2019. február 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Folytatjuk elmélkedéseinket a legméltóságosabb Oltáriszentségről. E havi tematikus napunk mottója: „Az Eucharisztia a szeretet köteléke.” A szentáldozás szeretetközösség! Az Oltáriszentség szeretetközösségbe hoz Krisztussal és az emberekkel. Az igenemmel elfogadom felebarátomat és szeretem őt. A szentáldozással Krisztus kiemel önmagamból és önmagához, ugyanakkor minden kereszténnyel egységbe von. Az istenszeretet és a felebaráti szeretet valóban most egyesül. Ezért az Oltáriszentség a szeretet köteléke!
Ezekről az igazságokról elmélkedünk a mai napon tematikus napunk folyamán. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a radnóti templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Márton Áron ház épül Nyárádszeredában
Nyárádszeredában Márton Áron házat fognak építeni a magyar Kormány támogatásával, melyben egy két csoporttal foglalkozó napközi otthon fog működni. Az alapkő letétele ünnepélyes keretek között történik ma délután a helyi plébániatemplomban, a négy órakor bemutatott szentmise után. Az ünnepségen jelen lesz Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

Beszélgetések egyházról, nőiességről – személyesen
„Mi van a sorok mögött?!” címmel beszélgető-sorozatot indít Marosvásárhelyen a MÖMKE, örmény származású vagy az erdélyi örmény közösséggel kapcsolatban levő közéleti személyiségekkel. Idén négy ilyen alkalomra készülnek, ahol személyes hangvételű beszélgetés lesz életutakról és életeket meghatározó helyzetekről, aktuális közéleti kérdésekről – erdélyi magyar és magyarörmény szemmel.
Az első beszélgetésre, a SOROK mögött keresi az embert – meghívott beszélgetőtárs Bodó Márta vallási közíró, a Keresztény Szó főszerkesztője. Helyszín: Marosvásárhely, a Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János termében. A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt várnak ma délután 6 órától.

Jegyeskurzus Székelyudvarhelyen
Február 21-én, holnap este hét órától a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánián, a szombatfalvi Szent György-egyházközséggel közös szervezésben jegyeskurzus kezdődik szentségi házasságra és családi életre vágyó fiataloknak. Jelentkezni személyesen lehet a plébániahivatalokban.

Ifjúsági szentségimádás Temesváron
A temesvár-belvárosi Szent Katalin-templomban szentségimádást tartanak a fiataloknak február 21-én, holnap este hét órai kezdéssel, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Pálos síverseny Hargitafürdőn
Február 22-én, pénteken Pálos síverseny lesz Hargitafürdőn. Délután öt órakor szentmise lesz a Szent István templomban, amelyet Balla Barnabás atya mutat be, majd hét órakor kezdődik a verseny a Csipike sípályánál. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

Alcsíki Egyházi Kórusok Találkozója
Február 23-án Csíkszentimrén tartják a XXIV. alcsíki kórustalálkozót. A program szombaton délelőtt tíz órától a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik a templomban, fél tizenegytől szentmisén vehetnek részt a kórustagok és a hívek, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Tamás József segédpüspök lesz. A szentmise után két-két kórusművel mutatkoznak be az alcsíki egyházi énekkarok, valamint kivételesen a Vámszer Géza Művészeti Népiskola karvezető szakának kórusa, majd a tíz kórus közösen elénekeli a „Jubilate Deo” című kánont. Várnak minden zenekedvelőt!

Lelkinap a Temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központban
A temesvári Püspökség alkalmazottai számára március 6-án, hamvazószerdán 9-14 óra között lelkinapot tartanak, amelynek programjában elmélkedés, kiscsoportos tevékenységek, gyónási lehetőség és szentmise szerepel. A lelki programot Pál József Csaba megyéspüspök és Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök vezeti.

Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
Március 14. és 17. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban Darvas Piroska segítőnővér vezetésével személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot tartanak, 30-60 év közötti személyek számára. A lelkigyakorlat elemei: személyes és közös ima, személyes lelki kíséret, szentmise, csend a lelkigyakorlat egész ideje alatt, séta a természetben. Jelentkezni március 9-ig lehet a 0743-753494-es telefonszámon vagy a darvas.piroska@yahoo.com e-mail-címen. A helyek száma korlátozott.

Időjárás: Ma egy gyenge hidegfront hatására többfelé feltámad a nyugati-északnyugati szél, és a felhőzet is  megnövekedik. Északkeleten és az Erdélyi medence térségében eső, záporeső várható. A keleti, északkeleti tájakon még párás, ködös idő indíthatja a napot, de tartós köd már nem valószínű. Hajnalban -12, +3, kora délután 9-12 fokot mérhetünk.  

MRE - Hírszolgálat, 2019. február 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment