2019. szeptember 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az egeresi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Holnap a balánbányai templomban valamint Mezőtelegden és a nagyváradi orsolyiták templomában lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Ezüstmise Hargitafürdőn
A hargitafürdői Szent István templomban ünnepli pappá szentelésének 25. évfordulóját Bátor Botond pálos atya. Az ünnepi szentmise holnap délután fél egy órától kezdődik, melyen részt vesz Tamás József püspök is.

Járjunk együtt
Holnap egy tematikus zarándok napra hívnak mindenkit a Kájoni Jánosról elnevezett úton, amely megközelítőleg félnapos, közepes nehézségű út.
Hátizsák, elemózsia, víz, esőkabát, időjárásnak megfelelő öltözet szükséges. Reggel 9 órakor a kegytemplom előtti térről indulnak a zarándokok Molnár Sándor vezetésével, aki az Erdélyi Mária Út koordinátora. Jelentkezni lehet a 0730-711745-ös telefonszámon.

Búcsúk a váradi egyházmegyében
Holnap tartják a köröstarjáni plébániatemplom búcsúját. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Dr. Lőrincz F. Ottó nagyszalontai esperes-plébános.
Szintén holnap lesz a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye egyetlen, Flüei Szent Miklós oltalma alatt álló templomának a búcsúja a Bihar megyei Varaszótanyán. A délután 3 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Frnka Jaroslav, bodonosi plébános.

Szent Pio-napi búcsú
Erzsébetbányán a Pietrelcinai Szent Pio tiszteletére épült plébániatemplom holnap fél 1 órakor kezdődik a búcsús szentmise. Az ünnep szónoka Ambrus István kapnikbányai plébános.
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában szeptember 23-án, hétfőn délután 5 órától tartanak ünnepi szentmisét. Főcelebráns és szónok: Bereczki Attila-Szabolcs újmisés, gelencei segédlelkész.

Szent Ferenc sebhelyei búcsú
A jobbágyfalvi plébániatemplomban holnap, délután egy órakor kezdődik a búcsús szentmise. A szentmise szónoka Puvák Antal Marián ferences atya Csíksomlyóról.

Húsz éves jubileum
A Szent Családról Nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek 1999 óta, éppen 20 éve végzik intézményesített formában odaadó és gyümölcsöző szolgálatukat Nagyvárad legszegényebbjei között, ezzel a szolgálattal pedig szorosan összenőtt Renáta (Renate Elisabeth Meier) nővér neve, aki 19 éven keresztül vezette a Kis Szent Teréz házat. A szegények iránti töretlen elkötelezettsége, derűs reménye és Krisztus-sürgette szeretete által egyházi és világi közösségek egyaránt tapasztalhatták Isten gyógyító jelenlétét, gondoskodását.
szeptember 24-én, kedden délután fél 5 órakor Böcskei László megyéspüspök, az egyházmegye papjaival és szerzeteseivel közösen szentmisét mutat be a püspöki kápolnában, hálát adva a Jóistennek a nagyváradi közösségtől búcsúzó nővér hivatásáért, jelenlétéért, szolgálatáért.
A szentmisét követően, fél 6 órától a Püspöki Palota dísztermében tartandó hálaadó ünnepségre várják mindazokat, akik személyesen is szeretnének köszöntet mondani Renáta nővérnek.

A lélek évszakai
Kolozsváron, a Vallásszabadság Háza konferenciatermében bemutatják Vincze-Dallos Csilla A lélek évszakai című könyvét. A kötetet méltatja Bodó Márta, felszólal Veres Stelian plébános-helyettes és szaval Marosán Csaba színművész. Zenei meglepetést szolgáltat Potyó István, a Szent Cecília karnagya, a Szent Mihály-templom kántora és a szerző. A könyvbemutató szeptember 24-én, kedden este 7 órától lesz.

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Ma este 7 órától a kovásznai Mária áhítatról közvetítjük a szentmisét.
Holnap délelőtt fél 11 órától rózsafüzért, majd szentmisét hallhatnak Kolozsvárról a Monostori Kálvária templomból. Este 6 órától pedig a nagyváradi székesegyházból hallhatják a szentmisét.

Időjárás: Ma kezdetben délkeleten és az Erdélyi medence térségében lesz felhősebb az ég, de délután már mindenhol a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkülhet a szél. A hideg reggelt követően napközben 14 és 22 fok közé melegedhet a levegő.
Vasárnap országszerte napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Pár fokkal enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 18-25 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2019. szeptember 21.

About the author

majoros gabriella