2019. október 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a a kilyénfalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Önkéntes találkozók
Ma délelőtt 11 órától Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János plébánián, délután fél 4 órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio lelkigyakorlatos házban, és 6 órától Zetelakán a hittanteremben vagy a plébánián, a résztvevők számától függően lesznek az önkéntestalálkozók. Holnap Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánia hittantermébe délelőtt 10 órára várják az érdeklődőket.

Első csütörtöki szentségimádások
Ma tartjuk a szokásos csendes szentségimádást rádiónk stúdiójának kápolnájában. Reggel fél 9-től szentmise lesz, majd délután 3 óráig várjuk az imádkozni és engesztelni vágyókat. Szentségimádást tartanak ma az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután 2 órakor elimádkozzák az örvendetes, a világosság, a fájdalmas és a dicsőséges rózsafüzéreket, majd az isteni irgalmasság rózsafüzérét is. 4 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz.

Zarándoklat Nagyváradra
A székelyhídi római katolikus plébánia szervezésében ma zarándoklatra kerül sor a nagyváradi székesegyházba, ahol a hívek leróják tiszteletüket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt előtt. Indulás délután negyed 5 órakor a plébániától.

Szentmise a vértanú püspök tiszteletére
Ma, Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén Böcskei László megyés püspök délután 6 órakor szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Zarándoklat Máriaradnára
A temesvári egyházmegye lelkipásztorai, az ott tevékenykedő férfi és női szerzetesrendek tagjai, valamint a plébániák alkalmazottai és világi munkatársai a máriaradnai bazilikához zarándokolnak október 5-én, szombaton. A szentmisét délelőtt 10 órai kezdettel Pál József-Csaba megyés püspök celebrálja. A jelenlévők előadáson vesznek részt, amelynek címe „Eucharisztia és közösség.” Délután fél 3 órától a jelenlévők műhelymunkákon vesznek részt, amelyek témái a család, az ifjúság, a szociális tevékenységek, a megszentelt élet, lelkiségi mozgalmak, nevelés, oltár körüli szolgálat, kántor és oltáriszentségi énekek, valamint a teremtett világ védelmére vonatkozó Laudato Si pápai enciklika bemutatása.
A programot szentségimádás zárja a kegytemplomban.

Szentmise az idősekért
Schönberger Jenő püspök október 5-én, szombaton, tizenegy órától, a szatmárnémeti székesegyházban mutatja be a szépkorúakért a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyek ma még jelentkezhetnek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743-097701-es telefonszámon reggel nyolc és délután négy órák között.

Élő rózsafüzér-zarándoklat Gyergyószentmiklóson
Gyergyószentmiklóson az élő rózsafüzér-zarándoklatot Rózsafüzér Királynője ünnepe előtti szombaton, azaz október 5-én tartják. 14 órakor a Szent István templomtól indulnak a hívek, akik vihetik magukkal a templomi zászlót, kisebb feszületeket és mindenképpen saját rózsafüzérjüket. A hét és fél kilométeres utat nem biztos, hogy mindenki végig tudja járni, ezért a lelkipásztorok meghatározták azokat a stációkat, ahol csatlakozni lehet a zarándokokhoz akár rövidebb időre, távra is. A zarándoklat során utukkal rózsafüzért fonnak a város köré imával és énekszóval átölelve a várost. A zarándoklat a résztvevők lelki épülését, gazdagodását szolgálja, ugyanakkor a város lelki megújulásáért is szervezik. Bővebben a RomKat.ro oldalon olvashatnak.

Szívtől szívig
A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánián október 12-én, szombaton anya-lánya lelkinap lesz. Felpörgött életünkben egyre nehezebben tudunk megállni, elcsendesedni, minőségi időt tölteni a számukra fontos emberekkel. Pedig az élményeknek meghatározó szerepük van személyes fejlődésünkben. Az anya-lánya lelkinap épp erre ad lehetőséget: építeni a mély, szerető anya-lánya kapcsolatot, amely elsősorban Istentől kapott ajándék, komoly erőforrás, nagyon fontos tényező a lány nővé válása szempontjából. A lelkinap szombaton 9 órakor kezdődik és 18 órakor szentmisével ér véget. További információk és bejelentkezés a család.ro oldalon.

Időjárás: Északnyugat felől újabb hidegfront érkezik esővel,
záporokkal, helyenként zivatarokkal. A csúcshőmérséklet 15 és 25 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések.

MRE – Hírszolgálat, 2019. október 03.

About the author

majoros gabriella