2019. március 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Idei évünk mottója, ahogy azt naptárunkon is megtalálják, Személyes együttlét a szentségi Jézussal. Ebben próbálunk előre haladni, illetve elmélyülni. Márciusi tematikus napunk vezérgondolata: az eucharisztia áldozat és felajánlás. Ebben az áldozatban Krisztus keresztáldozatába kapcsolódunk. Ebben az áldozatban felajánljuk önmagunkat. Felajánljuk, hogy semmink sincs, mit nem Istentől kaptunk volna. A felajánlásban Isten imádása valósul meg. A felajánlásban az a szeretet nyilvánul meg, amely a szeretetnek ajándékozni akar. Ez pedig áldozat, melynek végtelen ereje van! Ezen gondolatokról beszélgetünk, elmélkedünk mai tematikus napunk során. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a  székelylengyelfalvi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Nagyböjti virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban a nagyböjt folyamán minden péntekén este tíz órától virrasztást tartanak, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. Rádiónk csak az első pénteki és a nagypénteki virrasztásokat  közvetíti élő adásban.  

Nagyböjti triduum és lelkinap a kolozsvári ferenceseknél
Március 15-17. között a kolozsvári ferences templomban nagyböjti lelkigyakorlatot tart P. Kakucs Béla Szilveszter OFM, esztelneki templomigazgató. A szentmisék időpontjai pénteken, szombaton délután 6 óra, vasárnap reggel 9 és délelőtt 12 óra. Március 16-án, szombaton reggel 9 órakor egész napos lelkinap van. Érdeklődni a 0746-774701-es telefonszámon lehet.

Lelkinap az egészségügyben dolgozóknak Csíkszeredában
Lelkinapot tartanak az egészségügyben dolgozóknak Csíkszeredában, a Szent Imre Ifjúsági Központban március 16-án szombaton délelőtt kilenc órai kezdettel. Meghívott előadók: Bíró István református lelkész, Dánél Mária Francesca nővér, valamint Simó Gáspár a csíkszeredai Segítő Mária-gimnázium tanára és lelki vezetője. Jelentkezni még a mai nap folyamán lehet András Editnél a 0749 304731-es vagy Nagy Zelmánál a 0746 138763-as telefonszámokon. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Bibliás találkozó Szatmárnémetiben
A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája idén tavasszal is megszervezi a közös, regionális szintű bibliás találkozót, melyen ez alkalommal Jézus és anyja, Mária kapcsolatát vizsgálják meg. Két, a János evangéliumából vett szentírási rész által tekintenek rá, hogyan alakult az időben a kapcsolat anya és fia között, megfigyelve azt is, hogyan válik Mária maga is tanítvánnyá.
A találkozón, mely március 16-án, délelőtt tíz órától, a Szentlélek plébánia Merk Mihály termében kezdődik Vojtku László plébános tart előadást. A szentírási részeket  különböző módszerekkel, csoportos és egyéni megközelítésekkel dolgozzák majd fel. A rendezvényre várnak minden érdeklődőt.

Kneipp-hétvége Tusnádfördőn
„A test a lélek menedékháza, mindkettő függ a másiktól; ha csak az egyiknél hiány lép fel, már az egész lélek beteggé válhat, és a szellem is szenved” Ezekkel a gondolattokkal hívják és várják az érdeklődőket március 20 és 21 között a Tusnádfürdőn szervezett Kneipp-hétvégére. Test, lélek és szellem egységének hosszú- távú megőrzésének módjába nyerünk együtt betekintést, tudomást szerezve a Kneipp- terápia öt alappilléréről. A program keretében főként a vizes-alkalmazások megtapasztalására, elsajátítására lesz lehetőség. További információk kérhetők Péter Mária Imelda mallersdorfi ferences nővértől a mimeldan@gmail.com e-mail címen.

Nagyböjti lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Március 22 és 23-ka között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban “Élj, szeress, álmodj, higgy!” címmel nagyböjti lelkigyakorlat lesz azoknak, akik közel érzik magukhoz a ferences lelkiséget, ahol a bűnbánat, öröm és szeretet találkozik. A lelkigyakorlatra előzetes bejelentkezés szükséges március 20-ig a 0266 210 537 és a 0755 489 743-as telefonszámokon, vagy a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Új Élet Krisztusban
A kolozsvári Szent András Evangelizációs Iskola, “Új Élet Krisztusban” mottóval, kurzust tart április 5-7. között Kolozsváron a Szent Mihály Nőszövetség termében.
Bővebb információk és jelentkezés Imre Editnél a 0741-114036-os telefonszámon lehetséges. Bejelentkezési határidő március 24-ig lehet.

Időjárás: A hidegfront következtében, a hét végéig hidegre kell számítani. Ezt követően felmelegedés várható.  Helyenként eső, a hegyvidéken havas eső is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, északon erős lökések kísérhetik. Sokfelé fagyos a hajnal, délután 5-11 fokra készülhetünk. Kettős fronthatás érvényesül.

MRE – Hírszolgálat, 2019. március 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment