2019. július 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csernakeresztúri templomban, holnap pedig a zalatnai templomban örökös szentségimádási napot tartanak. Járuljunk bizalommal az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé.

Orgonák éjszakája
Ma kerül megrendezésre az Orgonák éjszakája országos zenei eseményt. Nagyváradon két helyszínen is bekapcsolódnak az eseménybe. A Szöllősi Római Katolikus templomban, este 7 órától Józsa Domokos ad orgonakoncertet. Műsoron Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Haendel, valamint Johann Gottfried Walther zeneszerzők művei.
A Szent László templomban este 8 órától Szeghalmi Emese orgona és ének-előadását hallhatják.

Mária áhitat Kovásznán
Szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel egybekötött Mária áhítatot tartanak Kovásznán, ma este 7 órától. A szentmisét a sepsiszentgyörgyi Szent József egyházközség plébánosa, Szabó Lajos aranymisés mutatja be.

Szent Mária Magdolna-napi búcsúk
A gyulafehérvári egyházmegyében, a nyárádselyei templomban holnap délelőtt 11 órától mutatják be a szentmisét.
Kilyénfalván a templombúcsút július 22-én, hétfőn délelőtt szintén 11 órától tartják. A szentmise ünnepi szónoka Korom Imre, a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József egyházközség plébánosa.
Az ozsdolai plébániatemplomban is július 22-én, hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi búcsús szentmise. A szentbeszédet Gábor Zoltán csíkszépvízi plébános tartja.
Gyimesközéplokon ugyancsak hétfőn ünneplik a templombúcsút. Az ünnepi szentmisét délelőtt 11 órakor Bereczki Attila és Fülöp Szabolcs újmisések mutatják be.

Búcsú Zsögödfürdőn
Holnap délben fél 1-kor tartják a Szent Anna búcsút Zsögödfűrdőn. Az ünnepi szentmisét Tamás József segédpüspök mutatja be, szentbeszédet mond Bálint István segédlelkész.

Bérmálás Nagyiratoson
Pál József Csaba megyéspüspök holnap a nagyiratosi kegytemplomban 25 bérmálásra felkészült fiatalnak szolgáltatja ki a második szentséget. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik. A fiatalok felkészítését György Zoltán helyi plébános irányította.

Gyerektábor Ivóban
A gyulafehérvári egyházmegye Kolping családok szervezete és a Brassó-bolonyai „Szent József” Kolping család csapata tábort szervez előkészítő-negyedik osztályos kisiskolások számára az ivói szabadidő központban. A vakációs hét augusztus 18-23 között lesz, melynek mottója: „Követlek téged, bárhová méssz”. Jelentkezni lehet Joó Aniellánál a 0755-171146-os vagy Máthé Izabellánál a 0740-239430-as telefonszámokon.

Angol tábor gyerekeknek
A Szent Gellért Alapítvány augusztus 26-30 között angol nyelv és biblia-tábort szervez Szentegyházán 7-14 éves gyerekek számára. A táborban angol fiatalok segtik a nyelvtanulást. Érdeklődni és jelentkezni lehet augusztus 15-ig a 0742-830506-os telefonszámon.

Zarándoklat Rómába
Október 9-14 között, Urbán Erik ferences tartományfőnök lelki vezetésével zarándoklat lesz Newman bíboros szentté avatására. Utazás menetrend szerinti repülő járattal, a Liszt Ferenc repülőtérről. További részletek és jelentkezés a www.missziotours.hu oldalon.

Ez az a nap roadshow
Nick Vujicic októberben Magyarországra és Erdélybe látogat az Ez az a nap! és a Nem adom fel Alapítvány szervezésében. A végtagok nélkül született igehirdető, motivációs tréner október 23-án Kolozsváron, október 24-én Sepsiszentgyörgyön, majd október 25-én Budapesten tart két előadást a reményről, szeretetről és saját megtapasztalásairól délelőtt diákoknak, este pedig a nagyközönség számára. A magyarországi előadásra már kaphatóak jegyek a www.ezazanap.hu oldalon.

Kántori állás
A szilágysomlyói római katolikus plébánia kántori állást hírdet, akár szolgálati lakást is felajánlva. Érdeklődni lehet Ozsváth József atyánál a 0744-789652-es telefonszámon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este 7 órától Kovásznáról, a Mára áhitatról közvetítünk szentmisét, holnap délelőtt 10 órától Nyikómalomfalváról, este 7 órától pedig a szatmári székesegyházból közvetítjük a szentmisét.

Időjárás: A mai napon a napsütés lesz túlsúlyban. Egy-egy zápor, zivatar még elő fordulhat a délutáni órákban, de Romániát is eléri az Európán végigsöprő hőhullám.
Vasárnaptól nagy meleg várható, a hőmérséklet helyenként a 35 fokot is elérheti, a hőérzet pedig 40 foknak felel majd meg. A kánikula az ország nagy részét érinti, és várhatóan keddig tart.

MRE – Hírszolgálat, 2019. július 20.

About the author

majoros gabriella