2018. szeptember 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Filmvetítés és koncert Nagyváradon
A Posticum Kulturális Központ szervezésében ma délután hat órakor a Lélek röpte itt és most című Avilai Szent Terézről szóló filmet vetítik le a Kőrösi Csoma Sándor Teaházban. Holnap pedig délután öt órától a Posticum kápolnájában Szeghalmi Emese tart orgona koncertet Hangfüzér, régi korok tükrében címmel. Mindkét eseményre várják az érdeklődőket.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Ajnádon tartják az örökös szentségimádási napot, míg a nagyváradi egyházmegyében holnap Mezőtelegden és Nagyváradon, a Szent Anna templomban lesz a híveknek alkalmuk az örökös szentségimádásba bekapcsolódni.
Használjuk az Egyház által felkínált lehetőséget, elmélyítve ezáltal a Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Emléktábla avatás Gyergyószentmiklóson
Holnap a Szent Miklós-templomban Dani Gergely volt plébános halálának 35. évfordulója alkalmából a fél 11 órakor kezdődő szentmise után emléktáblát avatnak, amelyet a volt diákjai készítettek.

Szent Pio búcsú Erzsébetbányán
Holnap déli 12 órai kezdettel ünnepi búcsús szentmise lesz Erzsébetbányán a Pietrelcinai Szent Pio tiszteletére épült plébániatemplomban, mely az idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját. A szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József püspök lesz, aki a liturgia keretében megáldja a belsőleg megújult templomot. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Gyűjtés a kelet-ukrajnai háborús övezetben élők megsegítésére
A Romániai Caritas Konföderáció szervezésében a szatmári egyházmegye katolikus templomaiban holnap, szeptember 23-án, gyűjtést tartanak a kelet-ukrajnai háborús övezetben élő felebarátaink megsegítésére. A gyűjtés keretében adományozott pénzösszegeket az Ukrajnai Caritas a konfliktuszónában élő emberek támogatására fordítja, segítséget nyújtva a tél átvészeléséhez.

Ezüstmise Nagybányán
Holnap este hat órai kezdettel a Nagybányai Szent József-templomban Danku Balázs pappászentelésének 25. évfordulója alkalmából ezüstmisét mutat be. Szeretettel várják a híveket a közös ünneplésre.

Szent Pio ünnepe Székelyudvarhelyen
Szeptember 24-én, hétfőn a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában délután öt órától ünnepi szentmisét tartanak. Ezt követően vetített-képes előadás lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Egyházmegyei ministránstalálkozó Margittán
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében szeptember 29-én, szombaton tartják a IX. Egyházmegyei ministránstalálkozót Margittán. Az idei találkozó mottója Aki első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája.

Máriapócsi zarándoklat
A Nagyvárad – Újvárosi Szent László Plébánia városszintű zarándoklatot szervez Máriapócsra, október 26-án, pénteken. Az indulás Nagyváradról, péntek reggel 9 órakor lesz. Máriapócson a zarándokok közös szentmisén vesznek részt a kegytemplomban, majd a visszaindulás előtt a rózsafüzért fogják elimádkozni. Az út autóbusszal 65 lejbe kerül, mely tartalmaz egy meleg ebédet is a máriapócsi zarándokházban.
Minden érdeklődőt hívnak és várnak a szervezők. Jelentkezni és feliratkozni a Szent László templom sekrestyéjében, vagy a plébánián lehetséges. A részvételi díjat a jelentkezéskor, vagy legkésőbb a október 19-ig kell kifizetni. Bővebb információk kérhetők a 0259-431652 telefonszámon délelőtt 10-14 óra között.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap déli tizenkét órától közvetítünk búcsús szentmisét a hét plébániatemplomából, Erzsébetbányáról.

Időjárás: Rövid időn belül jelentősen átalakul időjárásunk. A egész héten tapasztalt meleg, nyárias időnek a mai nap folyamán vet véget egy hidegfront, de az igazi lehűlés majd csak ezután jön.
A front hatására esőre, záporokra számíthatunk. Feltámad az északnyugati szél is, mely napközben többfelé viharossá fokozódhat. A reggelhez képest sokfelé napközben még hidegebb lehet.

MRE – Hírszolgálat, 2018. szeptember 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment