2018. október 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a marosugrai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, időzzünk az Oltáriszentség jelenlétében engesztelve bűneinkért és hálát adva mindazért, amivel az Úr megajándékozott minket.

Belső iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső iránytű programsorozat keretében Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános, egyházi író előadást tart ma délután hat órakor a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia nagytermében Isten mosolyában megfürödni. Gondolatok a szépségről címmel. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Könyvbemutató Kolozsváron: 80 évemből kereken 50 Kerekdombon
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör meghívására a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében ma este hét órakor bemutatják Jakab Gábor pápai káplán, plébános 80 évemből kereken 50 Kerekdombon (Verbum, Kolozsvár 2018) című kötetét. A szerzővel Bodó Márta kiadói főszerkesztő, a Keresztény Szó felelős szerkesztője beszélget.

Gyógytorna idősek számára Kolozsváron
A Szociális Testvérek Társasága heti egy alkalommal – keddenként délelőtt 11 órától csoportos gyógytornát indít az 50 év felettiek számára. Az évek száma nem lehet akadály, hiszen az általunk ajánlott gyógytorna minden esetben egyéni, az aktuális állapothoz és a betegségekhez igazodik. Javítja a hangulatot, csökkenti a rossz mozdulatból származó törések, sérülések kialakulását. A tornát György Noémi okleveles gyógytornász tartja. A helyszín a Szentegyház utca 7. szám. A részvétel díjtalan, a terem fenntartásához adományt elfogadunk. Érdeklődni a 0741114036-os telefonszámon lehet.

Keresztény Agora
A szatmári Székesegyházi Plébánia szervezésében folytatódnak az előadások a Keresztény Agora Kulturális Kör keretében. Október 27-én, szombaton délelőtt 11 órakor András Szabolcs teológiai doktorandusz gondolatait hallhatják „A vallás és a nacionalizmus XX. századi találkozása térségünkben” címmel. Várnak minden érdeklődőt a Scheffler János Lelkipásztori központ dísztermébe.

Márton Áron kiadványok bemutatója Orotván
Márton Áron püspökké szentelésének 77. évfordulójára megjelent az Imádkozzunk Áron püspökkel! imafüzet és A Hegy című, háromlemezes DVD összeállítás. A kiadványokat Nagy Zoltán székelyudvarhelyi hitoktató mutatja be Orotván vasárnap, a fél 11 órakor kezdődő szentmise után.

Filmvetítés Gyergyóalfaluban
A gyergyóalfalvi plébániatemplomban október 28-án, vasárnap este hét órától a székelyudvarhelyi Nagy Zoltán bemutatja a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást Márton Áron püspök életéről. A filmvetítés során az eredeti 330 perces filmből egy 60 perces részletet láthatnak az érdeklődők. A vetítés a gyergyóalfalvi őszi búcsús program része. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Októberi hangverseny Kolozsváron
A kolozsvári Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia szervezésében október 31-én, szerdán délután hat órától hangversenyre kerül sor a plébániatemplomban, amelynek keretében vokális, hangszeres és kórusművek is felcsendülnek. Török Szilvia hangjával örvendezteti meg a hallgatóságot, László Györgyi orgonán, Kostyák Levente pedig furulyán játszik. Bedő Ágnes vezetésével a Guttman Mihály Pedagógus Kórus is közre fog működni. Nagy szeretettel várják a muzsika kedvelőit!

Továbbképzés a Marienheim házban
A temesvári Püspökség és az Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében a temesvári Marienheim ifjúsági házban november 5–7. között az egyházmegyei ifjúsági pasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetes nővérek számára továbbképző tanfolyamra kerül sor. A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó ifjúsági munka átfogóbb megszervezése, koordinálása. A tanfolyam előadásait Laslău Andrei SDB szaléziánus szerzetes tartja. A kurzus november 5-én, hétfőn 17 órakor kezdődik és 7-én, szerdán délben zárul.

Pénzgazdálkodás az ificsoportban
A Pro Educatione és a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség közös szervezésében, egy 2×3 órás képzést tartanak az ificsoportok számára november 8-án és 15-én. Körüljárják a közösségekben felmerülhető gazdasági, pénzügyi kérdéseket, problémákat. Jelentkezés a romkat.ro oldalon lehetséges, november 4-ig!

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
November 10–11. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban dr. Csókay András budapesti idegsebész és felesége, Daniella hiterősítő lelkigyakorlatot tart Hit és tapasztalat az élő igazságról címmel. Életkortól, szakmától függetlenül várnak minden érdeklődőt, aki a Jóistennel való kapcsolatát szeretné mélyíteni, valamint munkálni azt a belső érzékenységet, hogy Isten hívását a hétköznapok zajában is meghallhassa. Bővebb információk, és jelentkezés november 6-ig a 0266-210537-es, valamint a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

Időjárás: Ma még hideg reggelre ébredtünk, de napközben a változóan felhős-napos időben 14-19 fokig melegszik a levegő. Időnként ugyan több lehet a felhő, de csapadék egészen estig nem valószínű. A hétvégén pedig gyakran erős, viharos lehet a délies szél, ezzel meleg levegő érkezik fölénk. A hajnalok megenyhülnek, délutánonként pedig sokfelé 20 foknál melegebbet mérhetünk majd.

MRE - Hírszolgálat, 2018. október 26.

About the author

maradmin

Leave a Comment