2019. november 01. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az esztelneki plébániatemplomban tartanak örökös szentség-imádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A Krisztus Király plébániatemplomban minden hónap első péntekén este 10 órától egész éjszakás virrasztást tartanak, melyet rádiónk élőben közvetít.

Imavirrasztás Temesváron
A temesvári püspökség keretében működő Ifjúsági Pasztorációs Iroda szervezésében ma a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban imavirrasztást tartanak délután 6 órától éjjel fél 2-ig. Várnak mindenkit a közös imára, engesztelésre.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban holnap tartják az elsőszombati ünnepélyes Mária köszöntőt. Székely-udvarhelyről, a Márton Áron térről autóbusz indul holnap délután fél 3 órakor. Jelentkezni Máyai Erzsébetnél lehet a 0740-617687-es telefonszámon. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Mága Zoltán koncertsorozata
A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar hegedűművész Erdély 11 városában tart jótékonysági koncertet. Minden településen a beérkezett adományokat, felajánlásokat a rászorulók megsegítésére fordítják.
Október 3-án vasárnap délután 4 órától a szászrégeni római katolikus templomban, este fél 8-tól pedig a marosvásárhelyi Gecse utcai református templomban tart koncertet. November 4-én hétfő délután 6 órától Kovásznán a belvárosi református templomban várja a zenekedvelőket. A további helyszínekről a későbbiekben értesítjük hallgatóinkat.

Szent Imre-napi búcsúk
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a máréfalvi Szent Imre-plébániatemplom búcsúját november 3-án, vasárnap tartják. A délután fél 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József püspök. A szentmisébe bekapcsolódhatnak rádiónk hullámhosszán.
Csíkszentimrén a plébániatemplom búcsúját szintén vasárnap délben a fél 1 órakor kezdődő szentmisén ünneplik. A homíliát Bálint István, a csíkszeredai Szent Ágoston plébánia segédlelkésze mondja.
A görgényszentimrei templom is vasárnap délután fél 1 órakor ünnepel. A szentmise szónoka Jánossi Imre zetelaki segédlelkész.
Nyárádmagyarósi Szent Imre-templom búcsúünnepét november 3-án, vasárnap délután 1 órától tartják. A szentmise szónoka Balla Imre, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia segédlelkésze.
Illyefalva filiájában, a szotyori templom búcsúját november 3-án ünneplik. A szentmise vasárnap délután 2 órakor kezdődik.
November 4-én, hétfőn van a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásában levő kápolna búcsúja. Az ünneplés délután 5 órától szentmisével kezdődik, szentbeszédet mond Both Dávid homoródkarácsonyfalvi plébános.
Gelencén a búcsút november 5-én, kedden délelőtt 11 órakor tartják. A szentmise szónoka Böjte Csaba OFM.
Petrozsényban a Szent Imre-kápolna búcsúja november 5-én, kedden délután 4 órakor kezdődik. A szentbeszédet Vornicu Cristinel vajdahunyadi segédlelkész tartja.
A Ditró-felszegi Szent Imre templom búcsús szentmiséje is november 5-én, kedden délután 4 órakor kezdődik. Az ünnepi szónok Simon Imre segesvári segédlelkész. A szentmise után orgonakoncertet tart Szakács György, a Debrecen Kistemplom-Ispotály református egyházközség lelkésze.
A gyulafehérvári Hittudományi Főiskola Szent Imre-kápolnájának búcsúján november 5-én, kedden este 6 órakor kezdődik az ünnepélyes szentmise. A szentbeszédet Jakkel Tamás diakónus mondja.
A marosvásárhelyi Szent Imre-templomban november 5-én, kedden az este 6 órakor kezdődő búcsús szentmise szónoka Ambrus Vilmos marosludasi főesperes-plébános. A szentmisén közreműködik a Cantuale énekegyüttes Nyilas Szabolcs vezetésével.

A jelen érzékelésének imái
November 8-a és 10-e között Nagyszokondra hívják a szemlélődő ima iránt érdeklődőket. A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodájának referense, Kujbus Márta vezetésével napi többszöri huszonöt perces imaidőkkel, a tapasztalatok megosztásával, a teljes csend megélésével telnek majd a napok, így igyekeznek majd megérteni és érzékelni, megtanulni a jelent. Jelentkezni a 0261 715 011-es vagy a 0757 050 923-mas telefonszámon lehet.

Időjárás: A mai napon nyugodt, de hűvös idő ígérkezik. Helyenként a gomolyfelhők mögül előbújhat a nap. Az éjjel folyamán és hajnalban is fagypont alá süllyedt a hőmérők higganyszála. Csapadék csupán délkeleten fordulhat elő. Hétvégétől fokozatos enyhülés várható, de vasárnaptól záporok is tarkíthatják az időjárást, viharossá fokozódik a délies szél.

MRE – Hírszolgálat, 2019. november 01.

About the author

majoros gabriella