2019. november 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az imecsfalvi plébániatemplomban tartanak örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden kapott kegyelemért!

Tematikus nap a Mária Rádióban
Ma tartjuk soron következő tematikus napunkat, melynek mottója: „Az eucharisztia élet a halálban, győzelem a szükségben.” Mennyi küzdelem és mennyi harc a lélek fejlődéséért. Csoda-e, ha kitör belőlünk néha a keserűség? De van győzelem a küzdelemben, van élet a halálban: Isten kegyelme Jézus Krisztus által, az Oltáriszentségben! Erről a témáról beszélgetünk a mai napon, tartsanak velünk Önök is!

Könyvbemutató Marosvásárhelyen
A 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretein belül, holnap délután 3 órakor, a Nemzeti Színház Ady Endre termében a „Szent László „régi” és „új” arcai Székelyderzstől Marosvásárhelyig. A Szent László király, Erdély védőszentje” és „A székelyderzsi unitárius templom” című könyvet mutatják be. A Kötetekről Barabás Kisanna, Hegedűs Enikő, Jánó Mihály és Szabó Tekla művészettörténészek, valamint Kiss Lóránd falkép restaurátor beszélgetnek. Moderátor Szőcs Csaba szászfenesi plébános, a kolozsvári Verbum kiadó igazgatója.

Párkapcsolati műhelyfoglalkozás
A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete háromalkalmas párkapcsolati műhelyfoglalkozást indított, Mészáros Andrea pszichoterapeuta vezetésével. Az interaktív műhely második része ma este 7 órakor kezdődik, amely során a párkapcsolatokról fognak beszélgetni. A belépő díj 10 RON, amellyel a fiókszervezet tevékenységeit támogatják a résztvevők. Regisztrálni lehet a romkat.ro oldalon.

Kiállítás és koncert Csíkszeredában
A Héttorony Fesztivál keretében a csíkszeredai Millenniumi templomban, november 20-án, szerdán az esti szentmise után, fél 7 órától megnyitják „Az Országépítő Kós Károly Egyesület tevékenységéről” című építészeti kiállítást. Ezt követően koncertet tart a magyarországi Szent Efrém Férfikar.

Gyógyító lelkigyakorlat
„A mennyország is megmozdul értem!” címmel gyógyító lelkigyakorlat lesz november 22-24 között gyászolóknak, gyógyíthatatlan betegeknek, lelki szárazságban lévőknek és mindazoknak, akik szeretnének közelebb kerülni a jó Istenhez, Hajlák Attila-István imecsfalvi plébános vezetésével, a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban. Előzetes bejelentkezés szükséges november 19-ig a 0266-210537-es vagy a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail- címen.

Lelkigyakorlat házaspároknak
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében lelkigyakorlatot tartanak házaspároknak intimitás-, szexualitás- és kapcsolatépítés tematikával a csíksomlyói Jakab Antal tanulmányi Házban. A lelkigyakorlat november 30-december 1 között zajlik, melynek vezetői Gorove László és Kriszta, 37 éve házas budapesti szakemberek, a „Családok Jézusban” közösség felelősei. A hétvége célja, hogy a házastársi kapcsolat alapjait, a felek közti kommunikációt fejlesszék. A programban szentírásra alapozott előadások, egyéni és páros valamint kiscsoportos beszélgetések, személyes idő és szentségimádás is szerepel. A programról bővebben a csalad.ro oldalon olvashatnak.

Adventi lelkinap édesanyáknak
„Elfogadás-ajándékozás” címmel Nagy Enikő, Kriszta mallersdorfi ferences nővér adventi lelkinapot tart édesanyáknak, december 8-án, vasárnap. A résztvevők a Kett pedagógia alkalmazásával ismerkedhetnek meg, a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban. Előzetes bejelentkezés szükséges december 2-ig a 0266-210537 vagy a 0755-489743-as telefonszámok egyikén.

Világméretű szentségimádás
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a NEK titkársága szentségimádást hirdet Krisztus Király ünnepének előestéjére, vagyis november 23-án román idő szerint délután 5 órára, amelyhez szerte a világon csatlakozhatnak plébániák, intézmények és magánszemélyek. Aki ezután szeretne csatlakozni, a corpusdomini.iec2020.hu honlapon teheti meg.

Időjárás: A megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók az elkövetkező két hétben. Erdélyben november 12-től kezdődően majdnem az egész periódusban az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb időre számíthatunk, 13 és 18 Celsius-fok között alakul az átlagos nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig sokkal enyhébb lesz az idő, mint az évnek ebben a szakában általában, 4 és 10 fok közötti minimumokra kell számítani.
Ma felhős, borongós időre számíthatunk, sokfelé várható ismétlődő eső, helyenként záporok is kialakulhatnak. Hajnalban 10-14 fokra számíthatunk, délutánra 16-21-ra emelkedik a hőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2019. november 13.

About the author

majoros gabriella