2018. november 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve
Világméretű szentségimádásra hívnak mindenkit a mai napon a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A szentségimádás román idő szerint délután öt órakor kezdődik, amelyhez szerte a világon csatlakozhatnak plébániák, intézmények és magánszemélyek. Aki szeretne csatlakozni, regisztráljon a corpusdomini.iec2020.hu honlapon. Aki teheti, ha csak egy kis időre is, csatlakozzon ehez az ima akcióhoz, könyörögjünk együtt testvéreinkkel a világ minden pontjáról. Akik nem tudnak regisztrálni vagy részt venni, azok bekapcsolódhatnak az imádságba rádiónk hullámhosszán.

Tiszta látást ajándékba – továbbra is
Még jövő hét péntekig, azaz november 30-ig adhatják le azon személyek az összeállított iratcsomókat, akik gyermekük számára ingyenes szemvizsgálatot és ingyenes szemüveget igényelnének a Juventutti Alapítvány jótékonysági kezdeményezésén belül. Már érkeztek igénylések, de annak érdekében, hogy mindenki, aki érdeklődött lehetőséget kaphasson, egy héttel hosszabbítják meg még a szervezők a dokumentumok leadási határidejét. Az ingyenes szemüveg igényléséhez szükséges iratokat az alapítvány irodájában várják naponta 8-16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utca 2. szám alatt. Bővebb információkért hívják a 0742-049038-as vagy a 0784-400175-ös telefonszámokat.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Feltorján, míg a nagyváradi egyházmegyében Kárásztelken és Kágyán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, imádkozzunk örömmel és hálával a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítő jelenlétében.

Krisztus Király ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom búcsúját november 25-én, holnap ünneplik, melyre triduumal készülnek. Az ünnepi szentmiséket, melyek déli 12 és este 6 órakor kezdődnek, a kaplonyi Timár Asztrik ferences atya tartja. A szentmiséket rádiónk élő adásban közvetíti.
A nagykászoni Krisztus Király-templomban vasárnap délután fél 1 órakor tartják a búcsús szentmisét. Az ünnep szónoka: Csató Béla csíkszentkirályi plébános.
Kolozsváron a Szent Mihály-templomban november 25-én, este 6 órától kezdődik az Krisztus Király-napi szentmise a város papjainak és híveinek részvételével. Az egyházzenei szolgálatban közreműködik a Szent Cecília kórus és zenekar.
A szatmári egyházmegyében Nagybányán Krisztus Király ünnepe előtt kilenceddel készülnek Krisztus Király tiszteletére. A templombúcsú november 25-én , holnap este 6 órától lesz. Előtte három napos lelkigyakorlatot tart Ambrus István-Ábel kapnikbányai plébános.
Avasfelsőfaluban holnap 10 órától magyar nyelven, déli 12 órától pedig román nyelven mutatják be a búcsús szentmisét.
A nagyváradi egyházmegyében november 25-én, holnap, Krisztus Király ünnepén délelőtt 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét mutat a nagyváradi székesegyházban. Ezen kívül a székesegyházban reggel 8 és este 6 órakor is lesz szentmise.

Szent Katalin-napi búcsúk
A szentkatolnai plébániatemplomban november 25-én, holnap déli 12 órakor kezdődik a búcsú. A szentmise szónoka: Drócsa László nyárádszeredai plébános.
Az Alexandriai Szent Katalin tiszteletére szentelt ditrói kistemplom búcsúját holnap délután 5 órakor ünneplik. A szentmisén Szőcs Csaba szászfenesi plébános, a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója prédikál.
A temesvár-belvárosi templom védőszentje ugyancsak Alexandriai Szent Katalin. Az ünnepi búcsús szentmisét ma délután 4 órai kezdettel Szilvágyi Zsolt pasztorációs ügyekkel megbízott püspöki helynök, a temesvár-józsefvárosi templom plébánosa mutatja be.

Orgonamegáldás Ivóban
Az ivói Sarlós Boldogasszony tiszteletére épült templomban Tamás József püspök szentmisét mutat be holnap déli 12 órakor. A liturgia keretében megáldja az új orgonát, amelynek készítője a székelyudvarhelyi Pap Zoltán és csapata.

Ezüstmise Resicabányán
A resicabányai Havas Boldogasszony plébánián holnap ünnepli pappá szentelésének 25. évfordulóját Pălie Veniamin plébános. A helyi templomban 17 órakor kezdődő szentmisén részt vesz Pál József Csaba megyés püspök.

Bach orgonaest Nagyváradon
Johann Sebastian Bach születésének 333. évfordulója alkalmából Bach orgonaestet szerveznek a váradszöllősi plébániatemplomban november 25-én, vasárnap este hat órától. Műsoron: Schübler korálok, f-moll prelúdium és fúga. Várnak minden zenekedvelőt.

Hétvégi szentmiseközvetítés
Ma délután Sepsiszentgyörgyről, a Krisztus Király templomból közvetítünk szentségimádást, majd szentmisét, holnap pedig ugyanonnan, az ünnepi búcsús szentmiséket, déli 12 és este 6 órától.

Időjárás: Szürke borongós hétvégénk lesz, többfelé csapadékkal.
A mai napon is sok felhő lesz felettünk, és többfelé kell számítani kisebb esőre, szitálásra. Helyenként élénk, északnyugaton erős lesz a délies szél. Napközben 2-10 fokot mérhetünk.
Holnap is esős, borongós lesz az idő. A legtöbb csapadék nyugaton, északnyugaton valószínű. Mérséklődik azonban a légmozgás, enyhébb hajnalra számíthatunk, és a legmagasabb hőmérséklet is 5 és 13 fok között alakulhat.

MRE - Hírszolgálat, 2018. november 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment