2019.március 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Írópályázat: Ferenc pápa Csíksomlyón témában A Székelyudvarhely-szombatfalvi plébánia rajz- és írópályázatot hirdetett 0–VIII. osztályos tanulók számára Ferenc pápa csíksomlyói látogatása témájában. A rajzpályázathoz a 0-IV osztályosok A4-es papírra, míg az V-VIII osztályosok A3-as méretű papírra kell elkészítsék a munkákat. Az írópályázathoz pedig 1500-3000 karakter terjedelmű történettel vagy esetleg verssel lehet benevezni. Az alkotásokat március utolsó napjáig kell beküldeni a plébániára. Eredményhirdetés virágvasárnap lesz a déli fél 12 órakor kezdődő szentmisén.

Nők nagyböjti lelkinapja Sepsiszentgyörgyön Ma délután 3 órától Sepsiszentgyörgyön a nők részére nagyböjti lelkinapot tartanak a Szent József-plébániatemplomban. Hívják és várják a nőket a város egész területéről.

Filmklub Szatmárnémetiben A Szentlélek plébánia szervezésében újabb vetítés lesz Szatmárnémetiben ma este hét órától a plébánia Kolping termében. A résztvevők az Apa-sorozatok folytatásaként Az élet szép című olasz drámát nézhetik meg. Minden érdeklődőt várnak.

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Atyhában, holnap pedig Székelypálfalván tartják az örökös szentségimádási napot. A szatmári egyházmegyében holnap a máramarosszigeti templomban kapcsolódhatnak a hívek az örökös szentségimádásba. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Önkéntes találkozók Jövő héten elkezdődnek az áprilisi önkéntes találkozók. Április 1-jén, hétfőn délután hat órától Nagyváradon a rádió épületében lesz a találkozó. Április 3-án, szerdán délután fél öt örától Kolozsváron a stúdióban. Április 4-én csütörtökön délelőtt 11-től Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban majd délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban várjuk önkénteseinket. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük önöket.

A Szent Cecília kórus és zenekar Gyergyószentmiklóson Április 2-án, kedden este hét órai kezdettel a kolozsvári Szent Mihály-templom Szent Cecília kórus és zenekar koncertet tart a gyergyószentmiklósi Művelődési Ház színháztermében. Műsoron Ruzitska György Missa no.I. című műve. Vezényel Potyó István kántor, karnagy. Mindenkit szeretettel várnak.

Könyvbemutató Nagyváradon A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében a püspöki palota dísztermében április 3-án, délután 5 órától bemutatják Agata Chifor művészettörténész A barokk Nagyvárad című kötetének II. bővített, átdolgozott kiadását. A kiadványt Aurel Chiriac művészettörténész, a Körösvidéki Múzeum igazgatója, valamint Emődi Tamás műépítész-művészettörténész ismertetik.

Nagyböjti ifjúsági lelkinap Székelyudvarhelyen „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük” mottóval tartják a székelyudvarhelyi főesperesi kerület 14 és 22 év közötti fiataljainak nagyböjti lelkinapját április 6-án. A program délelőtt fél tíz órakor kezdődik. Meghívott előadó Majoros Máté.

Zarándoklat a Balkán-félszigetre A Szatmári Római Katolikus Püspökség idei első zarándoklata május 25 és 29-ke között a Balkán-félsziget kegyhelyeit és látványosságait járja végig. Május 25-én hajnalban van az indulás és már estére Medjugorje térségébe érnek. Jelentkezni április 12-ig lehet Mekker Enikőnél a 0261-714 955 vagy a 0744-483 444 telefonszámokon.

Gyógyító lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen Április 5-7. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, gyógyító lelkigyakorlatot tart Hajlák Attila-István segédlelkész “Uram, sebezz és gyógyíts kedved szerint, csak el ne múljék rólam kezed nyoma” mottóval. Várják mindazokat, akik kiutat keresnek a veszteségekből, gyász, lelki sebek, fájdalmak gyógyulásához. Szól azoknak, akik a reményt, megújított életcélt keresik, hogy újra teljes, szabad, örömteli életet élhessenek. Előzetes bejelentkezés szükséges április 2-ig. Bővebb információ a 0266-210 537 és a 0755-489 743-as telefonszámokon kapható.

Hétvégi szentmiseközvetítések Holnap délelőtt 11 órától Marosvásárhelyről, a Szent Imre Kollégiumból közvetítünk szentmisét, délután pedig Nagyváradról, a Székesegyházból. Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy ma éjjel áttérünk a nyári időszámításra, vegyék figyelemben ezt a szentmisék, és egyébb műsorok kezdési időpontjánál.

Időjárás: Újabb meleg hétvége elé nézünk. Ma és holnap is napos, meleg időben lesz részünk. A légmozgás mindenütt gyenge, mérsékelt marad. Ma 14-18, holnap 18-20 fokos melegre készülhetünk. Ma legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék továbbra sem várható.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 30.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment