2018. október 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a székelyudvarhelyi ferences templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, imádkozzunk örömmel és hálával a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítő jelenlétében.

Első csütörtöki szentségimádások
Ma tartjuk a szokásos első csütörtöki csendes szentségimádást rádiónk nagyváradi stúdiójának kápolnájában. Reggel kilenc órától egészen délután három óráig várjuk az imádkozni és engesztelni vágyókat.
Szentségimádást tartanak ma az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd a többi rózsafüzért is. Délután hat órakor szentmise lesz, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz.
A temesvár-józsefvárosi plébánián is minden hónap első csütörtökén este fél nyolc órától találkoznak a családok, hogy együtt imádkozzanak élő és elhunyt családtagjaikért, a családokért, a plébániaközösségért, a lelkipásztorokért, a betegekért és egymásért. Várják a híveket a közös imára.

Assisi Szent Ferenc ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Székelyudvarhelyen, a ferencesek templomában a délután 6 órakor kezdődő szentmise keretében emlékeznek meg Szent Ferenc elszenderüléséről.
A nagytusnádi templomban ma délután 5 órakor ünneplik a búcsút. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka pedig Pál Vilmos-Barna alcsíki-kászoni főesperes, csíkszentgyörgyi plébános. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti. Nagytusnádon október 7-én, vasárnap is tartanak búcsút. A fél 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Veress Sándor-Levente kászonújfalvi plébános.
Kányádban az Assisi Szent Ferenc patronátusa alatt álló kápolna búcsúját október 7-én, vasárnap ünnepelik. A búcsús szentmise délután 1 órakor kezdődik.
Nagyváradon, az olaszi plébániatemplomban ma este 6 órakor Szent Ferenc tiszteletére tartanak szentmisét, melyen részt vesznek a ferences világirend tagjai.

Regionális találkozók a nagyváradi egyházmegyékben
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve regionális találkozót tartanak ma délután a nagyváradi székesegyházban. Öt órakor találkoznak a nagyváradi plébániákról, illetve Biharról, Élesdről, Fugyivásárhelyről, Hegyközcsatárból, Hegyköztóttelekről, Köröstarjánból, Újpalotáról, Mezőtelegdről, Szalárdról, és Váradszentmártonból érkezett zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót hat órakor egy szentmise zárja, melynek főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök lesz, szónoka pedig Kruzslitz Imre tasnádi plébános. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
Október 6-án, szombaton Magyarpatakon tartják az idei utolsó regionális találkozót. Délután öt órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak az egyházmegye szlovák hívei, majd a találkozót hat órakor egy szentmise zárja, melynek főcelebránsa szintén a nagyváradi megyéspüspök lesz.

Újabb képzés a KALOT-nál
Számítőgépes grafikus képzés indul a KALOT-nál holnap, október 5-én. A 150 órás akkreditált kurzusra a 0758-840279-es telefonszámon lehet jelentkezni reggel 8-12 óra között.

Rózsafüzér-társulatok egyházmegyei találkozója
Szombaton, október 6-án a csíksomlyói kegytemplomban tartják a rózsafüzér-társulatok egyházmegyei találkozóját. A program délelőtt fél tízkor egy ráhangoló előadással kezdődik, majd lesz még rózsafüzér imádság, előadások, tanúságtételek, szentségimádás. A találkozó az ünnepélyes Mária-köszöntővel ér véget, melynek keretében este hét órakor Tamás József püspök celebrál szentmisét. Azt követi a rózsafüzér imádság és a gyertyás körmenet. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

A Mária Légió lelkinapja Nagyváradon
A Mária Légió nagyváradi csoportja lelkinapot tart október 6-án, szombaton a Posticumban. A rendezvényen részt vesz Böcskei László megyéspüspök is, aki déli 12 órakor szentmisét mutat be az intézmény kápolnájában.

Rádiós önkéntes találkozók
Elkezdődnek az októberi önkéntes találkozók. Október 6-án, szombaton délután négy órától Csíksomlyón, a ferences kolostorban lesz a találkozó. Gyergyószentmiklóson október 8-án, hétfőn délelőtt tíz órától a Szent Miklós plébánia hittantermében, majd Székelyudvarhelyen délután három órától a Szent Pió lelkigyakorlatos házban találkozunk az önkéntesekkel. Október 9-én, kedden Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban várjuk önkénteseinket délelőtt 11 órára.
A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Időjárás: A mai napra már kellemes őszi idő ígérkezik az ország nagy részén, sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható. Az északnyugati szél csak néhol élénkülhet meg. A hűvös hajnal után a csúcshőmérséklet 13-21  fok között alakul.

MRE – Hírszolgálat, 2018. október 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment