2019. június 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Mária Rádiós önkéntes-találkozók
Folytatódnak a júniusi önkéntes találkozók. Ma délután fél öttől Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király plébánia kicsi hittantermében várjuk önkénteseinket.
Marosvásárhelyen holnap délelőtt tizenegy órától a belvárosi Keresztelő Szent János plébánián, este fél kilenctől pedig promóció a Szent Imre kollégiumban. Ezúttal Nagyváradon, Kolozsváron és Csíksomlyón nem lesz találkozó. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük önöket.

Gyalogos zarándoklat Székelyudvarhelyről Csíksomlyóra
Idén is megszervezik Székelyudvarhelyről a pünkösdi gyalogos zarándoklatot Csíksomlyóra. Arra kérik mindazokat, akik szeretnének részt venni a zarándoklaton, hogy előzetesen jelentkezzenek be a Kis Szent Teréz-egyházközség honlapján.
A Székelyudvarhelyről induló pünkösdi gyalogos csíksomlyói zarándoklat szándékára június 6-án, holnap délután 6 órától ifjúsági szentségimádás lesz a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban.
A zarándoklatindító szentmise, amelyet rádiónk élő adásban közvetít pénteken reggel 6 órakor kezdődik. Idén is a főút mentén halad a zarándokoszlop.
Pünkösdvasárnap este fél 7-től a zarándoklatot záró ifjúsági szentmise a Rákóczi Centerben lesz megtartva. Ünnepi szónoka Fülöp László miklósvári plébános. Rádiónk ezt a szentmisét is közvetíti.
Pünkösdhétfőn délelőtt 9 órától keresztutat tartanak a Székely Kálvárián, 10 órakor mutatják be az ünnepzáró szentmisét az Ugron-kápolnánál.

Keressük együtt a józanság útját!
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkigyakorlatot hirdet június 27-én 18 órától, június 30-án 13 óráig Székelyudvarhelyen, a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca, 15. szám).
Érdeklődni és jelentkezni Mezei Hajnalnál lehet június 24-ig, déli 12 óráig, a 0737 300 980-as telefonszámon vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro e-mail címen.
Akinek ismeretségi körében szenvedélybetegséggel küzdő ember van, tartsa felelősségének, hogy tudassa vele a megmaradás lehetőségét. Mert a függőség talaján egyedül csak elveszni lehet és belehalni, nem csak átvitt értelemben!

CSIT 2019
Elindult a regisztráció az idei csíksomlyói ifjúsági találkozóra, melyet augusztus 13-17. között tartanak. Várják a 14 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a csit.fif.ma/jelentkezes oldalon. Idén is lehet számítani élményalapú, dinamikus előadásokra, mély beszélgetésekre, színes szabadidős foglalkozásokra, szentségimádásra, ifjúsági szentmisékre. A szállásokon a helyek számra korlátozott. A jelentkezés az 50 lej előleg kifizetésével válik véglegessé. Aki július 20-ka előtt regisztrál, ingyen pólót kap. Bővebben a mai déli magazinban hallhatnak.

Zarándoklat a Szentföldre
2019. november 14-21. között Fábián László Kolozsvár-györgyfalvi plébános lelkivezetésével, zarándoklatot szerveznek a Szentföldre.
A zarándoklat ára: 880 euro/személy
További információ a 0744-599726 -os telefonszámon kapható.

Időjárás: Ma sokfelé párás, ködös idővel, délen helyenként záporokkal, zivatarokkal indult a nap, délután ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hevesebb viharokra a mai napon is lehet számítani. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel, máshol mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

MRE – Hírszolgálat, 2019. június 5.

 

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Kolozsváron, a Piarista templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Mária Rádiós önkéntes-találkozók
Folytatódnak a júniusi önkéntes találkozók. Ma déli tizenkét órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermében, majd Sepsiszentgyörgyön fél öttől a Krisztus Király plébánia kicsi hittantermében várjuk önkénteseinket.
Marosvásárhelyen június 6-án, holnap délelőtt tizenegy órától a belvárosi Keresztelő Szent János plébánián, este fél kilenctől pedig promóció a Szent Imre kollégiumban. Ezúttal Nagyváradon, Kolozsváron és Csíksomlyón nem lesz találkozó. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük önöket.

