2019. március 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Nyílt napok Marosvásárhelyen
Ma délután öt órától hét óráig a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc római katolikus teológiai líceumban nyílt napot tartanak. Hívják és várják azokat a szülőket, akiknek gyermekei ősszel kezdik az előkészítő osztályt.

Farsangi ünnepség Gyergyószentmiklóson
Március 5-én, húshagyó kedden farsangi mulatságot tartanak a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában délután fél három órától, amelyre szeretettel várják a hozzátartozókat, barátokat és a munkatársakat. Fellépnek az Őszirózsa nyugdíjas klub tagjai, az otthon Pacsirta énekesei és a Napraforgó néptáncegyüttes. A talpalávalót Fülöp Zoltán húzza. Lesz fánk, bor, tombola és fergeteges hangulat.

Előadás Kolozsváron
A pápalátogatásra készülve Kolozsváron Csiszár Klára pasztorálteológus, egyetemi tanár tart előadást Ferenc pápa teológiája címmel Kolozsváron, holnap délután öt órától. Várnak minden érdeklődőt a Nőszövetség Szentegyház (I. Maniu) utca 2. szám alatti dísztermében.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Rádiónk székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjeli imavirrasztás van, melynek keretében éjjel 11 órától szentmisét mutatnak be. Hívunk együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A kápolnában egyébként minden reggel 8 órától este 8 óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várjuk az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Nagyböjti szentségimádás Marosvásárhelyen
A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban hamvazószerdától kezdődően egész nagyböjt folyamán állandó szentségimádást tartanak naponta 8-17 óra között. Várják a híveket, kapcsolódjanak be az imába, használják ezt a lehetőséget az elcsendesedésre, engesztelésre.

40 nap az életért Kolozsváron
Március 6-án, szerdán, újból kezdetét veszi a 40 nap az életért címet viselő akció Kolozsváron, amely során az abortusz ellen imádkoznak, böjtölnek és csendesen őrt állnak különböző felekezetek és nemzetek tagjai. A böjttel, imádsággal egybekötött virrasztás a Miko (Clinicilor) utca és Trefort (Victor Babeș) utca kereszteződésénél zajlik. Várnak mindenkit, aki szívesen vállal imát az élet védelméért.

Belső iránytű Gyergyószentmiklóson
Újra indul a Belső iránytű előadássorozat Gyergyőszentmiklóson, a Szent István plébánián. Március 8-án, pénteken este hét órától Sófalvi Szabolcs, marosszentgyörgyi polgármester tart előadást Egy polgármester belső iránytűje címmel. Minden érdeklődőt várnak.

Nagyböjti lelkigyakorlat Székelyvarságon
Március 8-10 között nagyböjti lelkigyakorlat lesz a székelyvarsági egyházközségben Bátor Botond pálos atya vezetésével. Péntek délben a pedagógusoknak, szombaton a fiataloknak lesz külön program, délután pedig mindkét nap fél hattól lesz gyóntatás, hat órától pedig szentmise és elmélkedés. Vasárnap a reggel kilenc órától kezdődő szentmisében lesz a záró elmélkedés, de délben 12 órától Sólyomkőn is lesz szentmise.

Kárpát-medencei Háló lelkigyakorlat Máriapócson
„Szólj Uram, hallja a te szolgád!” mottóval március 16. és 17. között Kárpát-medencei lelkigyakorlatra hívják és várják a hálósokat Máriapócsra, a Szűzanya lábához egy kicsit együtt lelassulni, elcsendesedni, és az Isten hangjára figyelni a nagyböjti időszakban. A lelkigyakorlatot Pakot Géza jezsuita atya vezeti, a péntek esti ráhangolódást Vass Csaba lazarista, a vasárnap délelőtti programot pedig Szabó Ervin nagyváradi plébános. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni március 8-ig lehet a romkat.ro oldalon található űrlap kitöltésével. További információkért érdeklődni lehet Konrád Csongornál a konrad.csongor@gmail.com e-mail-címen vagy a 0770 297 210-es telefonszámon.

Plébániai munkatársak szakmai felkészítése önálló képzések megtartására
Csíkszentdomokoson, az Árpádházi Szent Margit Házban március 22-23-án és április 6-7-én felkészítő lesz lelkiségi csoportok vezetői, plébániai csoportok vezetői, valamint plébániai önkéntesek részére. Mottó: ,,Őrizd meg minden dologban a lélek szabadságát. Ne kacsintgass az emberek felé, hanem legyen a lelked annyira szabad, hogy mindig meg tudd tenni az ellenkezőjét is.”
Jelentkezés és bővebb információ a 0743-753494-es telefonszámon, vagy a darvas.piroska@yahoo.com e-mail-címen.

Időjárás: Ma tavasziasan meleg időre készülhetünk, csapadék napközben nem várható. Késő délután megnövekszik a felhőzet, estétől többfelé alakulhat ki eső, zápor. Délután 13-17 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 4.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a farkaslaki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Nyílt napok Marosvásárhelyen
Ma délután öt órától hét óráig a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc római katolikus teológiai líceumban nyílt napot tartanak. Hívják és várják azokat a szülőket, akiknek gyermekei ősszel kezdik az előkészít osztályt.

