2019. augusztus 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Magyarláposon tartanak örökös szentségimádási napot. Holnap, szeptember első vasárnapján Erzsébetbányán, Magyarpatakon és Monospetriben lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

Lélekóra Kovásznán
Holnap folytatódik az előadás sorozat a kovásznai romai katolikus templomban. A délelőtt 11 órai szentmise után hallgathatják meg Bedő Imre előadását „Fontos-e férfinak lenni?” címmel.

Bérmálás Tasnádszántón
Holnap a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyéspüspök 14 fiatalt részesít a keresztény nagykorúság szentségében a tasnádszántói plébániatemplomban. Felkészítésüket Husztig Róbert plébános végezte.

Előadás Márton Áronról
Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 80. évében képekkel, eredeti hangfelvételekkel, filmrészletekkel gazdagított előadást tart holnap délután 3 órától a kaplonyi ferences templomban.

Búcsú és jubileum Krasznacégényben
Holnap ünnepli a krasznacégényi egyházközség a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére szentelt templom építésének 70. évfordulóját. A délután 4 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Böcskei László megyéspüspök megáldja az évforduló alkalmából készült emléktáblát. Nagy szeretettel hívják és várják a helyi és környékbeli híveket, különösen a csíkmenaságiakat, mivel a lakosok nagy része onnan származik.

Imanap a Teremtett Világért
„Legyünk irgalommal a közös házunk iránt!” Ferenc pápa holnapra imanapot hirdetett a teremtett világért, kihangsúlyozva, hogy elválaszthatatlanul összefonódik a természet iránti aggodalom, a szegények iránti méltányosság, a társadalmi elkötelezettség, de az öröm és a belső béke is. Ezen a napon Erdély több templomában is bekapcsolódhatnak az imába, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban holnap délután 5 órától kezdődik a dicsőítés, 6-tól szentmise lesz. Kérjük a híveket, hogy különösképpen erre a szándékra imádkoznak ezen a napon.

Ifjúsági szentmise
A temesvár-erzsébetvárosi templomban folytatva az előző évek hagyományát, minden hónap első vasárnapján ifjúsági szentmisét celebrálnak, énekel a temesvár-gyárvárosi ifjúsági kórus. A szentmise holnap délután 6 órakor kezdődik.

Gördülő opera
Az idén ismét egy vígoperájával turnézik a Magyar Állami
Operaház a Gördülő Opera-sorozat és a határon túli magyarlakta vidékeket bejáró Gördülő Kárpát-Haza Opera Túra keretén belül. Nagyváradra is ellátogat a színpaddá alakított különleges kamion. Az ingyenes szabadtéri produkció a Szent László téren lesz, holnap este 8 órától.

Búcsú Szentjobbon
Szeptember 8-án, vasárnap déli 12 órától Kisboldogasszony tiszteletére tartanak búcsút Szentjobbon. Az ünnep szónoka Kis Albert, bihari plébános, kanonok lesz.
Szeptember 15-én, vasárnap egyházmegyei zarándoknap lesz szintén Szentjobbra. Az ünnep keretében délelőtt 11 órától kezdődik a búcsús szentmise melynek szónoka Várszegi Asztrik, nyugalmazott pannonhalmi főapát lesz.

Nyitott akadémia
Az elmúlt hónapok legnépszerűbb magyar pszichológiai sikerkönyvének szerzője első alkalommal tart előadást Nagyváradon, a Nyitott Akadémia szervezésében.
Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus “Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai” című előadását szeptember 27-én délelőtt 9 órától hallhatják a Szakszervezetek Művelődési Házában. Jegyek már kaphatók online, nyitottakademia.hu oldalon.

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Holnap délelőtt 10 órától Érszalacsról, délután 6 órától pedig a nagyváradi Székesegyházból hallhatják a szentmisét.

Időjárás: Ma is sok napsütésre van kilátás. A keleti szél időnként megélénkülhet. A hajnali 12-18 fokot követően délután 31-32 fokot mérhetünk. Vasárnap helyenként kissé
megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. 30-35 fokos maximumok várhatók. A legmelegebb órákban 30-34 fok várható. 11 és 15 óra között erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

MRE – Hírszolgálat, 2019. augusztus 31.

About the author

majoros gabriella