2019. március 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a székelykeresztúri templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

24 óra az Úrért
Szentatyánk, Ferenc pápa buzdítására idén is megszervezik a 24 órát az Úrért elnevezésű kezdeményezést március 29-én és 30-án. Ennek keretében szentségimádások, imaórák, bűnbánati liturgiák és hosszabb időtartamú gyónási alkalmak lesznek a négy egyházmegye különböző templomaiban.
Az ájtatosságba a Mária Rádió is bekapcsolódik. Ma délelőtt tíz órától szentmisét, majd szentségimádást közvetítünk a rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájából, majd este tíz órától szombat reggel fél hétig a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomból éjszakai virrasztást közvetítünk. A virrasztás keretében Karácson Tibor, rádiónk műsorigazgatója hirdet igét.

Nagyböjti lelkinapok Oroszhegyen
Az oroszhegyi plébániatemplomban március 29-31 között nagyböjti lelkigyakorlatot tart Tamás Barna jezsuita atya Marosvásárhelyről. Ma és holnap a szentmisék délután öt órakor kezdődnek, vasárnap pedig reggel 9 és délelőtt 11 órakor.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, ma délután hat órától Dr. Sebestyén Péter: Sarkalatos erények címmel tart előadást a városháza gyűléstermében Csíkszeredában. Minden érdeklődőt várnak.

Jézus lábainál ülve
Március 30-án, szombaton Marosvásárhelyen a Remeteszegi Szent Család plébánián, nagyböjti imanapot tart a Marosvásárhelyi Imádság Háza reggel fél tíztől. Az imanapon, melynek mottója, Jézus lábainál ülve, tanításokkal, dicsőítésekkel, közös és személyes imaidőkkel várnak minden érdeklődőt!

Nők nagyböjti lelkinapja Sepsiszentgyörgyön
Március 30-án szombaton délután 3 órától Sepsiszentgyörgyön a nők részére nagyböjti lelkinapot tartanak a Szent József-plébániatemplomban. Hívják és várják a nőket a város egész területéről.

Filmklub Szatmárnémetiben
A Szentlélek plébánia szervezésében újabb vetítés lesz Szatmárnémetiben március 30-án, szombaton este hét órától a plébánia Kolping termében. A résztvevők az Apa-sorozatok folytatásaként Az élet szép című olasz drámát nézhetik meg. Minden érdeklődőt várnak.

Lelkigyakorlatos túra
Július 13-19 között Both Vanda és Vormair Emese kíséretével lelkigyakorlatos túrát szerveznek az Ausztriai Tragössbe. Teljes csendben, a természet szépségében, Isten jelenlétében, testünk és lelkünk lehetőségeivel és határaival túrázva, életünkkel imádkozva ez a túra célkitűzése. Szállás 2-4 fős lakásokban lesz, a túrák közepes, néha nehéz jellegűek. Jelentkezni és érdeklődni március 30-ig lehet a vormairemese@gmail.com e-mail címen.

Ifjúsági zenecsoport-vezető képzés
A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség a Teljes Szívvel elnevezésű képzések részeként zenecsoportvezető-képzést indít a gyulafehérvári főegyházmegyében szolgáló zenecsoportok számára. A képzéssorozat öt, nem egymást követő hétvégén lesz megtartva és vizsgával zárul. Az első találkozó április 5-7. között lesz Csíksomlyón. Várnak minden gyulafehérvári főegyházmegyében szolgáló zenecsoport-vezetőt. Jelentkezni március 31-ig lehet. Bővebb információ az office@fif.ma e-mail címen vagy a 0741-497 543-as telefonszámon kapható. Részletek a mai déli magazinban.

Önkéntes találkozók
Hamarosan elkezdődnek az áprilisi önkéntes találkozók, melyekre szeretettel várunk mindenkit. Április 1-én, hétfőn délután hat órától Nagyváradon a rádió épületében lesz a találkozó. Április 3-án, szerdán délután fél öt örától  Kolozsváron a stúdióban. Április 4-én csütörtökön délelőtt 11-től Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban majd délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban várjuk önkénteseinket. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük önöket.

Gyógyító lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Április 5-7. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, gyógyító lelkigyakorlatot tart Hajlák Attila-István segédlelkész “Uram, sebezz és gyógyíts kedved szerint, csak el ne múljék rólam kezed nyoma” mottóval. Várják mindazokat, akik kiutat keresnek a veszteségekből, gyász, lelki sebek, fájdalmak gyógyulásához. Szól azoknak, akik a reményt, megújított életcélt keresik, hogy újra teljes, szabad, örömteli életet élhessenek. Előzetes bejelentkezés szükséges április 2-ig. Bővebb információ a 0266-210 537 és a 0755-489 743-as telefonszámokon kapható.

Időjárás: A napos időt többfelé zavarhatják meg felhők, de csak délkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge futó zápor, míg délnyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre. Hajnalban kevesebb helyen fordult elő fagy, délután pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, 13-16 fok várható. A hétvégére ragyogó tavaszi időjárás igérkezik, szombaton és vasárnap is napos, meleg időben lesz részünk.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment