2019. augusztus 07. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Homoródfürdőn tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján, így ma is egész éjjel virrasztást tartanak. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel 8 órától este 8 óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szent Domonkos-napi búcsú
Szent Domonkos áldozópap emléknapján, augusztus 8-án, délelőtt 11 órától tartják a csíkszentdomokosi templom búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka P. György Alfréd csíkszentdomokosi születésű szerzetes pap, az osztrák kamilliánus tartomány generális delegátusa.

Színjátszó tábor
Székesfehérváron a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében augusztus 6-20. között Kárpát-medencei Színjátszó Tábor zajlik 60 külhoni középiskolás részvételével. A diákok a tábor idején bekapcsolódnak a székesfehérvári Koronázási Szertartásjáték, Az élet magja című előadás próbáiba és szereplőkként részesei lesznek az augusztus 17-i, 18-i és 19-i bemutatóknak. A tábor megnyitóján 2019. augusztus 6-án 17 órakor a székesfehérvári Városháza dísztermében volt. Érdeklődni lehet a katona.flora@rakocziszovetseg.hu e-mail címen.

Szent István napok
Nagybányai Szentháromság Templom és a Turul-Sas Hagyományörző Egyesület augusztus 12-20. között szervezi meg a Szent István napokat. Koncertekkel, és különböző ünnepi előadásokkal várják a szervezők a kedves érdeklődőket. Gyerek-,és ifjúsági program is lesz, valamint kiderül, hogy melyik sütemény lesz Nagybánya Tortája. A részletes programról a romkat.ro oldalon olvashatnak.

Márton Áron konferencia
Idén VIII. alkalommal rendezik meg azt a konferenciát, amellyel Márton Áron püspök előtt akarnak tisztelegni. A megemlékezés augusztus 24-25. között lesz, a csíkszentdomokosi római katolikus plébánián, illetve a helyi művelődési házban. A konferencia szombaton délelőtt 10 órától szentmisével kezdődik, majd előadások hangzanak el, délután 1 órától a „(Le)hallgatásra ítélve, Márton Áron püspök lehallgatási jegyzőkönyvei” című könyv bemutatójára kerül sor. Rövid szünet után ismét előadásokat hallhatnak a résztvevők, majd lehetőség nyílik a Márton Áron múzeum meglátogatására is. A szervezők idén egy vasárnapi zarándoklatra is meghívnak, a pásztorbükki kápolnához, ahol a jelen lévők egy közös szentmisén vehetnek részt és lehetőség nyílik az előadókkal való kötetlen beszélgetésre is.

Egyházmegyei Ifjúsági Tábor
„Csak ha együtt jártok, lesztek valóban erősek.” mottóval a szatmári egyházmegye az idei évben is meghirdeti az Egyházmegyei Ifjúsági Tábort augusztus 26-31. között Szentegyházán. A tábor a 14 és 30 év közötti középiskolás és egyetemista fiatalok számára kíván egy színvonalas kikapcsolódást biztosítani.

Módszertani képzés
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban a Kett-módszer iránt érdeklődő pedagógusok részére képzést tartanak augusztus 30-szeptember 1. között. A képzést Nagy Enikő Kriszta mallesdorfi ferences nővér vezeti.
Jelentkezni lehet augusztus 26-ig a 0266-210537-es vagy a 0755-489743-as telefonszámon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Zarándoklat Fatimába
Október 8-12 között zarándoklatot szerveznek Fatimába, még van néhány hely. Lelkivezető: Hajlák Attila-István atya lesz. A 0742-698166-os telefonszámon lehet érdeklődni, jelentkezni.

Időjárás: Ma már a csúcshőmérséklet 30-36 fok között alakul, északon, kevesebb délen több napsütéssel. Nyugat felől újra megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérhetik.

MRE - Hírszolgálat, 2019. augusztus 7.

About the author

Görgényi Tünde