2019. március 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Zetelakán, holnap pedig Székelyvarságon tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Bélfenyéren és Gálospetriben lesz a híveknek lehetősége az örökös ssszentségimádásába bekapcsolódni. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Menet az életért Nagyváradon
A keresztény felekezetek támogatásával ma délután a házasság, a család és a magzat védelmében újra megszervezik a Menet az életért elnevezésű ökumenikus felvonulást, amely délután három órakor veszi kezdetét a Szent László téren. A menet a sétáló utcán halad végig, megáll a Barátok Temploma előtt, majd az ortodox székesegyház irányába indul tovább, ahol közös imával ér véget.

Találkozás Baricz Lajos pap-költővel Székelyszentkirályon
Baróti Csaba plébános meghívására a székelyszentkirályi kultúrotthonban, ma délután három órától Baricz Lajos marosszentgyörgyi pap-költővel és könyveivel ismerkedhetnek az érdeklődők. Az eseményen közreműködik a marosszentgyörgyi Szent Cecília együttes és Nagy Levente.

Gyümölcsoltó Boldogasszony-napi búcsúk
A gyukafehérvári egyházmegyében a gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kápolnájának búcsúján az ünnepi szentmisét hétfőn, március 25-én, reggel 9 órától tartják. A szentbeszédet Pál József-Csaba temesvári megyés püspök tartja.
Árkoson, az Irgalmasság Anyja kismamaotthon búcsúünnepén március 25-én, délután négy órakor kezdődik a szentmise. A szentbeszédet Brassóból, Puvak Marian OFM tartja.
A nagyváradi egyházmegyében rádiónk hétfőn ünnepli 13. születésnapját, stúdiónk kápolnájának titulusa Gyümölcsoltó Boldogasszony. A szentmise, amelyet élő adásban közvetítünk, március 25-én, délután 3 órakor kezdődik. Főcelebránsa és szónoka Fodor József nagyváradi általános helynök. Szeretettel várjuk önkénteseinket és hallgatóinkat, hogy kapcsolódjanak be a szentmisébe.

Előadás Márton Áronról Marosvásárhelyen
Március 25-én hétfő délelőtt tíz órától Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 80. évében Erdély szentéletű püspökéről tart képekkel, eredeti hangfelvételekkel, filmrészletekkel gazdagított előadást a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban. Egyben bemutatja a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást a püspök életéről és az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetet. Várnak minden érdeklődőt.

Koncertkörút a jótékonyság jegyében
Bőjte Csaba ferences atya és a Nem adom fel együttes jótékonysági koncertkörútra indulnak március 25-28 között, melynek keretében Csaba testvér elmélkedéseit és a sérült fiatalokból álló együttes koncertjét hallgathatják meg.  Március 25-én Székelyudvarhelyen a Rákóczi centerben délután hat órától, március 26-án Gyergyószentmiklóson a Szent István plébánián este hét órától, március 27-én Csíkszeredában  a Csíki moziban délután hat órától és végül március 28-án Máréfalván a kultúrotthonban este hét órától hallgathatják meg őket. A koncertek teljes bevételét az épülő Összefogás Háza Rehabilitációs központnak ajánlják fel. Szeretettel várnak mindenkit a koncertekre.

Bevezetés az okoseszközök használatába
A KALOT Egyesület okostelefon- és tabletfelhasználó tanfolyamot indít idősödők számára. A képzés mindazok számára hasznos, akik szeretnének megbarátkozni az okos eszközök – telefon, tablet – használatával, akik betekintést szeretnének nyerni a digitális technológia nyújtotta új kommunikációs, tájékozódási, szórakozási és ügyintézési módokba, lehetőségekbe. A tanfolyam április 1-től kezdődően, 7 héten át tart és heti 6 órás foglalkozást tartalmaz. Érdeklődni és jelentkezni a 0758-840279-es telefonszámon (8-12 óra között), vagy az kepzesek@kalot.ro e-mail címen lehet március 29-ig. A foglalkozásokhoz saját oktostelefon, tablet szükséges. A helyek száma korlátozott!

Imalánc papokért és szerzetesekért
A gyulafehérvári egyházmegyében a hivatás évében arra hívják meg a híveket, hogy imáikkal támogassák azokat, akik a papi és szerzetesi hivatást vállalták. Szükségük van az imára, hogy hivatásukban megerősödjenek és kitartsanak. Ennek érdekében arra kérik a kedves híveket, hogy vállaljanak imát egy-egy papért vagy szerzetesért, bekapcsolódva ebbe a közös imahálóba. Az imát vállaló személy egy pap vagy szerzetes keresztnevét fogja megkapni, akiért naponta elvégez egy Miatyánkot és egy rövid fohászt. Jelentkezni lehet a plébániákon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap délelőtt tíz órától közvetítünk szentmisét a nagyváradi Szent József templomból, délután hat órakór pedig a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomból.

Időjárás: A hét végén az ország nagy részén napos, derült időre számíthatunk, csak néhol takarhatják el fátyolfelhők a napot, de csapadék nem várható. Ma délutánra 16-20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2019. március 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment