2018. szeptember 12. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a homoroddaróci templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Tematikus nap a Mária rádióban
Soron következő tematikus napunkon folytatjuk az elmélkedést a legszentebb Oltáriszentségről. Szeptemberi mottónk: „Aki szeret engem, az megtartja tanításomat, s Atyám is szeretni fogja.”
Amit gondolunk, amit szólunk, ahogyan cselekszünk az sugározza rólunk, hogy mennyire szeretjük Jézus Krisztust! Ha teljes szívünkkel szeretjük a kegyelem által oda jutunk, ahol nem gátol semmi. Ez pedig a Teremtő Atyának szeretete! Éljük meg ezt a szeretetet tematikus műsoraink során a mai nap folyamán. Tartsanak velünk!

Mária neve búcsúk
A gyulafehérvári egyházmegyében, a csíksomlyói kegytemplomban Szűz Mária szent neve búcsúját ma délelőtt fél 11 órakor tartják. A szentmisét Tamás József segédpüspök celebrálja, a szentbeszédet pedig Bálint Emil, a csíkszeredai Szent Ágoston egyházközség plébánosa tartja.
A Kőhalomhoz tartozó homorródaróci filíában a Mária Szent neve búcsú ma délután 5 órakor lesz. A szentbeszédet Nagy László Eörs szentivánlaborfalvi plébános tartja.
A szencsedi kápolnában szeptember 15-én, szombaton délután 1 órakor, Balázs Imre nyugalmazott plébános mutatja be a búcsús szentmisét.
A temesvári egyházmegyében, a szederháti templom búcsús szentmiséje szeptember 16-án délután 3 órakor kezdődik.

Kiállítás Szilágysomlyón
Szeptember 13-án, csütörtökön este 7 órától a Közi Horváth József népfőiskola Az én templomom nevezetű vándorkiállítása kerül bemutatásra a szilágysomlyói közösségi házban. A kiállítást Szalai Viktor a népfőiskola elnöke nyitja meg. Közreműködik: Barcsa Zsuzsanna Petőfi Sándor ösztöndíjas hegedűművész.

25 éves a sepsiszentgyörgyi engesztelő imacsoport
Szeptember 13-án, holnap este 9 órakor kezdődik az éjszakai virrasztás a Szent József templomban, mely éjfélkor szentmisével zárul. Ez a virrasztás jubileum is lesz, ugyanis 25 évvel ezelőtt kezdődött ez az éjszakai szentségimádás. Hívják és várják a híveket, hogy együtt adjanak hálát a 25 év minden kegyelméért és kérjék a kitartás kegyelmét további életükre.

Toldi Éva erdélyi előadókörútja
Szeptember 16-21. között jószolgálati vetített képes előadásokat tart Erdélyben Toldi Éva tanár, újságíró.
Szeptember 16-án, Marosvásárhelyen, a Szent Imre-templomban az este 6 órakor kezdődő szentmise után „Népek Krisztusa, Magyarország” 1956 szakrális költészete címmel.
Szeptember 17-én, Nagyenyeden a Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban délután 5 órakor „Vannak vidékek legbelül” Kányádi Sándor emlékezete
Szeptember 18-án, Székelyudvarhelyen két előadás lesz. A Tamási Áron Gimnázium Bentlakásában, délelőtt 11 órakor Szent Imre üzenete a XXI. század magyarjaihoz címmel.  A Szent Családról Nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek közösségében, a ferences templomban este fél 8 órától „Uram, tégy engem a békéd eszközévé” Assisi Szent Ferencről a művészetek nyelvén
Szeptember 20-21-én, Gyimesfelsőlokon, az Árpád-házi Szent Erzsébet Líceumban délelőtt 10 órakor „A szeretet és tisztaság szentjei” Szent Erzsébet és Szent Imre életpéldája valamint „…mert a test az ország és lélek a nép…” Reményik Sándor üzenete századunk magyarságához címmel.

Kántori állás
A hidegségi plébánia kántori állást hirdet. Érdeklődni és jelentkezni a hidegségi plébánián vagy a 0763-911461 telefonszámon lehet.

Élet a Lélekben szemináriumok
Szeptember 20-án délután 6 órakor a máréfalvi római katolikus templomban, szeptember 24-én este 7 órakor a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király altemplomában, Marosvásárhelyen a Szent Család Templomban, Szovátán a római katolikus plébánia hittantermében, valamint Görgényüvegcsűrön kezdődik a kilenc hetes Élet a Lélekben szeminárium. A szemináriumon a fő munkát Isten Lelke végzi, de elvégzéséhez szükséges a kitartás, az őszinteség, a bátorság, és a hajlandóság a közösségi életre. A szeminárium segítséget tud nyújtani, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, segít az Istennel való bensőséges kapcsolatban és a hitben való növekedésben. Mindenkit várnak, aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét. Jelentkezni a helyszíneken lehet a kezdés időpontján.

25 éves a Szent Gellért Alapítvány
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány fennállásának 25. évfordulója alkalmából szeptember 21-én, pénteken délelőtt 11 és este hét óra között egy családias hálaadó ünnepséget tart a Gábor Áron Művelődési Házban, ahol rövid beszédek lesznek az alapítvány vezetője, az alapítványi tagok, támogatók és a partnerek részéről. Ezt követi a fiatalok és sérültek előadásai, majd képes bemutató fejlődésükről, az alapítvány megvalósításairól. Szeptember 22-én, szombaton délelőtt 11 órától jubileumi Szent Gellért búcsús szentmisét mutatnak be a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Háznál. Szeretettel várnak mindenkit.

Lelkigyakorlat a Mária kertben
Szeptember 21-23 között lelkigyakorlatot tartanak Csíksomlyón, a Mária kertben Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezetésével. További információt a 0740-099347-es telefonszámon vagy a csiksomlyo.mariakert@gmail.com e-mail címen kaphatnak a kedves hallgatók.

Időjárás: A mai nap folyamán már kevesebb fátyolfelhő lesz felettünk, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Csapadék a keleti, délkeleti tájakon várható. Gyenge, változó irányú lesz a légmozgás. Hajnalban 8-15, délután 25-30 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. szeptember 12.

About the author

maradmin

Leave a Comment