2018. október 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán az bolyai templomban tartják az örökös szentségimádási napot.
Szintén holnap, október negyedik vasárnapján Székelyhídon lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Búcsúk a hétvégén
A gyulafehérvári egyházmegyében Szászfenesen ma délután 5 órakor ünneplik a Mindenszentek plébániatemplom búcsúját. Az ünnepi szónok Csintalan László, csíkdelnei plébános. A liturgián a helyi szkóla és templom kórusa mellett közreműködik a kolozsvári Visszhang kórus Molnár Botond vezetésével. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
Szentkatolna filiájában, Hatolykán holnap ünnepelnek. A déli 12 órakor kezdődő szentmisén Sebestyén Ágoston máréfalvi plébános prédikál.
A csíktaplocai Mindenszenszentek plébániatemplom búcsús szentmiséjét holnap fél 1-kor tartják. Meghívott szónok Urbán Erik ferences atya.
A nagyváradi egyházmegyében szintén holnap tartják a monospetri Krisztus Király templom búcsúját. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Husztig Róbert margittai segédlelkész.
A nagyernyei templomban a búcsús szentmise holnap, október 28-án délután 1 órakor ünneplik. A szentbeszédet György Balázs háromkúti lelkész tartja.
Gyergyóalfaluban a Szent Júdás és Tádé plébániatemplom búcsúját október 28-án, azaz holnap déli 12 órakor ünneplik.
Esztelneken szintén holnap déli 12 órakor ünneplik a templom búcsúját. A szentmise szónoka Varga Rezső kézdikővári plébános lesz. Csatószegen is vasárnap, október 28-án ünnepelnek. A délután fél 1 órakor kezdődő szentmisén Kovács István csíkszentgyörgyi segédlelkész prédikál.

Admisszió és beöltözés a gyulafehérvári székesegyházban
Gyulafehérváron október 28-án, holnap a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisén ünnepélyes keretek között tíz kispapot vesznek fel a diakónus- és papjelöltek sorába. A szentmisét Jakubinyi György érsek mutatja be a székesegyházban. A beöltöző kispapok: Bőjte Csongor (Csíkszentdomokos), Ferencz Zsolt (Csíkszentsimon), Holt Valentin-David (Hegyköztóttelek), Kádár János-Győző (Búzásbesenyő), Léstyán László (Csíkszentkirály), Mayer Nándor (Csedreg), Mester Arnold-József (Gyimesbükk), Szabó Mihály-Csongor (Szépvíz), Vagrin István (Csedreg), Virág István (Gyimesbükk). Az ünnepi szentmisét a szeminárium Facebook oldalán, a Seminarium Incarnatae Sapientiae oldalon élőben közvetítik.

Váradszőllősi Zenei Estek
A Nagyváradi Püspökség és a Váradszőllősi Plébánia közös szervezésében október 28-án zárul a Váradszőllősi Zenei Estek című programsorozat. Holnap este 7 órakor a meghívott Kozma Zsombor orgonaművész, aki Gyergyószárhegyről érkezik Nagyváradra. Várják az orgona muzsika kedvelőit.

Hálós napközis gyermektábor
A nagyváradi hálósok immár negyedik alkalommal szervezik meg napközis táborukat a kisiskolás (0-4 osztály) diákok számára az őszi szünidőben, október 29 – november 2 között. Az idei évben a Szentírásban szereplő 5 állat történetén keresztül beszélni fognak a segítőkészségről, a bizalomról, a szófogadásról, megbánásról és újrakezdésről, valamint a közösségben megélt örömről. A foglalkozás reggel 9 órától 15 óráig tart, de a gyerekeket már 7:40-től fogadják és egészen délután négy óráig maradhatnak. Részvételi díj 10 lej/fő/nap, ami tartalmazza a meleg ebédet is. Érdeklődni és jelentkezni Konrád Csongornál lehet a 0770-297210-es telefonszámon.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
November 10-11. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban dr. Csókay András budapesti idegsebész és felesége, Daniella hiterősítő lelkigyakorlatot tart Hit és tapasztalat az élő igazságról címmel. Életkortól, szakmától függetlenül várnak minden érdeklődőt, aki a Jóistennel való kapcsolatát szeretné mélyíteni, valamint munkálni azt a belső érzékenységet, hogy Isten hívását a hétköznapok zajában is meghallhassa. Bővebb információk, és jelentkezés november 6-ig a 0266-210537-es, valamint a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

A női szerepekről – lelki hétvége Erdődhegyen
Nők számára szerveznek lelki hétvégét november 30-a és december 2-a között az erdődhegyi Helga Winter közösségi házban. “Gyümölcsöző nőiességünk, lelki hétvége a bibliai nők társaságában – csendben és csevegésben” cím alatt Homa Ildikó SSS szociális testvérrel, gyakorló pszichológussal vizsgálhatják majd meg az érdeklődők női identitásukat. Az előadó az információk megosztásán túl gyakorlatokkal, beszélgetésekkel is vezeti majd a résztvevőket a megismerés útján. A szervezők november 20-ig várják a jelentkezéseket a vi@ercsatumare.ro E-mail címen, illetve a 0740115464-es telefonszámon.

Óraátállítás: vasárnap kezdődik a téli időszámítás
Idén október 28-án kezdődik a téli időszámítás: máról holnapra virradóra hajnali 4 órakor kell visszaállítani az órákat 3 órára. A téli időszámítás kezdete mindig október utolsó vasárnapjára esik.

Időjárás: Ma északon és az Erdélyi medencében számíthatunk borúsabb időre, kisebb esőre, záporokra is készülni kell. Napközben 18-22 fok várható.
Vasárnap a kevésbé szeles tájakon párásan, ködösen indulhat a reggel. Erős, helyenként viharos délies széllel meleg levegő áramlik hazánkba, 19-25 fokig melegedhet a levegő.

MRE – hírszolgálat, 2018. október 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment