2019. október 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Ünnepel a Báthory István gimnázium
A fennállásának 440. évét ünneplő iskola, a mai nap folyamán Báthory István fejedelem nyomában, kirándulást szervez Szilágysomlyóra. Este 7 órától az iskola színjátszó csoportja mutatja be „Mozdulatok, tettek, szavak” című előadását.

Szentségimádás fiataloknak
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban ma este 7 órakor kezdődik az idei pasztorácós év első ifjúsági szentségimádása. Ezt követően minden hónap második csütörtökjén tartanak szentségimádást a fiataloknak a józsefvárosi plébániatemplomban.

Not for sale, vagyis nem eladó!
A temesvári szalvatoriánus kolostorban október 17-én, csütörtökön este 7 órától egy figyelemfelkeltő programra kerül sor, „Not for Sale, vagyis Nem eladó!” címmel amelynek központi témája az emberkereskedelem. A programot Adina Bălan bukaresti nővér vezeti. A rendezvényre a szervezők 14 év fölötti fiatalokat várnak.

Hangverseny sorozat
Az idei TimOrgelFest Nemzetközi Orgonafesztivál keretében a következő előadás ma este 8 órától a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templom lesz, orgonakoncertet ad Ignace Michiels Belgiumból. Október 19-én, szombaton szintén este 8 órakor Yannick Merlin franciaországi orgonista tart előadást.

Filmest
Ma este 8 órától a Kolozsvári egyetemi lelkészség szervezésében filmestre kerül sor. A Forrest Gump Winston Groom 1986-ban kiadott regényének Robert Zemeckis által rendezett 1994-es amerikai filmváltozata lesz látható.

Templomi énekkarok találkozója Székelyudvarhelyen
XI. alkalommal szerveznek kórustalálkozót október 19-én, szombaton a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban. A templomi énekkarok találkozója délelőtt 10 órakor szentmisével veszi kezdetét, melyet a meghívott kórusok bemutatkozó műsora követ.
Vendégkórusok a csíkszentléleki, gyergyócsomafalvi, a Székelyudvarhely-szombatfalvi kórusok, valamint a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet Énekkara.
A fellépés végén közösön elénekelik a Szűzanya tiszteletére az Egészen szép vagy, Mária kezdetű éneket, melyben a Csíkszentléleki Plébánia Gyermek Schola fog előénekelni. Ezt követi az emléklapok kiosztása. A zárószavak, valamint a himnuszok eléneklése után a kórusok egy közös ebédre hivatalosak a Márton Áron Ifjúsági Házba.

Hivatások éve Oroszhegyen
A gyulafehérvári főegyházmegye 2018 adventjétől meghirdette a hivatások évét „Követlek téged, bárhová mész” mottóval, amelybe bekapcsolódott az oroszhegyi egyházközség is. Október 20-án, vasárnap a helyi plébános meghívására Sófalvi Szabolcs, marosszentgyörgyi polgármester látogatja meg az egyházközséget és tart előadást a reggel 9 és a délelőtt 11 órától kezdődő szentmiséken.

Bábelőadás
Október 22-én, kedden délelőtt 10 órától a kovásznai Művelődési Központban a marosvásárhelyi Ariel bábszínház bemutatja a János vitéz című bábjátékát. Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján írta Szilágyi
Dezső. Az előadásra a belépő 8 lej. Szervezett csoportok jelentkezését várják a 0762-674516-os telefonszámon.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Az Isten vezet címmel november 8-10 között lelkigyakorlatot tart Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános. Azok jelentkezését várják, akik arra vágynak, hogy két napig Istennel legyenek csendben, Őt figyelve. A lelkigyakorlat során mindennap lesz szentmise, közös ima, ráhangoló elmélkedések, valamint lehetőség nyílik a megosztásokra és személyes beszélgetésekre is. A helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges november 4-ig a 0266-210537-es vagy a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

Időjárás: Ma az ország keleti felében sokfelé párás, ködös reggelre van kilátás. Napközben száraz, többnyire napos időben lesz részünk. Északnyugaton megélénkülhet, máshol
gyenge, mérsékelt marad a délies szél. Továbbra is meleg lesz az idő, 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük. Pénteken és hétvégén is meleg, nyárias időre lehet számítani.

MRE – Hírszolgálat, 2019. október 17.

About the author

majoros gabriella