Jegyeskurzus Sepsiszentgyörgyön és Csíkszentgyörgyön
Március 5-én, kedden este hét órakor jegyeskurzus indul Sepsiszentgyörgyön, Krisztus Király plébánián a házasságkötésre készülő fiatalok számára. Jelentkezni személyesen a plébánia irodájában lehetséges.
Jegyeskurzust tartanak Csíkszentgyörgyön is nagyböjt csütörtökein este hét órai kezdéssel. Rendszerint a családos csoport segítségével zajlanak ezek az alkalmak, amelyek nem csak előadásokat, de filmnézéseket és beszélgetéseket is magukban foglalnak. Várják ide is a jegyeseket!

Lelkinap a Temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központban
A temesvári Püspökség alkalmazottai számára március 6-án, hamvazószerdán 9-14 óra között lelkinapot tartanak, amelynek programjában elmélkedés, kiscsoportos tevékenységek, gyónási lehetőség és szentmise szerepel. A lelki programot Pál József Csaba megyéspüspök és Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök vezeti.

Nagyböjti lelkigyakorlat Tasnádon
„Tegyetek meg mindent amit mond!” mottóval máriás lelkületű nagyböjti lelkigyakorlat lesz Tasnádon március 7-9 között. A lelkigyakorlat folyamán lesz gyóntatás, mindhárom nap szentmise, valamint találkozások különböző csoportokkal: családosok, hittanosok, nőszövetség, egyháztanácsosok. A lelkigyakorlat vezetője Bărbuț Péter, a nagyváradi Szent József templom plébánosa lesz.  

Jegyes hétvége Kézdivásárhelyen
Március 8-10 között lelki hétvégére várják a házasságra készülő fiatalokat és az új házasokat Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb plébánián. Kezdés március 8-án, pénteken délután hat órakor. Jelentkezni a 0742 698 166-os telefonszámon lehet.

FITT – Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozó
A ferencesek március 8-10 között Désen szervezik meg a Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozót HIVATÁS témában. A találkozó pénteken 19.00 órától kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget. Fiatalok jelentkezését várják 15 éves kortól egészen 38 éves korig. Regisztrálni a romkat.ro oldalon levő űrlap kitöltésével lehet. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail-címen, illetve a 0746774701-es (Tibor testvér) és 0753 173 263-as telefonszámokon (Hugó testvér).

Lelkigyakorlat szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út Konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) szervezésében a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban lelkigyakorlatot tartanak szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak. Érdeklődni és jelentkezni Mezei Hajnalnál, a Gyulafehérvári Caritas, KI-ÚT konzultációs program munkatársánál lehet március 11-én hétfőn, déli 12 óráig a 0737 300 980-as telefonszámon vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro e-mail-címen.

Kárpát-medencei Háló lelkigyakorlat Máriapócson
„Szólj Uram, hallja a te szolgád!” mottóval március 16. és 17. között Kárpát-medencei lelkigyakorlatra hívják és várják a hálósokat Máriapócsra, a Szűzanya lábához egy kicsit együtt lelassulni, elcsendesedni, és az Isten hangjára figyelni a nagyböjti időszakban. A lelkigyakorlatot Pakot Géza jezsuita atya vezeti, a péntek esti ráhangolódást Vass Csaba, a vasárnap délelőtti programot pedig Szabó Ervin nagyváradi plébános. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni március 8-ig lehet a romkat.ro oldalon található űrlap kitöltésével. További információkért érdeklődni lehet Konrád Csongornál a konrad.csongor@gmail.com e-mail-címen vagy a 0770 297 210-es telefonszámon.

Plébániai munkatársak szakmai felkészítése önálló képzések megtartására
Csíkszentdomokoson, az Árpádházi Szent Margit Házban március 22-23-án és április 6-7-én felkészítő lesz lelkiségi csoportok vezetői, plébániai csoportok vezetői, plébániai önkéntesek részére. Mottó: ,,Őrizd meg minden dologban a lélek szabadságát. Ne kacsintgass az emberek felé, hanem legyen a lelked annyira szabad, hogy mindig meg tudd tenni az ellenkezőjét is.”
Jelentkezés és bővebb információ a 0743753494-es telefonszámon, vagy a darvas.piroska@yahoo.com e-mail-címen.

Ifjúsági zarándoklat Csíksomlyóra
A szatmári egyházmegye ifjúsági irodája zarándoklatot szervez a pápalátogatásra 14 és 30 év közötti fiataloknak, akiknek nincs más lehetőségük részt venni az eseményen.  A részvételi díj a létszámtól függ, ami tartalmazza az utazást, két étkezést, egy éjszakás szállást. Jelentkezni március 8-ig lehet a plébániákon található jelentkezési űrlap kitöltésével és a 100 lejes előleg kifizetésével.

Időjárás: Ma tavasziasan meleg időre készülhetünk, csapadék napközben nem várható. Késő délután megnövekszik a felhőzet estétől többfelé alakulhat ki es zápor. Délután 13-17 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment