2019. december 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a tordatúri templomban, holnap pedig kisbácson tartanak örökös szentségimádási napot. A hónap negyedik vasárnapján Királydarócon lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Ökumenikus ének-est
Karácsony öröme címmel második alkalommal tartanak ökumenikus karácsonyi ének-estet Szászfenesen. Idén a kórusok a Leányvár úti református templomban lépnek fel ma délután 5 órától.

Nagybányán a dévai kölyökszínház
A nagybányai Szentháromság-plébániatemplomban ma este 6 órától szentmisét mutat be Böjte Csaba ferences atya. A liturgia után a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeiből alakult Kölyökszínház előadja a Muzsika hangja című musicalt.

Adventi gyertyagyújtás
Kovásznán a Városi Művelődési Ház előtti téren ma délután 5 órűtól meggyújtják az adventi koszorú negyedik gyertyáját. Fellép a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar Kertész Tibor-Barna karnagy vezetésével, igét hirdet: Balogh Zoltán Kézdi-Orbai Református Egyházkerület esperes, közreműködik a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség Ifjúsági Zenekara Antal Ernő karnagy és Vajna János vezetésével. Beszédet mond Gyerő József Kovászna város polgármestere.
Ma este 7 órakor immár a negyedik gyertya lobban lángra a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház mellett felállított, két méter átmérőjű koszorún. Az Élet Kenyere Közösség által előkészített szertartást követően a katolikus karitász munkatársai meleg teát, a schönstatti családos csoport tagjai zsíroskenyeret kínálnak az ünneplőknek.

Karácsonyi jótékonysági vásár
Holnap jótékonysági vásár lesz a nagyváradi Szent Katalin-telepi templom előtt a plébánián készült termékekből. Lehet majd találni házi készítésű “kézműves” tésztákat, karácsonyi bejglit, püspökkenyeret, aprósüteményeket, méhviaszból készült gyertyákat és ajándéktárgyakat, valamint színes karácsonyi dekorációkat, melyeket szintén a plébánia önkéntes csapatai készítettek.
A vásári portékát adományok fejében lehet elvinni, az így összegyűlt adományokat pedig a plébánia rászorulóinak megsegítésére fordítják.

Orgona megáldása
Holnap a délelőtt fél 11 órakor kezdődő szentmise keretében Tamás József püspök megáldja a csíktaplocai plébániatemplom felújított orgonáját, majd a szentmise végén az egyháztanácsosok eskütételére is sor kerül.

Karácsonyváró gyerekkoncert
A gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola közössége szeretettel hív mindne érdeklődőt Karácsonyváró Gyerekkoncertjére amelyre a gyergyószentmiklósi Szent István templomban kerül sor holnap délután 4 órától.
Fellépnek az iskola művészeti osztályainak tanulói valamint az iskola kórusa. Az összegyűlt adományokat az Esély Alapítvány javára fordítják.

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Imaórákkal készül a szatmári ifjúság Krisztus fogadására. Idén a sarkalatos erények állnak az elmélkedéseik fókuszában Holnap este 7 órától a székesegyházban az „okosság”-ról elmélkednek. Életkortól függetlenül, szeretettel várják a csatlakozni vágyókat.

Püspöki szentmise az idősek otthonában
Böcskei László megyés püspök a nagyváradi Szent Márton idősek otthonának kápolnájában mutat be karácsonyi ünnepi szentmisét, december 24.én, kedden délután 3 órától az intézmény lakói és alkalmazottai körében.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este 6 órától a kovásznai Mária áhítatról hallhatnak szentmisét. Holnap délelőtt 11 órától a nagyvárad-olaszi plébánia templomból rózsafűzér imát és szentmisét közvetítünk, majd este 5 órától Gyimesfelsőlokról hallhatnak szentmisét.

Időjárás: Ma egy mediterrán ciklonnak köszönhetően sok esőre kell számítani. A felhős idő miatt enyhe, fagymentes hajnalra számíthatunk, délután 6-12 fok várható. A déli, majd
változó irányú szelet erős széllökések kísérhetik.
Holnap is borongós, esős időre van kilátás, többfelé kell kiadósabb mennyiségű csapadékra számítani. 7-14 fokos maximumokra készülhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2019. december 21.

About the author

majoros gabriella