2019. április 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a baróti templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Önkéntes találkozók
A mai napon elkezdődnek az áprilisi önkéntes találkozók, melyekre szeretettel várunk mindenkit. Az első találkozó ma délután hat órától Nagyváradon a rádió épületében lesz, a második április 3-án, szerdán délután fél öt órától a kolozsvári  stúdióban. Április 4-én csütörtökön délelőtt 11-től Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban majd délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban várjuk önkénteseinket. A további helyszínekről  későbbi hírműsorainkban értesítjük önöket.

Lelkigyakorlat Tusnádfürdőn
A tusnádfürdői plébániatemplomban 1-3 nagyböjti lelkigyakorlat van. Az este 6 órakor között kezdődő szentmiséket Kovács István-László csíkszentgyörgyi segédlelkész tartja.

Lelki adoptálás Zetelakán
Április 1-10 között Zetelakán minden nap szentmisét ajánlanak a meg nem született magzatok védelméért, csatlakozva a Lelki adoptálás imalánchoz. Április 5-én, pénteken, este fél 7 órától az imalánc tagjai az abortuszra ítélt magzat keresztútját végzik.

Nagyböjti papi lelkinapok
A héten tartják a gyulafehérvári egyházmegyében a nagyböjti papi rekollekciókat. Ma Kézdivásárhelyen és Gyergyószentmiklóson, holnap Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen, szerdán Csíksomlyón és Kolozsváron, csütörtökön Gyulafehérváron és Székelyudvarhelyen lesznek a papok részére az előadások. Imádkozzunk mi is, hogy a papok lelkinapjai gyümölcsöt hozzanak a hívek számára is.

Egyháztörténelem, pápák, kereszténység – Bélyegkiállítás Kolozsváron
Április 2.-án, kedden 17 órakor Kolozsváron megnyitják Gombos Zoltán Csaba Egyháztörténelem, pápák, kereszténység című vallásos bélyegkiállítását a Nőszövetség Szentegyház utca 2 szám alatti dísztermében. A gyűjtővel Bodó Márta beszélget.

Gyógyító lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Április 5-7. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, gyógyító lelkigyakorlatot tart Hajlák Attila-István segédlelkész “Uram, sebezz és gyógyíts kedved szerint, csak el ne múljék rólam kezed nyoma” mottóval. Várják mindazokat, akik kiutat keresnek a veszteségekből, gyász, lelki sebek, fájdalmak gyógyulásához. Szól azoknak, akik a reményt, megújított életcélt keresik, hogy újra teljes, szabad, örömteli életet élhessenek. Előzetes bejelentkezés szükséges április 2.-ig. Bővebb információ a 0266-210 537 és a 0755-489 743-as telefonszámokon kapható.

Hivatástisztázó hétvége Székelyudvarhelyen
Keresem az Utam címmel hivatástisztázó hétvégét tartanak 17-38 év közötti fiúknak, lányoknak Székelyudvarhelyen a Ferences Kolostorban (Tamási Áron 2.) április 5-7 között. Jelentkezni a frtibi@gmail.com, e-mail címen vagy a 0746-774701-es telefonszámon lehet.

Előadás Gyergyószentmiklóson
A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia Remény zenecsoportja Békesség nektek című zenés- elmélkedés műfajú előadását mutatják be a gyergyószentmiklósi Szent István plébánián április 7-én, vasárnap este 7 órától. Az előadás témája: A modern ember tragédiája Krisztus keresztútján. Minden érdeklődőt várnak.

Elváltak lelki hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja április 12-13 között szervezi meg az elváltak lelki hétvégéjét a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A lelkitalálkozó mottója: „Kelj fel és járj!” (Lk. 5,23) A programban, mely pénteken délután hat órakor kezdődik és szombaton este hét órakor ér véget, lesznek előadások, tanúságtételek, közös ima, szentségimádás, kiscsoportos beszélgetések. A hétvége részvételi díja: 25lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit. A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 90 lej. Jelentkezni április 8-ig lehet a www.csalad.ro oldalon.

Lelkigyakorlatos túra
Július 13-19 között Both Vanda és Vormair Emese kíséretével lelkigyakorlatos túrát szerveznek az Ausztriai Tragössbe. Teljes csendben, a természet szépségében, Isten jelenlétében, testünk és lelkünk lehetőségeivel és határaival túrázva, életünkkel imádkozva ez a túra célkitűzése. Szállás 2-4 fős lakásokban lesz, a túrák közepes, néha nehéz jellegűek. Jelentkezni és érdeklődni március 30-ig lehet a vormairemese@gmail.com e-mail címen.

Időjárás: Ma meleg lesz Románia egész területén, délen 24 Celsius fokos csúcshőmérsékletre is számítani lehet. Holnap azonban sarkköri levegő érkezik az országba, így hirtelen legalább 10 fokos lehűlés várható, jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország déli részén sem
lesz több 12 foknál, a hegyekben pedig havazni fog.

MRE - Hírszolgálat, 2019. április 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment