádkozzunk és engeszteljünk bűneinkért, elhunytjaink lelki üdvéért, valamint a tisztító tűzben szenvedő lelkekért.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Minden hónap elsőpéntekén keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden elsőpénteken virrasztás van este 10 órától, amelyet rádiónk élő adásban közvetít. Kapcsolódjunk be ily módon is az engesztelésbe és a közös imádkozásba.

Halottak napja egyházmegyéinkben
A gyulafehérvári főegyházmegyében Gyulafehérváron, a Szent Mihály székesegyházban november 5-én, hétfőn reggel hét órakor Jakubinyi György érsek a központi papság koncelebrálásával szentmisét mutat be az egyházmegye elhunyt főpásztorai, lelkipásztorai és hívei lelki üdvéért.
A temesvári egyházmegyében november 3-án, szombaton, reggel negyed nyolctól Pál József-Csaba megyés püspök requiemet celebrál a temesvári székesegyházban az egyházmegye elhunyt főpásztorai, lelkipásztorai és hívei lelki üdvéért. A szentmisét követően a főpásztor a jelenlévők kíséretében levonul a székesegyház kriptájába, ahol imádkozik az elhunytak lelki üdvéért.
A szatmári egyházmegyében Szatmárnémetiben november 2-án, holnap délután négy órától mutat be szentmisét a híd melletti temető kápolnájában Schönberger Jenő püspök, a szentbeszédet Linzenbold Szabolcs székesegyházi káplán mondja.

Teljes búcsú az elhunytak számára
November 1-vel kezdődően, 8 napon át teljes búcsú nyerhető kizárólag a halottak számára. Feltételek: szentségekhez járulni, meglátogatni egy temetőt, és imádkozni az elhunytakért, elvégezve a Szentatya szándékára egy Hiszekegyet, Miatyánkot és Üdvözlégy Máriát. Éljünk a lehetőséggel minél többen, hiszen ezzel tudunk igazán segíteni elhunyt szeretteinken.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban elsőszombaton este 6 órától szentmisét tartanak, ezt megelőzően, délután 5 órától pedig engesztelő imaórát. A szentmise után rózsafüzér-imádkozás van és gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.
Jegyeskurzus Szentegyházán és Kápolnásfaluban
„Egymásra hangolva” mottóval kurzust indítanak jegyeseknek és fiatal házasoknak ezen a hétvégén, november 2–4. között Szentegyházán, a Szent Gellért Alapítványnál, majd november 9–11. között Kápolnásfaluban. Jelentkezni lehet személyesen, a helyi plébániákon, vagy a 0744-986752-es telefonszámon.

Lélekóra Kovásznán
November 4-én, holnapután a délelőtt 11 órás szentmise után Lélekórát tartanak Kovásznán, A család mint közösség és annak válsága témában. Előadó: Goda Gyula, vezetési tanácsadó, tréner Budapestről. A szervezők várnak minden érdeklődőt.

Borromeo Szent Károly búcsúk
Homoródkarácsaonyfalva egyházközségében, Oklándon, november 4-én, vasárnap délután 3 órakor ünneplik a kápolna búcsúját. A szentmise szónoka: Major Sándor kápolnásfalvi plébános.
A marosújvári plébániatemplom védőszentje szintén Borromeo Szent Károly. Búcsúját november 4-én, vasárnap délután 5 órától tartják. A szentmisén Szőcs Béla sinfalvi plébános prédikál.
A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Líceum kápolna védőszentje is Borromeo Szent Károly. Búcsúünnepét november 4-én, vasárnap délután 6 órától tartják. A szentmise szónoka Obermájer Ervin, a gyulafehérvári papnevelő intézet prefektusa.

Lelkigyakorlat papoknak Kolozsváron
A kolozsvári Manréza Köpontban lelkigyakorlat lesz papoknak Szőcs László jezsuita vezetésével, november 5–9. között. Jelentkezni személyesen lehet a lelkigyakorlat vezetőjénél.

Tíz éves a kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda
A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda 10 éves jubileumát ünnepli. Várnak minden kedves volt diákot, kollégákat, szülőket és érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitó a Szent Mihály-templomban kezdődik, ezt követi a zászlós felvonulás az óvoda épületéhez. Az intézmény kapui mögött szíveket melengető emlékek felidézése történik a fotókiállítás által, ugyanakkor ünnepélyes keretek között az új emléktábla avatására is sor kerül, amelyet a jubileumi torta elfogyasztása és a Mókázó együttes gyerekkoncertje követ az udvaron.

Időjárás: Ma kezdetben északon lehet néhol kisebb eső,  majd délután a keleti felén növekszik meg erősebben a felhőzet és ott is számíthatunk kisebb esőre, záporra. Délnyugaton még élénk lehet a szél. A ködös reggel után, napközben 18-25 fok várható. 

MRE - Hírszolgálat, 2018. november 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment