2019. augusztus 06. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a a fogarasi Szentháromság-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Püspök szentelés Jászvásáron
Ferenc szentatya július 6-án nevezte ki a jászvásári egyházmegye új püspökét, Iosif Păuleț főesperes-plébánost. Az új püspök szentelése és beiktatása a jászvásári püspöki székbe ma, délelőtt fél 11-től a jászvásári Szűz Mária királynő székesegyházban. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a főszentelő a nyugalomba vonuló jászvásári püspök, Petru Gherghel lesz, a társszentelők pedig: Ioan Robu bukaresti metropolita-érsek és Aurel Percă jászvásári segédpüspök. Kísérjük imáinkkal az újonnan felszentelt főpásztort.

Urunk színeváltozása
A csíksomlyói plébániához tartozó és a Kis-Somlyó-hegyen található Salvator-kápolna búcsúünnepén a szentmisét ma délelőtt 11 órától tartják a kápolnánál. Az ünnepi szónok Kovács Szabolcs újmisés.
Atyhában a fogadalmi kápolna búcsúja délelőtt 11 órakor kezdődik, melynek szónoka Balázs Imre nyugalmazott plébános,. A szentmise előtt megáldják az újonnan elkészült és felállított keresztúti stációkat.
A Gyimesbükkhöz tartozó áldomáspataki kápolna búcsúünnepe ma déli 12 órakor kezdődik, homíliát mond Fülöp László miklósvári plébános.
Székelykál filiájában, Iszlóban a templombúcsút augusztus 11-én, vasárnap délután 1 órakor ünneplik. A szentbeszédet Tamás Barna, marosvásárhelyi kollégiumi lelkész tartja.

Mária Rádiós önkéntes találkozók
Holnap délután 6 órától Nagyváradon a rádió épületében lesz közönség találkozó.
Augusztus 9.-én, pénteken délután 2 órától a Szent László közösségi házban, majd délután 6 órától Érmihályfalván a plébánia hittantermében tartjuk az önkéntes találkozókat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján, így holnap is egész éjjel virrasztást tartanak. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel 8 órától este 8 óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szent Domonkos-napi búcsú
Szent Domonkos áldozópap emléknapján, augusztus 8-án, csütörtökön délelőtt 11 órától tartják a csíkszentdomokosi templom búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka P. György Alfréd csíkszentdomokosi születésű szerzetes pap, az osztrák kamilliánus tartomány generális delegátusa.

Szentségimádás Nagyváradon
Augusztus 8-án, csütörtökön este 7 órától „Jöjjetek hozzám mindnyájan, én felüdítelek titeket” mottóval ifjúsági szentségimádást tartanak a nagyváradi Szent Katalin-telepi plébániatemplomban.
Keressük a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét. A szentségimádás után kötetlen beszélgetés, teázás lesz a plébánia közösségi termébe.

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 10-én, szombaton a nagyváradi egyházmegye szlovák híveinek több száz fős csoportja zarándokol Máriaradnára, ahol 11 órakor Böcskei László nagyváradi megyéspüspökkel és a jelenlévő papokkal közösen szentmisét mutatnak be a Szűzanya tiszteletére.

Színjátszó tábor
Székesfehérváron a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében augusztus 6-20. között Kárpát-medencei Színjátszó Tábor zajlik 60 külhoni középiskolás részvételével. A diákok a tábor idején bekapcsolódnak a székesfehérvári Koronázási Szertartásjáték, Az élet magja című előadás próbáiba és szereplőkként részesei lesznek a bemutatóknak. A tábor megnyitóján 2019. augusztus 6-án 17 órakor a székesfehérvári Városháza dísztermében lesz. Érdeklődni lehet a katona.flora@rakocziszovetseg.hu e-mail címen .

Időjárás: Ismét egyre melegebb idő jön. A mai nap fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg a napsütést. Délután egy-egy zápor, zivatar csupán keleten és északon alakulhat ki. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután a legmelegebb órákban 25-30 fokra kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2019. augusztus 06.

About the author

majoros gabriella