2020. december 11. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kolozsvári Szent István-templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Szánjunk idót a szentséglátogatásra. Nyissuk meg szívünket Isten szava előtt, figyeljünk a csendben az Ő hangjára.

Triduum Kolozsváron
Adventi triduumot tartanak a kolozsvári ferences templomban, december 13-a advent 3. vasárnapja előtti hétvégén. A lelkigyakorlatos szentmisék ma és holnap este 6 órakor, vasárnap pedig déli 12 órakor kezdődnek.

Adventi lelkinap Kovásznán
A Szent Gellért Erdélyi Lovagrend a szokásos adventi lelki napját december 12-én, szombaton tartja a kovásznai plébániatemplomban. A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisét Péter Arthur, kovásznai plébános mutatja be.
A lelki nap – a járványhelyzetre való tekintettel – csak szentmisét és elmélkedést tartalmaz. A szentmisén hálát adnak az év kegyelmeiért és imádkoznak egyházunkért, nemzetünkért, lovagrendünkért, családjainkért!

Adventi gyertyagyújtás Temesváron
A temesvári-gyárvárosi Millenniumi templomban a karácsonyra való hiteles felkészülés jegyében gyújtják meg az adventi koszorú négy gyertyáját. Advent harmadik vasárnapján, december 12-én délután 5 órakor lobban fel a harmadik gyertya a koszorún. Gyónási lehetőség minden kedden, pénteken és vasárnap a szentmisék alatt.

Adventi imaórák Kaplonyban
A szatmári ifjúsági iróda az idén is elkészítette a már hagyományosnak számító adventi imaórák anyagát, melyeket szétküldtek az egyházmegye plébániáira. , hogy aki szeretné megszervezhesse. Kaplonyban advent vasárnapjain délután 3 órai kezdettel várják az imádkozni vágyókat a Páduai Szent Antal templomba.

Hangverseny Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi ferences templomban karácsonyváró adventi hangversenyre kerül sor a Fortepiano kvártettel, december 13-án, advent harmadik vasárnapján az este 6 órakor kezdődő szentmise után.

Online vezetett ima
A Szociális Testvérek Társasága szervezésében online vezetett imaalkalmak lesznek december 14-én és december 21-én. Várják azon személyek jelentkezését, akik aki szeretnének mélyülni az istenkapcsolatában, illetve közösségben együtt imádkozni.
Az alkalom menete: megérkező kör, vezetett ima, kiscsoportos megosztás. Minden alkalom este fél 7 órakor kezdődik és 8 óráig tart.
További részletek, és bejelentkezés a Szociális Testvérek Társasága facebook oldalán.

Rajzpályázat határon túli gyerekeknek
A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) rajzpályázatot hirdet határon túli magyar gyermekek számára A mi karácsonyunk címmel. A „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása” projekt keretében hirdetett gyermekrajzpályázatra 3 és 14 év közötti gyerekek nevezhetnek be karácsonyhoz kapcsolódó alkotásokkal.
A pályázatra lehet készíteni rajzot, festményt A/4-es és A/3-as méretben. A rendező a beküldött gyermekrajzok válogatásából virtuális és hagyományos kiállítást is szervez.
Három kategóriát különböztetnek meg: 3−6 év, 7−10 év, 11−14 év közötti gyermekek. A zsűri mindhárom kategóriában 3−3 nyertest hirdet, összesen kilencen kapnak ajándékcsomagot.
Beküldési határidő: 2021. január 25.
A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.kamme.keesz.hu oldalon olvashatóak.

Időjárás: Újabb, csapadékra és jegesedésre vonatkozó, az ország keleti, déli és középső részét érintő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hegyvidéken pedig elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást adtak ki havazásra a meteorológusok.
Ma borongós időre, kevés napsütésre van kilátás, országszerte csapadék várható. A reggelre képződő pára, köd helyenként tartósabban megmaradhat. A szél gyenge lesz, csak néhol északnyugaton élénkülhet fel. Napközben 3 és 9 fok között alakul a levegő hőmérséklete.

MRE Hírszolgálat, 2020. december 11. 

About the author

majoros gabriella