2019. február 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán az egrestői templomban, holnap az erzsébetvárosi örmény templomban tartják az örökös szentségimádási napot.
Szintén holnap, február harmadik vasárnapján a kálmándi  templomban lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Filmklub Szatmárnémetiben
Folytatódik a Szemlélek filmklub a Szatmárnémeti Szentlélek templom Merk Mihály termében. Ma este hét órai kezdettel az Apa sorozatok keretében a Hegedűs a háztetőn című filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Házassági fogadalom megújítás Nagyváradon
Holnap a házasság hetéhez kapcsolódva a nagyváradi Szent László plébániatemplomban, a délelőtt 11 órás szentmise után, a házaspárok (akik óhajtják) megújítják a házassági fogadalmukat. Szeretettel várnak mindenkit!

Előadás Nagybányán
Február 18-án hétfőn délután öt órától dr. Csókay András és felesége Altay Daniella mesélnek házas életükben megélt történéseikről a nagybányai Szentháromság templomban. Mindenkit szeretettel várnak. A Mária rádióban ma 22:10 perctől hallhatják tanúságtételüket.

Jegyeskurzus Székelyudvarhelyen
Február 21-én este hét órától a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánián, a szombatfalvi Szent György-egyházközséggel közös szervezésben jegyeskurzus kezdődik szentségi házasságra és családi életre vágyó fiataloknak. Jelentkezni személyesen a plébániahivatalokban lehet.

Biblianap Székelyudvarhelyen
Február 23-án délelőtt tíz órai kezdettel a Katolikus Magyar Bibliatársulat szervezésében biblianap lesz Pénzkezelés a Szentírás tanítása szerint címmel a Székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György plébánia közösségi házában. Előadó: Oláh Zoltán gyulafehérvári teológiai tanár. Jelentkezni még a mai nap folyamán lehet az orsijudit@yahoo.com e-mail címen vagy a 0740-915948-as telefonszámon.

Keresztény pedagógusok lelkinapja Máriaradnán
A Temesvári Római Katolikus Püspökség szervezésében február 23-án, szombaton a keresztény pedagógusok számára tartanak lelkinapot, amelynek a máriaradnai templom és rendház ad otthont. A program párhuzamosan zajlik magyar és román nyelven, lelkivezetők: Zsódi Viktor piarista atya, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanára és Riba Ioan, a bukaresti Szent József Római Katolikus Főgimnázium lelki igazgatója. A tíz órakor kezdődő lelkinap programjában előadások, gyónási alkalom, kiscsoportos beszélgetés szerepel, a záró szentmise délután négy órakor kezdődik a kegytemplomban. Várják az érdeklődőket.

Szülők akadémiája Nagykárolyban
Folytatódik az előadássorozat melyet szülők számára indított el a Pro Calasantius Egyesület és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum Nagykárolyban. Február 26-án délután hat órától Dr. Bartha Krisztina pszichológus, egyetemi előadó "Agresszió és zaklatás a gyerekek és fiatalok körében" témában tart majd előadást. Belépő díj nincs, ám a helyszínen 15 lej értékben adományjegyeket lehet váltani.

Ifjúsági zarándoklat Csíksomlyóra
A szatmári egyházmegye ifjúsági irodája zarándoklatot szervez a pápalátogatásra 14 és 30 év közötti fiataloknak, akiknek nincs más lehetőségük részt venni az eseményen.  A részvételi díj a létszámtól függ, ami tartalmazza az utazást, két étkezést, egy éjszakás szállást. Jelentkezni március 8-ig lehet a plébániákon található jelentkezési űrlap kitöltésével és a 100 lejes előleg kifizetésével.  

Zarándoklat a pápalátogatásra
 A biharkeresztesi Római Katolikus templom elől is indul autóbusz a csíksomlyói pápalátogatásra május 31-én reggel. Az autóbusz a nagyváradi zarándokokat is felveszi.  A zarándoklat lelki vezetője: Dr. Dénes Zoltán plébános.
Az utazással kapcsolatosan felmerülő egyéb kérdésekkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz: Pap Teréznél  a +36 30 727 3221 telefonszámon vagy Tókos-Fejes Bélánál a +40 722 732 880, +36 30 4262694 telefonszámokon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt 11 órától, a hét plébániatemplomából, Kisbácsból, majd délután 6 órától Sepsiszentgyörgyről, a Krisztus Király plébánia templomából.

Időjárás: Ma országszerte sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 1-8 fokot mérhetünk.
Holnap a hajnalra képződött köd északon, északkeleten néhol kora délutánig is megmaradhat, máshol viszont szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, napközben pedig 2-11 fok várható, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél hűvösebb marad az idő.

MRE - Hírszolgálat, 2019. február 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment