2019. január 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a borbándi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, kérve áldását az új esztendőben is életünkre, családunkra, közösségünkre.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ebben az évben is minden hónap elsőpéntekén keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják holnap délután öt órára a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjaikért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden elsőpénteken, így holnap este tíz órától is imavirrasztást tartanak. Az ima alkalmat rádiónk élő adásban közvetíti.

Elsőszombati Mária-köszöntő
A csíksomlyói kegytemplomban január 5-én, elsőszombaton tartják az idei év első ünnepélyes Mária köszöntőjét. Délután öt órától engesztelő imaóra lesz, majd hat órától kezdődik a szentmise. Után rózsafüzér-imádkozás lesz, majd gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.
A Mária köszöntőre autóbusz indul  Székelyudvarhelyről, a Márton Áron térről szombaton délután fél 3-kor. Jelentkezni Máyai Erzsébetnél lehet a 0740-617687-es telefonszámon.
Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Előadás Szilágysomlyón
Január 5-én, szombaton délután öt órától Simona Pop, a riói olimpia aranyérmes párbajtőrözője tart előadást „A szívek aranyérmese lenni” címmel. Várnak minden érdeklődőt a közösségi házba.

Hangverseny Sepsiszentgyörgyön
Vízkereszt-napi ünnepi hangverseny lesz a sepsiszentgyörgyi Krisztus király-templomban január 6-án, vasárnap délután hat órától. Fellépnek: a Krisztus Király-templom Kisapostolok gyerekkórusa, a Plugor Sándor Művészeti Líceum fúvóskvartettje, a Laudate kamarakórus és kamarazenekar. Vezényel Rózsa Imre, Opra Balázs és Lőfi Gellért. Minden zenekedvelőt várnak.

Képzés Csíksomlyón
Az Áradat Egyesület szervezésében 5 modulos képzés indult tavaly novemberben Hivatásunk és szolgálataink anyagi kihívásai témakörben a csíksomlyói Jakab Antal Házban. A soron következő harmadik modul január 14-én lesz megtartva, Adományozás a nemes célokért!-A nagylelkűség alapelve. Adakozás és fundraising címmel. Az előadásokban, melyeket Mărgulescu Cotiso tart, arról hallhatnak majd, hogyan lehet felépíteni Isten terve szerinti kezdeményezést, hogyan lehet elérni és megnyerni a jó adományozót egy nemes ügy mellett, valamint milyen németországi tapasztalatokat lehet itthon gyakorlatba ültetni. Jelentkezni a 0754-872640-es telefonszámon lehet délelőtt 9 és 14 óra között vagy az aradategyesulet@gmail.com e-mail címen.

Szülők akadémiája Szatmárnémetiben
Előadássorozatot indított szülők számára a Pro Calasantius Egyesület és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum Szatmárnémetiben. A sorozat harmadik meghívottja Süveges Gergő Prima díjas újságíró, műsorvezető, tréner, aki „Döntések, értékek, dilemmák” címmel tart előadást január 15-én, délután hat órától a Szent László Közösségi házban. Belépő díj nincs, ám a henlyszínen 15 lej értékben adományjegyeket lehet váltani.

Fülöp-kurzus Csíkszeredában
A Búzamag közösség Fülöp-kurzust szervez Csíkszeredában, a Szent Imre ifjúsági központban (Petőfi Sándor utca 39. szám). Jelentkezni február 1-ig lehet a 0742-679082-es telefonszámon Dánél Józsefnél  vagy a buzamag@gmail.com email címen. Bővebb információt a közösség honlapján, a buzamag.ro oldalon találnak.

Időjárás: Bekeményített a tél az év első hetében. A tegnap érkező hidegfront mögött sarkvidéki eredetű hideg levegő árasztotta el a Kárpát-medencét. Ennek következtében a hét második felében már nem csak éjszaka, hanem napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.
Ma marad a szeles idő. Országszerte kisebb havazás, hózáporok kialakulására kell számítani, de hosszabb-rövidebb időre, főként keleten a nap is előbújhat. A fagyos hajnal után, kora délután -7, 0 fok közötti értékek várhatók.

MRE – Hírszolgálat, 2019. január 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment