2019. március 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Könyvbemutató Kolozsváron
Ma délután öt órától Kolozsváron, a Nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében ismerhetik meg a Fényszikrák és a Határtalan együttérzés című köteteket, melyeket a nemzetközileg elismert lelkiségi író, amerikai szerzetesnő, Joyce Rupp írt. A könyveket Bereczki Szilvia segítőnővér és Szőcs Csaba plébános, a Verbum kiadó igazgatója mutatják be. Várnak minden érdeklődőt.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Erdőszentgyörgyön, holnap pedig Etéden tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében Belényesen és Szilágynagyfaluban lesz a híveknek bekapcsolódni az örökös szentségimádásba.
Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Ifjúsági szentmise Uzonban és Temesváron
Holnap, március 3-án az Ifjúság vasárnapján, az uzoni plébániatemplomban délelőtt tíz órától ifjúsági szentmise lesz, amelyet fiatalok tanúságtétele és szentségimádás követ. 
A temesvár-erzsébetvárosi templomban folytatva az előző évek hagyományát, minden hónap első vasárnapján ifjúsági szentmisét celebrálnak. Március 3-án, holnap délután hat órakor kezdődő szentmisén a temesvár-józsefvárosi ifjúsági kórus énekel.

Templom megáldása Baromlakán
Március 3-án, holnap délelőtt 11 órakor Böcskei László megyéspüspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a felújított baromlaki plébániatemplomot. Várják a híveket a közös ünneplésre, hálaadásra. 

Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására
A gyulafehérvári főegyházmegyében immár hagyomány, hogy farsang utolsó vasárnapja az ifjúság vasárnapja. Ezen a napon a főegyházmegye templomaiban gyűjtést szerveznek a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) rendezvényeinek támogatására. A FIF küldetése a fiatalokat arra irányítani, hogy hitüket megvalló és a társadalomban hivatásukat tudatosan megélő felnőttekké váljanak. Mindezt képzések és rendezvények által teszik, mint pl. a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, a Teljes Szívvel vezetőképzések, vagy a Resurrexit, a zenecsoportok találkozója. Jakubinyi György érsek körlevelében bátorít mindenkit, hogy járuljanak ezek megvalósulásához, és az Ifjúság Vasárnapján, holnap támogassák a FIF szolgálatát perselyadományaikkal! A gyűjtést meghirdető érseki felhívás a RomKat.ro oldalon olvasható. 

Fogadalmi triduum Nagyváradon
A Nagyvárad-Újvárosi Szent László plébánián ősi fogadalmi szentségimádást és triduumot tartanak minden évben a hamvazószerda előtti utolsó farsangi napokon. Idén március 3-5 között lesz megtartva a triduum. Mindhárom nap délután öt órától szentségimádás, majd hat órától szentmise lesz. Meghívott szónok Pálos István, Várad-Szőllősi plébános. Várnak mindenkit a közös imára, engesztelésre.

Nyílt napok Marosvásárhelyen
Március 4-én a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc római katolikus teológiai líceumban nyílt napot tartanak azon szülők számára, akiknek gyermekei ősszel előkészítő osztályba mennek. Hívják és várják a szülőket hétfőn délután öt és este hét óra között. 

Jegyeskurzus Sepsiszentgyörgyön és Csíkszentgyörgyön
Március 5-én, kedden este hét órakor jegyeskurzus indul Sepsiszentgyörgyön, Krisztus Király plébánián a házasságkötésre készülő fiatalok számára. Jelentkezni személyesen a plébánia irodájában lehetséges. 
Jegyeskurzust tartanak Csíkszentgyörgyön is nagyböjt csütörtökein este hét órai kezdéssel. Rendszerint a családos csoport segítségével zajlanak ezek az alkalmak, amelyek nem csak előadásokat, de filmnézéseket és beszélgetéseket is magukban foglalnak. Várják ide is a jegyeseket!

Nagyböjti lelkigyakorlat Tasnádon
„Tegyetek meg mindent amit mond!” mottóval máriás lelkületű nagyböjti lelkigyakorlat lesz Tasnádon március 7-9 között. A lelkigyakorlat folyamán lesz gyóntatás, mindhárom nap szentmise, valamint találkozások különböző csoportokkal: családosok, hittanosok, nőszövetség, egyháztanácsosok. A lelkigyakorlat vezetője Bărbuț Péter, a nagyváradi Szent József templom plébánosa lesz.  

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután hat órától bekapcsolódunk az ünnepélyes Mária-köszöntőbe, holnap pedig két szentmisét közvetítünk: délelőtt tizenegy órától Székelyvarságról, délután hat órától pedig a csíksomlyói kegytemplomból.

Időjárás: Ma mínuszokkal indult a reggel. Napközben főként nyugaton alakulhatnak ki záporok, az Erdélyi medence térségében havas eső, gyenge havazásra is számítani kell. Változóan felhős lesz az ég, több napsütés keleten ígérkezik. Az északias szelet élénk lökések kísérhetik. Délután 2-9 fok várható. 
Holnap is változóan felhős időre van kilátás. Gyenge eső, záporok főként a nyugati országrészben alakulhatnak. A nyugati, délnyugati szél élénk, erős lesz.

MRE – Hírszolgálat, 2019. március 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment