2018. október 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Vármezőn tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, imádkozzunk örömmel és hálával a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítő jelenlétében.

Mariathon az Erdélyi Mária Rádióért
Megkezdődött a Mariathon, az összefogás ünnepe, ima és adománygyűjtő akciónk rádiónk fejlődéséért, előrehaladásáért. Elsődleges célunk a Kovásznán megnyert frekvencia beindítása. Hívhatják adományvonalainkat egészen vasárnapig reggel 8 és este 8 óra között, a 0259-420777 vagy a 0359-420777-es telefonszámon. Segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Rádiós önkéntes találkozók
Végéhez közelednek az októberi önkéntes találkozók. Nagykárolyban október 19-én, ma délután négy órától a Szent László közösségi házban, Szatmáron október 20-án, szombaton déli 12 órától az új stúdióban tartunk találkozót. Érmihályfalván október 21-én, vasárnap délután három órától a plébánia hittantermébe várjuk önkénteseinket.

Ünnepség Szent II. János Pál pápa emlékére Kovásznán
A Pro Vita Hominis életvédő társaság október 20-án Kovásznán, a Timár utca 39/C szám alatti A magzat keresztútja emlékparkban ünnepséget szervez Szent II. János Pál pápa emlékére. A program délután fél háromkor kezdődik a Szent II. János Pál pápa-szobor megáldásával. Délután a helyi templomban a Mária áhítat részeként öt órától a fatimai rózsafüzért imádkozzák, majd hat órától hálaadó szentmise kezdődik, melyet Brenner József atya mutat be Veszprémből. A szentmise után hét órától az örvendetes rózsafüzér elimádkozása után körmenet indul a Szűzanya szobrával a templom körül.

Kórustalálkozó Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban tartják a 24. Felsőháromszéki Római Katolikus Templomi Kórusok Találkozóját, amely holnap, szombaton délután 4 órakor szentmisével kezdődik. A szentmise főcelebránsa: Tamás József püspök.

Jakab Antal-emlékdíj átadása Kolozsváron
A Jakab Antal Keresztény Kör Kolozsváron adja át idén a Jakab Antal-emlékdíjat. Az immár kilencedik díjátadó a Kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség megalapításának 25. évfordulójához kapcsolódik. A díjat Takó István egyetemi lelkész, szentpéteri plébános veszi át a vasárnap este 7 órakor kezdődő szentmise után.

Primícia Segesváron
A segesvári származású Molnár Lehel piaristát 2018. október 6-án Budapesten, a Duna-parti Piarista kápolnában Várszegi Asztrik OSB püspök pappá szentelte. Az újmisés szülővárosában október 21-én, vasárnap délelőtt 10 órakor mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét a helyi plébániatemplomban.

Könyvbemutató Kolozsváron: 80 évemből kereken 50 Kerekdombon
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör meghívására a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében bemutatják Jakab Gábor pápai káplán, plébános 80 évemből kereken 50 Kerekdombon (Verbum, Kolozsvár 2018) című kötetét. A szerzővel Bodó Márta kiadói főszerkesztő, a Keresztény Szó felelős szerkesztője beszélget.

Örömszombat – lelkigyakorlat gyermekeknek Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály plébánia szervezésében október 27-én, szombaton lelkigyakorlatra kerül sor a gyermekek számára a Manréza Lelkigyakorlatos Központban. A program délelőtt tíztől kezdődik és a négy órakor kezdődő szentmisével zárul, amelyre a szülőket is várják. További részletek felől Székely Beátától érdeklődhetnek a 0749 993 285-ös számon.

Időjárás: Mától már fokozatosan lehűl a levegő, vasárnapra a hőmérsékleti értékek a sokéves átlagnak megfelelően alakulnak. A mai nap folyamán nyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol többször megnövekedhet a felhőzet, és kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. Északkeleten és nyugaton megélénkülhet a szél. Napközben 16-21 fok közötti értékekre készülhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. október 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment