2019. január 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  a nyárádselyei templomban holnap pedig a székelysárdi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, kérve áldását életünkre, családunkra, közösségünkre. 

Pálos hálaadás Hargitafürdőn
2014. január 26-án volt a hargitafürdői kolostor ünnepélyes alapítása, amikor Jakubinyi György érsek megáldotta ott az új pálos életet. Erre az eseményre emlékeznek a pálos testvérek január 20-án, vasárnap a délelőtt fél 10 órakor kezdődő szentmise keretében, Boldog Özséb atya ünnepén. A szentmisét celebrálja és szentbeszédet mond Tamás József püspök, pálos konfráter. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti. 

Búcsú Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyiek Esztergomi Boldog Özséb ünnepén, holnap déli 12 órakor tartják a búcsút. A szentmisén Kovács József, a csíkszeredai Szent Kereszt plébánia segédlelkésze prédikál. 

Dicsőítő szentségimádás Gyergyószentmiklóson
A gyergyószentmiklósi Szent István-tempomban, a Glory zenekar dicsőítő szentségimádást tart holnap este hét órai kezdettel az ifjúsági misét követően. Várnak mindenkit szeretettel.

Kiállítás az Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából
A panamai Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából a resicabányai Alexander Tietz német központban január 22-én, kedden, bélyeg- és fotókiállítás nyílik Erwin Josef Ţigla és dr. Alexander Erwin Ţigla gyűjteményéből. 

Hivatások éve Oroszhegyen
A gyulafehérvári főegyházmegye 2018 adventjétől meghirdette a hivatások évét Követlek téged, bárhová mész mottóval. Ebbe a programba bekapcsolódik az oroszhegyi egyházközség is. Január 27-én a reggel 9 és a délelőtt 11 órától kezdődő szentmiséken Tódor Előd szentkatolnai képzőművész, restaurátor tart előadást. 

Lelkigyakorlatos továbbképző kántoroknak Csíksomlyón
Kántorok számára lelkigyakorlatos továbbképző lesz Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban a Gyulafehérvári Főegyházmegye Zenei Bizottság, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola és Hargita Megye Tanács szervezésében. A továbbképző február 4-én délután három órakor kezdődik, de a résztvevőket kérik, hogy két óráig érkezzenek meg és a program elkezdése előtt szállásukat foglalják el. Jelentkezni a Jakab Antal Tanulmányi Ház recepcióján lehetséges vagy a 0741.258.156-os telefonszámon január 31-ig. 

Kísért imádság hete Csíkszeredában
A szociális testvérek február 6-13. között szeretettel hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra. A programra Csíkszeredában kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára részletes ismertető levelet küldünk. Jelentkezni január 31-ig lehet Farkas Ibolya testvérnél a 0745 390 189-es telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. 

Lányos anyák lelkinapja
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ lelkinapot szervez lányokat nevelő édesanyák számára február 9-én Gyergyóremetén. A lelkinap célja tudatosítani a résztvevőkben, hogy az édesanyák a lányok életében központi szerepet töltenek be, nagy hatással vannak a lányaik életére, tőlük tanulják meg, hogy mit jelent az igazi nőiesség, a női öntudat. Ugyanakkor támpontokat szeretnének adni a lányok hitre neveléséhez is. A program délelőtt fél tíz és este hat óra között zajlik és lesz majd benne előadás, tanúságtétel, valamint kiscsoportos beszélgetés. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a család.ro honlapon lehet megtenni. Egyébb információk szükség esetén Kertész Marikánál kaphatóak a 0743-152008-as telefonszámon vagy a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen. 

IV. Márton Áron zarándoklat Doberdóba
Negyedik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctérre március 14-19. között Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa. Jelentkezés és érdeklődni Ferencz Kornéliál lehet a ferenczk@yahoo.com, email címen vagy a 0726 107 002 telefonszámon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este hat órától Mária áhítatot közvetítünk szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel Kovásznáról.  Holnap fél 10 órától közvetítünk ünnepi szentmisét Hargitafürdőről, délután őt órától pedig az imahét kezdő estjébe kapcsolódhatunk be majd hat órától szentmisét hallhatnak a nagyváradi Székesegyházból.

Időjárás: Egy hidegfront érte el térségünket, melynek hatására sokfelé  készülhetünk esőre, záporokra, délnyugaton és a hegyekben havas eső, havazás is kialakulhat. A légmozgás mérsékelt marad. Kora délután 0, +4 fokot mérhetünk. Holnap erősen felhős, borult lesz az ég. Több helyen számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, délkeleten néhol havas esőre. A légmozgás nem lesz jelentős. Napközben -1, +3 fok várható.  

MRE - Hírszolgálat, 2019. január 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment