2019. február 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Szent Balázs ünnepe
Holnap, február 3-án lesz Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Templomainkban a szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetünk. Ez nem szentség, csupán szentelmény, ezért bárki megkaphatja. Különösen most, amikor országos influenzajárvány tombol, bizalommal kérjük Szent Balázs püspök közbenjárását, óvjon meg minket a torokbajtól és minden más bajtól.

Örökös szenségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Nagyenyeden, holnap pedig az alsójárai templomban tartják az örökös szentségimádási napot.
A nagyváradi egyházmegyében holnap Nagyváradon, a Katalin-telepi plébániatemplomban lesz alkalmuk a híveknek az örökös szentségimádásba bekapcsolódni.
Szánjunk időt az imára és engesztelésre, elmélyítve ezáltal személyes kapcsolatunkat a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítővel.

Lelkigyakorlat a Szűzanya lelkületéről, útjáról
„Ahol a Szűzanya megjelenik, a sivatag is kivirágzik!” mottóval lelkigyakorlatos kilenced indul a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templomban február 3-tól, azaz holnaptól. Kilenc vasárnapon keresztül este hét órától szentmise lesz, majd katekézis, elmélkedések, megosztások, imák végül szentségimádás. A lelkigyakorlat célja az Istenre való rácsodálkozás, valamint életünk formálása a Szűzanya lelkületén keresztül. Az imákat Hajlák Attila segédlelkész vezeti. Minden érdeklődőt várnak.

Ökumenikus imaóra Temesváron és Újmosnicán
A temesvári Új Ezredév református templomban február 4-én, hétfőn délután öt órakor, az újmosnicai református templomban pedig este 7-től ökumenikus imaórát tartanak. Mindkét eseményen igét hirdet Pál József-Csaba megyés püspök.

Jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen
A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen február 5-én. A jegyeskurzus egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre. A kurzus nyolc hétig tart, április 2-án ér véget. A találkozók kedd esténként lesznek megtartva hét és kilenc óra között. A meghívottak között lesz lelkész, orvos, pszichológus, szakemberek és keresztény házaspárok. Az együttlétek formája interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azok jelentkezését várják, akik ez év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 4-ig lehet az alábbi elérhetőségeken: Szénégető István atyánál a szenegetoi@gmail.com címen vagy a 0743-138784-es telefonszámon, vagy a Sófalvi házaspárnál az adelasofalvi@yahoo.com email címen, illetve a 0744-799055-ös telefonszámon.

Laus panem – kiállitás Kolozsváron
A kenyér dicsérete címmel Tudoran Clara-Livia textilművész tárlatát nyitják meg Kolozsváron, az Ars Sacra Claudiopolitana Galéria kiállítótermében február 6-án, szerdán délután öt órától. A művész ezúttal festett kenyérsütő lapátokkal és tematikailag ehhez kapcsolódó grafikákkal és textillel jelentkezik a nagyközönség elé. A tárlatot Iakob Attila történész nyitja meg. Közreműködik Márton Szabolcs kántor és Szász Rita, valamint Rózsa Rebeka. A tárlat február 8-ig tekinthető meg.

Farsangi bál egyedülállóknak
Február 9-én szervezik meg az „Egyedülállók bálját” Székelyudvarhelyen, a Kós Károly Szakközépiskola étkezdéjében este nyolc órai kezdéssel. Hívnak minden egyedülállót, jelmezben vagy anélkül, aki szeretne egy vidám estet közösségben eltölteni. Jelentkezni február 6-ig lehet a 0752-403522-es telefonszámon. A részvételi díj, 70 lej/fő.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután hat órától bekapcsolódunk az elsőszombati ünnepélyes Mária-köszöntőbe. Holnap két szentmisét is közvetítünk: délelőtt tizenegy órától a hét plébániatemplomából, Nyárádremetéről, majd délután hat órától a csíksomlyói kegytemplomból hallhatják a szentmisét.

Időjárás: Tavaszias idővel indult február. Ma az enyhe reggelt követően, délután már 8-16 fok közötti maximumokra van kilátás. A szélcsendesebb tájakon pára, köd alakulhat ki.
Holnap ismét sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani esőre, nyugaton, északnyugaton egy-egy zápor is kialakulhat. Reggel enyhe időre van kilátás, ám hajnalban, a szélcsendesebb tájakon pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Délután akár 8-17 fok közötti hőmérsékletet is mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2019. február 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment