2018. október 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Folytatjuk tematikus napjaink sorozatát. Októberi témánk: „Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket.” (Jn 15,12) Jézus Krisztus sohasem valamiért szeret, hanem mindig magát az embert szereti. Egyszerűen azért szeret, mert tudja, szükségünk van arra, hogy szeressen bennünket. Az Ő szeretetéből mindig meríthetünk erőt, és akkor mindig telik szeretetre, türelemre, áldozatra mindenkivel szemben. A mi szeretetünknek is legyen látható jele és nyoma! Erről elmélkedünk, beszélgetünk mai műsoraink során. Tartsanak velünk Önök is!
 
Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosvásárhelyen a Szent Miklós templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, imádkozzunk örömmel és hálával a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítő jelenlétében.

Tiszta szerelem-imaest fiataloknak
Ma a Kárpát medencében több helyen összegyűlnek a fiatalok imádkozni a tisztaságért. A szatmárnémeti zárdatemplomban este fél hét órától, Marosvásárhelyen a Szent Család Közösségi Házban hét órától, Kolozsváron a Szent Mihály plébánia és a Szociális Testvérek Társaságának szervezésében a Nőszövetség Szentegyház utcai termében, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnáziumban fél nyolc órától várják az együtt járó vagy ismerkedő párokat, egyedülálló vagy párjukat kereső fiatalokat.

Rádiós önkéntes találkozók
Folytatódnak az októberi önkéntes találkozók. Nagyváradon ma 18 órától a Mária Rádió épületébe várjuk önkénteseinket. Nagykárolyban október 19.-én, pénteken 16 órától a Szent László közösségi házban, Szatmáron október 20.-án, szombaton déli 12 órától az új stúdióban tartunk önkéntes-találkozót. Érmihályfalván október 21.-én, vasárnap délután 15 órától a plébánia hittantermében lesz a találkozó.

Egymillió gyermek imája a békéért
Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, holnap délelőtt világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre. A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nem csak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. A kezdeményezéshez évek óta a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai is csatlakoznak. Csütörtökön reggel 9 órakor az intézmény V-XII. osztályosai a nagyvárad-olaszi plébániatemplomban (Barátok Temploma), míg az elemi osztályok diákjai a tanintézet kápolnájában imádkoznak a békéért és az egységért. Rádiónk ezt az imát élő adásban közvetíti.

Mariathon az Erdélyi Mária Rádióért
Október 18-21 között újra összefogásra hívjuk rádiónk hallgatóit. Míg májusban a Mária Rádiók Világcsaládjának szándékaira tartottunk gyűjtést, a hagyományhoz híven októberben saját célokra kérünk segítséget. Idei elsődleges célunk, a Kovásznán megnyert frekvencia beindítása. Hívjuk hallgatóinkat támogassanak imájukkal és adományaikkal, hogy Isten szavát minél több helyre közvetíthessük. Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen.

Könyvbemutató Marosvásárhelyen
A marosvásárhelyi Deus Providebit Ház, Szent Mihály termében október 19-én, pénteken 18.45 órakor mutatják be Simon Judit-Gyöngyi Az Úr asztalánál – Amikor ajkamat érinted … című verseskötetét. A könyvet Oláh Dénes főesperes-plébános méltatja. Közreműködik: Nagy Emese hárfaművész. A beszélgetés moderátora Csata Éva.

Márton Áron püspök nyomában – autobuszos túra
A csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum és a Hargita Megyei Kulturális Központ Márton Áron püspök nyomdokain címmel hívja az érdeklődőket Erdély katolikus püspöke életét, munkásságát megismertető, valamint Felcsík épített örökségéből, természeti értékeiből, hagyományos mesterségeiből ízelítőt nyújtó egynapos, autóbuszos kirándulásra. Indulás: október 20-án, szombaton reggel 10 óra. Túravezető: Hegedűs Enikő művészettörténész. Útvonal: Csíkszereda, Csíkkarcfalva (templom és gyógynövények), Csíkszentdomokos (Márton Áron Múzeum). Bővebb információ és jelentkezés a martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro e-mail-címen.

Házaspárok lelkigyakorlata
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében lelkigyakorlat lesz házaspároknak Gyergyószentmiklóson október 26-28. között.  
A lelkigyakorlat vezetője: Solomayer Sándor atya, szatmárnémeti plébános. Bővebb információ és jelentkezés a csalad.ro internetes oldalon lehetséges.

Szüreti bál a Mária Rádióval
Idén is hívjuk kedves önkénteseinket és hallgatóinkat egy közös ünneplésre Sepsibükszádra, október 27-én. Délután négy órától szentmisén veszünk részt a helyi plébániatemplomban, azt követően pedig a kultúrotthonban veszi kezdetét a batyus szüreti mulatság. A jó hangulat mellett várjuk Önöket tombolával, nótacsokorral, jó zenével és finom szőlővel. Részévteli díj: 20 Ron. Jelentkezni a 0744-472178-as telefonszámon lehetséges. Találkozzunk és adjunk hálát együtt a betakarított termésért!

Időjárás: Péntekig még kitart a vénasszonyok-nyara, igaz már nem lesz zavartalan a napsütés, helyenként több lehet a felhő az égen, melyekből rövid időre az eső is csepereghet. Jelentősebb légmozgás nem várható, és az ország nagy részén maradnak a 20 fok fölötti maximumok, csupán a tartósabban felhős tájakon alakulhat 20 fok alatt a csúcshőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2018. október 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment