2019. március 11. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Állandó szentségimádás Marosvásárhelyen és Margittán
A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban hamvazószerdától kezdődően egész nagyböjt folyamán állandó szentségimádást tartanak naponta 8-17 óra között. Várják a híveket, kapcsolódjanak be az imába, használják ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, engesztelésre.
A mai napon elkezdődik a margittai kistemplomban is a folyamatos szentségimádás a helység családjainak, fiataljainak és gyermekeink lelki megújulásáért. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak imára a helyi lelkipásztorok hétfőtől péntekig, reggel 8 és délután 5 óra között.

Meseterápia Kolozsváron
Kolozsváron a Szentegyház utca 7/1 szám alatt ma délután öt órától meseterápiát tart Homa Ildikó piszichológus, szociális testvér, valamint Szép Mónika és Székely Beáta pedagógusok. Előzetes bejelentkezés szükséges a meseterapia.kolozsvar@gmail.com e-mail címen.

Nagyböjti triduum Csíksomlyón
Március 12-14 között nagyböjti triduumot tartanak a csíksomlyói kegytemplomban. A délután hat órakor kezdődő szentmisékben az elmélkedéseket Nagy Károly ferences atya vezeti. A lelkigyakorlatos estek témái a szentatya látogatására készítenek fel. Akik nem tudnak részt venni a lelkigyakorlaton, de szeretnének belekapcsolódni, azok követhetik a szentmiséket a kegyhely honlapján, mivel ezeket élőben fogják közvetíteni.

Szentignáci vezetett imák Marosvásárhelyen
Nagyböjt folyamán keddenként este nyolc órától szentignáci vezett imák lesznek a segítő nővéreknél. Az imákat Bajkó Julianna, Hadnagy Margó és Vormair Emese vezetik. Az alkalmak nyitottak, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Csendmeditáció Kolozsváron
Nagyböjt folyamán a Kolozsváron élő szociális testvérek csendmeditációra kínálnak lehetőséget mindazok számára, akik ismerik ezt az imaformát és a nagyváros zajában szeretnének kicsit megállni, figyelni, jelen lenni Isten és önmaguk számára. Egy-egy alkalom rövid bevezető után 2-szer 25 perc csendes imából áll (a szünetben akár el is lehet menni vagy bejönni). Mindenkit várnak március 13-tól, szerdánként Kolozsváron, a Szentegyház utca 7 szám alatt, a Boldog Sára-teremben.

Nagyböjti lelkigyakorlat Temesváron
A temesvár-szabadfalui római katolikus plébániatemplomban március 14-17. között nagyböjti lelkigyakorlat lesz. Az elmélkedéseket Mátyás Károly, székelyudvarhelyi főesperes-plébános tartja, 14-én, 15-én és 16-án délután fél négy órától, március 17-én, vasárnap pedig a délelőtt fél tíz órakor kezdődő szentmisék keretén belül.

Kneipp-hétvége Tusnádfördőn
„A test a lélek menedékháza, mindkettő függ a másiktól; ha csak az egyiknél hiány lép fel, már az egész lélek beteggé válhat, és a szellem is szenved” Ezekkel a gondolattokkal hívják és várják az érdeklődőket március 20 és 21 között a Tusnádfürdőn szervezett Kneipp-hétvégére. Test, lélek és szellem egységének hosszú- távú megőrzésének módjába nyerünk együtt betekintést, tudomást szerezve a Kneipp- terápia öt alappilléréről. A program keretében főként a vizes-alkalmazások megtapasztalására, elsajátítására lesz lehetőség. További információk kérhetők Péter Mária Imelda mallersdorfi ferences nővértől a mimeldan@gmail.com e-mail címen.

Nagyböjti lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Március 22 és 23-ka között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban “Élj, szeress, álmodj, higgy!” címmel nagyböjti lelkigyakorlat lesz azoknak, akik közel érzik magukhoz a ferences lelkiséget, ahol a bűnbánat, öröm és szeretet találkozik. A lelkigyakorlatra előzetes bejelentkezés szükséges március 20-ig a 0266-210537 és a 0755-489743-as telefonszámokon, vagy a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzés Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely ad otthont a negyedik alkalommal megszervezésre kerülő nyolc hétvégéből álló Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzésnek. Az első találkozásra március 29-31-ke között kerül sor. Jelentkezni március 22.-ig lehet a tsz.fif.ma   honlapon. Bővebb információk a 0746 239738-ss telefonszámon kaphatók.

Időjárás: Tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat 27 megye hegyvidéki térségére sárga riasztást adott ki az erős szél miatt. A figyelmeztetés ma délutánig érvényes. Az előrejelzések szerint a hegyekben 80-90 km/óránál nagyobb sebességgel fúj a szél, a Keleti- és a Déli-Kárpátokban akár 100-120 km/órás széllökésekre is számítani lehet. 1800 méter fölötti magasságban havazás, hóvihar várható.
A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Maros, Hargita, Neamţ, Bákó, Vrancea, Kovászna, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Szeben, Vâlcea, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Krassó-Szörény,Temes, Arad, Bihar, Fehér, Kolozs és Szilágy megyét érinti.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 11.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a székelyszentléleki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

40 nap az életért Kolozsváron
Ma kezdődik és április 14.-ig tart a 40 nap az életért  mottójú kampány, melynek során az abortusz ellen imádkoznak, böjtölnek és csendesen őrt állnak különböző felekezetek és nemzetek tagjai Kolozsváron. A böjttel, imádsággal egybekötött virrasztás a Mikó és Trefort utca kereszteződésénél zajlik. Aki teheti, kapcsolódjon be.

Meseterápia Kolozsváron
Kolozsváron a Szentegyház utca 7/1 szám alatt délután öt órától meseterápiát tart Homa Ildikó piszichológus, szociális testvér, valamint Szép Mónika és Székely Beáta pedagógusok. Előzetes bejelentkezés szükséges a meseterapia.kolozsvar@gmail.com e-mail címen.

Jegyeskurzus Kolozsváron
Második alkalommal tart jegyeskurzust Homa Ildikó SSS, pszichológus és Szőcs Csaba szászfenesi plébános együtt járó pároknak, jegyeseknek, akik az önismeret és egymás jobb megismerésének útján szeretnének előre haladni.
A csoport a kolozsvári Szent Mihály-plébánián indul és hat héten át, hétfőnként, este 8-tól találkozik, ma lesz az első alkalom. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. A jelentkezési lapot a romkat.ro oldalon  találják.

Továbbképző tanfolyam világi munkatársaknak
A temesvári Püspökség szervezésében március 15-17. között a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban továbbképző tanfolyamot tartanak mindazoknak a világi munkatársaknak, akik a plébániákon különböző liturgikus feladatokat látnak el. A kurzus keretében a jelenlévők előadásokon és műhelymunkán vesznek részt. A képzés központi témája az egyház és a küldetés. A program március 15-én, pénteken 17 órakor kezdődik és vasárnap délben ér véget. A továbbképző keretében március 16-án, szombaton 17 órakor a temesvár-erzsébetvárosi templomban Pál József Csaba megyéspüspök szentmisét mutat be. 

Lelkinap az egészségügyben dolgozóknak Csíkszeredában
Lelkinapot tartanak az egészségügyben dolgozóknak Csíkszeredában, a Szent Imre Ifjúsági Központban március 16.-án szombaton délelőtt kilenc órai kezdettel. Meghívott előadók: Bíró István református lelkész, Dánél Mária Francesca nővér, valamint Simó Gáspár a csíkszeredai Segítő Mária-gimnázium tanára és lelki vezetője. Jelentkezni március lehet 13.-ig András Editnél a 0749 304 731-es vagy a Nagy Zelmánál a 0746 138 763-as telefonszámokon. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Nagyböjti lelkigyakorlat Temesváron
A temesvár-szabadfalui római katolikus plébániatemplomban március 14-17. között nagyböjti lelkigyakorlatra kerül sor. Az elmélkedéseket Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes-plébános tartja március 14-én, 15-én és 16-án délután fél négy órától, március 17-én, vasárnap pedig a délelőtt fél tíz órakor kezdődő szentmisék keretén belül.

Kneipp-hétvége Tusnádfördőn
„A test a lélek menedékháza, mindkettő függ a másiktól; ha csak az egyiknél hiány lép fel, már az egész lélek beteggé válhat, és a szellem is szenved” Ezekkel a gondolattokkal hívják és várják az érdeklődőket március 20 és 21 között a Tusnádfürdőn szervezett Kneipp-hétvégére. Test, lélek és szellem egységének hosszú- távú megőrzésének módjába nyerünk együtt betekintést, tudomást szerezve a Kneipp- terápia öt alappilléréről.  A program keretében főként a vizes-alkalmazások megtapasztalására, elsajátítására lesz lehetőség. További információk kérhetők Péter Mária Imelda mallersdorfi ferences nővértől a mimeldan@gmail.com e-mail-címen.

Nagyböjti lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Március 22 és 23-ka között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban “Élj, szeress, álmodj, higgy!” címmel nagyböjti lelkigyakorlat lesz azoknak, akik közel érzik magukhoz a ferences lelkiséget, ahol a bűnbánat, öröm és szeretet találkozik. A lelkigyakorlatra előzetes bejelentkezés szükséges március 20-ig a 0266 210 537 és a 0755 489 743-as telefonszámokon, vagy a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzés Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely ad otthont a negyedik alkalommal megszervezésre kerülő nyolc hétvégéből álló Teljes Szívvel ifjúsági vezetőképzésnek. Az első találkozásra március 29-31-ke között kerül sor. Jelentkezni március 22.-ig lehet a tsz.fif.ma   honlapon. Bővebb információk a 0746 239738-ss telefonszámon kaphatók.

Időjárás: Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat 27 megye hegyvidéki térségére sárga riasztást adott ki az erős szél miatt. A figyelmeztetés ma délutánig érvényes. Az előrejelzések szerint a hegyekben 80-90 km/óránál nagyobb sebességgel fúj a szél, a Keleti- és a Déli-Kárpátokban akár km/órás széllökésekre is számítani lehet. 1800 méter fölötti magasságban havazás, hóvihar várható.
A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Maros, Hargita, Neamţ, Bákó, Vrancea, Kovászna, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Szeben, Vâlcea, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Krassó-Szörény,Temes, Arad, Bihar, Fehér, Kolozs és Szilágy megyét érinti.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 11.

About the author

maradmin

Leave a Comment