Főpásztori látogatás a Temesvári Egyházmegyében
Pál József Csaba megyéspüspök június elején megkezdi idei püspöki vizitációját, amelynek keretében az év folyamán 12 Temes megyei és 7 Arad megyei plébániát keres fel. A látogatás alkalmával a Főpásztor találkozik az egyháztanács tagjaival, a fiatalokkal, a gyermekekkel, a plébánia munkatársaival, a testvéregyházak lelkipásztoraival, valamint a különféle egyesületek képviselőivel és felkeres egyet a plébánia filiái közül. A vizitáció első állomása Újszentes, ahol Pál József Csaba megyéspüspököt Máthé Lajos helyi plébános fogadja. A látogatás ma délután fél hatkor a helyi templomban szentmisével kezdődik.

Hálaadó szentmise Csíksomlyón Ferenc pápa látogatásáért
Ma este 7 órától a csíksomlyói kegytemplomban hálaadó szentmisét mutatnak be Ferenc pápa látogatásáért és köszönetet mondanak az önkénteseknek, akik segítettek a látogatás szervezésében. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Tamás József püspök.

Lélekóra Kovásznán: Az örök szerelem titka a házasságban
Június 6.-án, holnap délután 6 órától a kovásznai római katolikus templomban Dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella előadást tart „ Az örök szerelem titka a házasságban” címmel. Várnak minden érdeklődőt!

Elsőpénteki virrasztás
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban elmarad az első péntek esti virrasztás. A virrasztás június 8-án, szombaton este tíz órától lesz megtartva a Csíksomlyó-csobotfalvi Szent Péter és Pál templomban. Hívnak és várnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a rádiónk élő adásban közvetíti reggel 6 óráig.

Keressük együtt a józanság útját!
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkigyakorlatot hirdet június 27-én 18 órától, június 30-án 13 óráig Székelyudvarhelyen, a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca, 15. szám).
Érdeklődni és jelentkezni Mezei Hajnalnál lehet június 24-ig, déli 12 óráig, a 0737 300 980-as telefonszámon vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro e-mail címen.
Akinek ismeretségi körében szenvedélybetegséggel küzdő ember van, tartsa felelősségének, hogy tudassa vele a megmaradás lehetőségét. Mert a függőség talaján egyedül csak elveszni lehet és belehalni, nem csak átvitt értelemben!

Tiniként találkozni Jézussal
Idén a Keresztirány és Ő az út! ifjúsági szolgálat személyes találkozást szervez Jézussal egy tábor keretében. 15-19 éves fiatalokat várnak Székelyvarságra július 9-14. között. Ebben a táborban egy fiatal csapat, bensőséges hangulat, különleges tájak, sport, művészet várja a résztvevőket. Lehetőség lesz megismerni más fiatalokat, és találkozni Istennel is. Várnak szeretettel minden kalandra vágyó fiatalt!
Tábori hozzájárulás 350 RON, testvéreknek 300 RON/fő, előleg 150 RON.
Érdeklődni és jelentkezni lehet Sebesi Ritánál a 0784-785885 telefonszámon. Jelentkezési határidő június 23.

CSIT 2019
Elindult a regisztráció az idei csíksomlyói ifjúsági találkozóra, melyet augusztus 13-17. között tartanak. Várják a 14 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a csit.fif.ma/jelentkezes oldalon. Idén is lehet számítani élményalapú, dinamikus előadásokra, mély beszélgetésekre, színes szabadidős foglalkozásokra, szentségimádásra, ifjúsági szentmisékre. A szállásokon a helyek számra korlátozott. A jelentkezés az 50 lej előleg kifizetésével válik véglegessé. Aki július 20-ka előtt regisztrál, ingyen pólót kap.

Időjárás: Huszonnégy megye több mint száz településén okoztak károkat az áradások az elmúlt napokban.
Ma sokfelé párás, ködös idővel, délen helyenként záporokkal, zivatarokkal indul a nap, délután ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hevesebb viharok előfordulása ezen a napon sem kizárt. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel, máshol mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

MRE - Hírszolgálat, 2019. június 5.

About the author

Görgényi Tünde