2019. augusztus 05. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a sepsiszentgyörgyi őrkői  Mária Világ királynője-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

A ferences család XI. országos találkozója Temesváron
A Romániai Ferences Család XI. országos találkozóját a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban tartják meg augusztus 5-8 között. A program keretében az egybegyűltek konferencián, kiscsoportos tevékenységen, szentmisén vesznek részt, ellátogatnak Máriaradára és Aradra, valamint felkeresik Temesvár több templomát. A találkozó résztvevőinek augusztus 6-án, kedden délelőtt 11 órakor a temesvár-erzsébetvárosi templomban Dirschl Johann általános helynök mutat be szentmisét.

Urunk színeváltozása
A színében elváltozott Üdvözítő ünnepe, a csíksomlyói plébániához tartozó és a Kis-Somlyó-hegyen található Salvator-kápolna búcsúünnepe is egyben. A szentmisét augusztus 6-án, kedden délelőtt 11 órától tartják a kápolnánál. Az ünnepi szónok Kovács Szabolcs újmisés.
Atyhában a fogadalmi kápolna búcsúja szintén kedden lesz. A búcsús szentmise, melynek szónoka Balázs Imre nyugalmazott plébános, délelőtt 11 órakor kezdődik. A szentmise előtt megáldják az újonnan elkészült és felállított keresztúti stációkat.
A Gyimesbükkhöz tartozó áldomáspataki kápolna búcsúünnepe kedden déli 12 órakor kezdődik, homíliát mond Fülöp László miklósvári plébános.
Székelykál filiájában, Iszlóban a templombúcsút augusztus 11-én, vasárnap délután 1 órakor ünneplik. A szentbeszédet Tamás Barna SJ, marosvásárhelyi kollégiumi lelkész tartja.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján, így augusztus 7.-én is egész éjjel virrasztást tartanak. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel 8 órától este 8 óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szent Domonkos-napi búcsú
Szent Domonkos áldozópap emléknapján, augusztus 8-án, délelőtt 11 órától tartják a csíkszentdomokosi templom búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka P. György Alfréd csíkszentdomokosi születésű szerzetes pap, az osztrák kamilliánus tartomány generális delegátusa.

25 éves a sepsiszentgyörgyi Élet a Lélekben imacsoport
A sepsiszentgyörgyi Élet a Lélekben plébániai imacsoport idén ünnepli fennállásának 25-ik évét. Az évforduló alkalmából imanapot tartanak a Krisztus Király-plébániatemplomban, amely fél 10 órakor rózsafüzér imádsággal kezdődik. A köszöntés és a bevezető gondolatok után elmélkedések hangzanak el. Az irgalmasság rózsafüzére, a tanúságtételek és dicsőítések után szentségimádás következik. A zárószentmisét délután 6 órakor Tamás József püspök mutatja be.

Egyházmegyei Nap Szatmárnémetiben
Az idei évben újra megrendezésre kerül a Szatmári Egyházmegye Napja, augusztus 10.-én, szombaton, Szatmáron a Kossuth-kertben. A szervezők ezzel alkalmat szeretnénk teremteni ahhoz, hogy az egyházmegye életét bemutassák a templomok falain kívül is. Az egyházmegye egész területéről jelentkeztek plébániák, plébániai közösségek, iskolák, egyházi intézmények és szerzetesközösségek, hogy sátrat állítva lehetőséget adjanak bemutatkozásra, találkozásra és ismerkedésre.
A sátrak délelőtt 11 órától lesznek látogathatók, és ugyanekkor kezdődnek a plébániai csoportok kis előadásai a pódiumon, ahol az Úrangyala elimádkozása után P. György Alfréd MI kamilliánus atya, az osztrák tartomány provinciálisának előadását hallhatják.
Délután 2 órától meleg ebédre hívnak meg minden résztvevőt. Ezt követően ismét a plébániai csoportoké lesz a színpad. Mindeközben lesznek gyerekfoglalkozások, illetve a Szent József templomban egész napos szentségimádás plébániai csoportok vezetésével, és a Meghallgat-Lak sátorban lehetőség lelki beszélgetésre, szentgyónásra.
Az egész napi program a délután fél 6 órakor kezdődő ünnepélyes szentmisével zárul, amelyet Schönberger Jenő püspök mutat be.

Szent István búcsú Hargitafürdőn
Hargitafürdőn augusztus 18-án, vasárnap a 12.30-kor kezdődő szentmise keretében ünneplik meg Szent István király ünnepét és a templom búcsúját. A szentmisét bemutatja és az ünnepi szentbeszédet mondja Bereczki Attila újmisés atya, gelencei káplán. Az ünnepen részt vesz Csóka János tartományfőnök atya is.

Időjárás: Ismét egyre melegebb idő jön. A mai nap fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg a napsütést. Délután egy-egy zápor, zivatar csupán keleten és északon alakulhat ki. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután a legmelegebb órákban 25-30 fokra kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2019. augusztus 05.

About the author

majoros gabriella